Okkan anıldı

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma programı düzenlendi.

Haberler 25.01.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 17 yl önce düzenlenen suikastta 5 koruma polisi ile birlikte ehit olan l Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, saldrya urad yerdeki ant banda anld. Anma töreninde dualar okundu, anta karanfiller brakld.

17 YIL ÖNCE KATLEDLD

Merkez Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarnda 24 Ocak 2001de düzenlenen silahl saldrda ehit olan Diyarbakr Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmu, Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy, ölümlerinin 17nci yl dönümünde ehit edildikleri noktada anld. Anma törenine, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Emniyet Müdür yardmclar, polisler, Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf üyeleri, STK temsilcileri ile kentte ad Ali Gaffar Okkan konulan çocuklar katld.

DUALARLA ANILDILAR

Anmaya katlan Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf üyelerinin taktklar beyaz bere ve atklarda, Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yazlarnn bulunduu görüldü. Ant bana gelen ehit Aileleri Dernei üyeleri, ehit Emniyet Müdürü Okkan ve arkadalar için 6 güvercin uçurdu. Ali Gaffar adn tayan 17 yandaki bir grup genç de ant banda dualar okudu.

ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve arkadalarnn antnn çevresindeki binalarda oturan baz vatandalar, evlerinin balkonuna Türk bayra ast. Dualarn ardndan törene katlanlar anta krmz karanfiller brakt.

OKKAN KMDR?

ehit Emniyet Müdürü Okkan, 1952de Sakaryann Hendek ilçesinde dodu. 30 Eylül 1970te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973te Polis Akademisinden mezun olarak zmir Emniyet Müdürlüüne Komiser Yardmcs olarak atanan Okkann, 1983te anlurfa Emniyet Müdürlüüne tayini çkt. 1985te ube Müdürlüüne terfi eden Okkan, 1986da Eskiehir Emniyet Müdürlüü kadrosunda görev ald.

Eskiehirde 1992de Emniyet Müdür Yardmcs olan Okkan, 6 Aralk 1993te Kars Emniyet Müdürü olarak atand. 18 Kasm 1997de Diyarbakr Emniyet Müdürü olan Okkan, bu arada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

Okkan, Diyarbakr Emniyet Müdürü iken 5 polis memuru ile 24 Ocak 2001de makamndan valilik binasna giderken Sezai Karakoç Bulvarnda saldr sonucu ehit dümütü.

Ana Sayfaya Git