Mehmetçik'e moral verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hakkari'de Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Haberler 11.03.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Prof. Dr. Erba ve beraberindeki heyeti, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz karlad. Mehmetçike akam namazn kldran Erba, namazdan sonra askerlerle yemek yedi.

Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ile telefon görümesi gerçekletiren Erba, yemek esnasnda yannda bulunan Jandarma Uzman çavu hsan Ocakdann amcas smail Ocakdan ve Jandarma Er Gökber Kublayn babas Abdurrahman Kublay telefonla arayarak görütü.

Erba, açklamada yer alan ifadelerinde, bu milletin ehit ve gazi torunlar olduunu belirterek, unlar kaydetti:

ERBA MEHMETçKLE

Bizler vatan, bayrak, ezan, devlet deyince hiçbir engelden korkmadan, saknmadan koan milletin, medeniyetin çocuklaryz. Asker, sivil, herkes gözünü krpmadan ehadet erbetini içmeye hazr. Bu topraklar ehit kanlaryla yorulmutur. Bayramz ehitlerin kan üzerinde yansyan hilal ve yldzdan olumaktadr. O bayramza her baktkça bize ehitlii hatrlatmaktadr. Bize vatann ne kadar mukaddes olduunu hatrlatmaktadr. Vatan sevgisinin imandan geldiini bize hatrlatmaktadr.

Askerlerle yedii yemein, hayatnda yedii en lezzetli yemeklerden biri olduunu vurgulayan Erba, Yemeklerin lezzeti, o yemekleri paylaan insanlarn güzelliklerinden ortaya çkyor. Sizlerin güzellii, sizlerin sevgisi, kalplerimizin birlikte atyor olmas bu yemeklerin lezzetini daha da arttrd. ifadelerini kulland.

Ziyarete Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Babakan Badanman Adnan nanç, Diyanet leri Bakan Yardmcs Prof. Dr. Ramazan Muslu ve l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu da katld.

Erba ayrca, iki yl önce Diyarbakrn Sur ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda ehit olan Jandarma Temen Abdulselam Özatakn baba evini ziyaret etti.

ehidin babas Salih Özataka basal dileklerini ileten Erba, Kuran- Kerim okunduktan sonra sonra ehit için dua etti ve baba Özataka Kuran- Kerim ile bayrak hediye etti.

Ana Sayfaya Git