Meşveret; "evet" dedi!…

Meşvereti heyeti Türkiye umumi istişare heyeti Nur Cemaati 16 nisan referandum için kararını verdi; "evet" denilecek.

Haberler 15.03.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandumla ilgili Meveret Cemaitinin kamuoyuna duyurusu balyla yaplan Mevereti heyeti Türkiye umumi istiare heyeti Nur Cemaati, 16 Nisanda yaplacak olan referanduma ilikin alnan ortak karar duyurulurken, seçimde evet denilecei ifade edildi.

Yazl açmlamada öyle denildi; 16 Nisan Referandumu; devletimizin bekas, vatanmzn muhafazas, memleketimizin dirayetli, muktedir, güvenilir devlet adamlarna tevdi edilmesi gibi ciddi zaruretler cihetiyle fevkalade ehemmiyetlidir.

Hazret-i Üstadmzn tarihçe-i hayat ahittir ki; muazzez Üstadmz din ve mukaddesat, vatan ve memleket meselelerine katiyen duyarsz kalmam, reyini, görü ve düüncelerini gayet açk bir biçimde beyan etmi, efkar- ammeye duyurmutur. Bizler, Meveret Cemaati olarak, tebaiyyet srryla ayn kanaat ve düüncelerimizi öyle hülasa ediyoruz:

MESELEYE KARI ASLA LAKAYT KALINAMAZ

1- Bu referandum basit bir siyasi tercih meselesi deil; Türkiyenin bir varolu meselesidir. Devletimizin sanki yeniden diriliidir. Bu meseleye kar asla lakayt kalnamaz.

2- slam aleminde yaanan dehetli hadiseler açk bir ekilde gösteriyor ki, slam dünyasnn tek ümidi Türkiyedir. stikbalde ittihad- slamn bayraktarln yapacak, izzet-i diniyeyi ve ehamet-i imaniyeyi gözlere gösterecek güç ve iktidar bu milletin ftratnda mevcuttur. Bu gücü krmak, bu kuvveti datmak için dehetli senaryolar, dessas planlar sergilenmektedir. Bu ihanetlere kar fevkalade müteyakkz olmak zorundayz.

VESAYET REJMNN NEFESN KISACAK

3- Bu referandum, inallah Vesayet Rejiminin nefesini ksacak; kumpaslar, dahildeki maalar, hariçte üst akl denilen er güçlerini paramparça edecektir. Hem siyasi istikrara kuvvet verecek hem de ekonomik kalknmann daha ziyade inkiafna vesile olacaktr.

4- Bu referandum, milletimizin bana bela olan her türlü terör ve anari fitnesini biiznillah izale edecek, özellikle Güney Dou Bölgemizin huzur ve sükununa hizmet edecektir.

5- Bir an mazi sahifesine ve geçmi yllarn elim bilançolarna, yaanan skntlarna nazar edelim: Bu memlekette malum tek parti döneminde Nur Talebelerine yaplan zulümler, hapisler, zindanlar, ikenceler, irtica yaygaralar Baörtü üzerine koparlan frtnalar Bakn nerelerden nerelere geldik!..

MUKADDESATA VURULAN PRANGA KIRILMITIR

Bugün artk din ve mukaddesata vurulan prangalar krlmtr. Bu cihetle de referandum, mühim bir dönüm noktasdr. 16 Nisandan sonra slami hizmetlerin daha ziyade önü açlacaktr, inaallah.

6- Bediüzzaman Hazretleri öyle buyurmaktadr: Bence yol ikidir: Mizann iki kefesi gibi; birinin hffeti, ötekinin skletine geçer. Ben tokadm, Antranik ile beraber Envere, Venizelos ile beraber Said Halme vurmam. Nazarmda, vuran da sefildir. Sünuhat ( 55 )

Evet, mizan bellidir. Terazinin iki gözü vardr, bir üçüncüsü yoktur. Evet bizler bu iin ciddiyetini müdrikiz. Bu görev ve sorumluluun uuru içindeyiz. Bu manann tahakkuku için fert fert elimizden gelen bütün gayreti sergileyecek, EVET diyecek, devletin yannda olacak, milli ve manevi seferberliimizi efkar- ammeye göstereceiz.

7- mam- afi (R.A.) ne güzel söylemi ve ne kadar ibretli ve hikmetli bir esas belirlemi, bir mihenk ortaya koymutur: Fitne zaman düman okunu takip edin. O sizi Hak ehline götürecektir.

BÜTÜN HANET ODAKLARI, HIYANET EBEKELER

Bakn etrafnza, dahil ve hariçteki bütün ihanet odaklar, hyanet ebekeleri, bütün anarist ve teröristler, din ve ahlak dümanlar, Avrupa zalim kafirleri, Asya münafklar, adi ve alçak yalanlarla, karanlk planlarla efkar- ammeyi bulandrmaya, vatandalarmz Hayr! tuzana düürmek için gece gündüz hainane çalmaktadrlar. Maalesef baz safdilleri de yanltmaktadrlar.

Bizler, düman oklarnn neyi hedef aldn, kimleri vurduunu gayet iyi biliyoruz.

Bizler, kendi öz vatandana kurun skanlar, terör ve anariye çanak tutanlar, çapulcular çok iyi tanyoruz.

Bizler, bu seviyesizlerin kirli ve kanl ayak oyunlarna asla alet olmayacaz.

16 NSANDAK REFERANDUMDA EVET DENLECEK

8- Duann tesiri azimdir. Bir dönüm noktasndayz. Hazret-i Üstadmzn beyan buyurduu gibi dua külliyet kesbederse kabule karin olur. Bin yldr din-i slama hizmet eden bu kahraman milletin evlatlarn Cenab- Hak bin bir esmasyla muhafaza etsin, memleketimizi, askerlerimizi, emniyet güçlerimizi korusun, devletimize zeval vermesin.

Elhasl, akl- selimin, vicdan- umuminin ve kalb-i küllinin tercih ve yolu EVETtir. çünkü EVET tercihi; milletimizin unutulmaz tarihi bir zaferi, Türkiyenin yeniden dirilii ve güveni, hepimizin topyekün tazelenen bir evki ve yükselen bir deeri olacaktr, inaallah. Bu kararm vicdanmzn sesi, birlik ve dirliimizin nefesidir. Evet, bu nefes susmayacak, bu ses kslmayacaktr.

Evet, vatan bizim, bayrak bizim, ezan bizim, mühür, imla ve imza bizimdir!

Ümitvar olunuz! u istikbal inklab

Ana Sayfaya Git