Kayyımlar değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. İçişleri Bakanlığı merkezinde görevli 20 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken 5 kaymakam ve 3 vali yardımcısı merkez teşkilatında değişik görevlere getirildi.

Haberler 15.07.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla, Resmi Gazetede yaynlanan kararnameyle 427 mülki idare amirinin yerleri deitirildi. Buna göre Diyarbakra 3 yeni vali yardmcs atanrken, Balar, Ergani, Hazro, Bismil, Kocaköy, çnar, çüngü ve çermik ilçelerinin kaymakamlar deiti.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, 2020 yl Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulunduklar yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereince kararname kapsamna alnan 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kdemleri dikkate alnarak deitirildii belirtildi.

KAYYUM KAYMAKAMLAR ÜST GÖREVE

Bakanlk merkezinde görevli 20 mülki idare amirinin görev yeri deitirilirken 5 kaymakam ve 3 vali yardmcs merkez tekilatnda deiik görevlere getirildi. Bakanln merkez tekilatnda görev yapan 5 mülki idare amirinin ise vali yardmcl ve kaymakamla atamalar yapld. Kararname ile geçen dönemde de yaplan uygulama ile vali yardmclarnn kaymakamlk görevine atanmalarna devam edildi. Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki atamaya tabi tüm ilçelere kaymakam atamas gerçekletirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan vali yardmclar, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden daha üst görevlerde deerlendirildi.

8 LçEYE YEN KAYMAKAM

Buna göre Balar Kaymakamlna Samsun ili 19 Mays Kaymakam Yavuz Güner, Ergani Kaymakamlna Yalova ili Armutlu Kaymakam Abdulselam Öztürk, Hazro Kaymakamlna, Erzurum ili Köprüköy Kaymakam Ferhat Vardar, Bismil Kaymakamlna, Mardin ili Ömerli Kaymakam Hamza Türkmen, Kocaköy Kaymakamlna, Sinop ili Saraydüzü Kaymakam Abdulkadr Umut Kasman, çnar Kaymakamlna Malatya ili Yazhan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac, çüngü Kaymakamlna Eskiehir ili Han Kaymakam Tuncay Kaldrm, çermik Kaymakamlna Erzincan ili Otlukbeli Kaymakam Ramazan Polat atand.

3 VAL YARDIMCISI GELYOR

Diyarbakr Vali Yardmclklarna ise Bingöl ili Ki Kaymakam Onur Yeniay, Bayburt ili Demirözü Kaymakam Ömer Cokun ve Elaz ili An Kaymakam Fatih Cdrolu atand.

Yalova ili Armutlu Kaymakamlna Ergani Kaymakam Hüseyin Sayn, Tekirda ili Malkara Kaymakamlna Bismil Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Kastamonu ili nebolu Kaymakamlna Kocaköy Kaymakam Yasin Yunak, Afyonkarahisar ili çay Kaymakamlna çüngü Kaymakam Mehmet Durgut, Uak ili Eme Kaymakamlna çermik Kaymakam Nazl Demir ve Gaziantep Vali Yardmclna da Balar Kaymakam Nihat Karabiberin atamalar yapld.

Kayseri Vali Yardmclna Diyarbakr Vali Yardmcs emseddin Erkaya, Tokat Vali Yardmclna Diyarbakr Vali Yardmcs Remzi Ouz Ylmaz, Sakarya ili Karasu Kaymakamlna, Diyarbakr Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac.

DER GÖREV DEKLKLER

Bu kapsamda Mardin Derik Kaymakam ve Derik Belediyesi Kayyumu Hakan Kafkas çileri Bakanl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Bakanlna, Mardin Nusaybin Kaymakam ve Nusaybin Belediyesi Kayyumu Mehmet Balkçlar Bilgi lem Dairesi Bakanl ube Müdürlüüne, rnak dil Kaymakam ve dil Belediyesi Kayyumu Zafer Sa Antalya-Finike Kaymakamlna, Diyarbakr Ergani Kaymakam ve Ergani Kayyumu Hüseyin Sayn Yalova Armutlu Kaymakamlna, Van-Saray Kaymakam ve Saray Belediyesi Kayyumu Mehmet Halis Aydn ise Balkesir Bigadiç Kaymakamlna atand.

çLER BAKANLII

Kararname ile çileri Bakanl Bilgi lem Dairesi Bakanlna Strateji Gelitirme Bakanl Daire Bakan Volkan Bar Göçmez, Kaçakçlk stihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Bakanlna Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmcs Gazi Levent Kurtolu, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmclna Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü Daire Bakan Alpaslan Ylmaz, ller daresi Genel Müdür Yardmclna Strateji Gelitirme Bakanl Daire Bakan Servet Güngör, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmclna Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü Daire Bakan Ercan Turan, ller daresi Genel Müdür Yardmclna ller daresi Genel Müdürlüü Daire Bakan Yusuf zzet Karaman, Göç daresi Genel Müdür Yardmclna ise Göç daresi Genel Müdürlüü Daire Bakan Ramazan Seçilmiin atamalar yapld.

K BÜYÜK KENTE ATAMA

Ankara Altnda Kaymakamlna Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü Hukuk Müaviri Cumali Atilla, Mamak Kaymakamlna Balkesir Edremit Kaymakam Ali Srmal, Nallhan Kaymakamlna Antalya Finike Kaymakam Ergün Baysal, ereflikoçhisar Kaymakamlna Ar Doubayazt Kaymakam Zafer Engin, Elmada Kaymakamlna Adana mamolu Kaymakam Alper Tanrsever, Polatl Kaymakamlna Hatay Dörtyol Kaymakam Murat Bulacak, Ankara Vali Yardmclklarna Krkkale Vali Yardmcs Osman Akba, Nevehir Valilii Hukuk Müaviri aban Erdoan ve Aydn ncirliova Kaymakam Ediz Sürücü getirildi.

stanbul Vali Yardmclklarna Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü Hukuk Müavirleri Özlem Bozkurt Gevrek ve evket Atl, Yalova Vali Yardmcs Abdurrahman nan, Sakarya Vali Yardmcs Mehmet Fatih çiçekli, Gaziantep Vali Yardmcs Hüseyin Ylmaz, Ordu Altnordu Kaymakam Niyazi Erten, eski Rize Pazar Kaymakam smail anl getirilirken Ümraniye Kaymakamlna Bolu Gerede Kaymakam Cengiz Ünsal, Kathane Kaymakamlna Bursa Gürsu Kaymakam Mustafa Koç, çatalca Kaymakamlna Giresun Görele Kaymakam Erdoan Turan Ermi, Beykoz Kaymakamlna Sakarya Söütlü Kaymakam Esengül Korkmaz çiçekli, Zeytinburnu Kaymakamlna Kayseri Talas Kaymakam Zekeriya Güney, Pendik Kaymakamlna stanbul Vali Yardmcs Hülya Kaya ve ile Kaymakamlna ise Sivas Vali Yardmcs Mehmet Nebi Kaya atand.

Ana Sayfaya Git