"Parlamenter sistem artık tıkanmıştı"

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz: "Bize göre parlamenter sistemdeki sorunlar o kadar birikmişti ki artık sistem tıkanmıştı"

Haberler 18.07.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Mehmet Yavuz, Cumhurbakanl Hükümet Sistemini desteklemelerine ilikin, Bize göre parlamenter sistemdeki sorunlar o kadar birikmiti ki artk sistem tkanmt. dedi.

Yavuz, Siverek ilçesinde gazetecilerle bir araya geldii etkinlikte yapt konumada, 16 Nisan referandumunda gösterdikleri tavr 24 Haziran seçimlerinde de sürdürdüklerini bildirdi.

Seçimlerde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana neden destek verdiklerini açklayan Yavuz, öyle devam etti:

Türkiye 16 Nisan referandumu ile birlikte bir hükümet sistemi deiikliine gitti. Bize göre parlamenter sistemdeki sorunlar o kadar birikmiti ki, artk sistem tkanmt. Bata Kürt meselesi olmak üzere memleketteki birçok sorun parlamenter sistemden kalma anlay ve sorunlard. Biz yeni bir söylemle hükümet sistemi deiiklii ile zaman bunlarn çözülebileceini dair bir umut içerisinde olduumuzdan dolay 16 Nisan referandumunda Evetten yana tercihimizi koyduk. Dolaysyla bu sistemin deimesi gerektiini ifade ettik.

Yavuz, 24 Haziran seçimi öncesinde Cumhurbakanl Hükümet Sistemini sürdüreceini açklayan tek adayn Erdoan olduunu aktararak, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin denemeye deer olduunu bu nedenle seçimde Erdoan desteklediklerini ifade etti.

Daha önce yaplan hatalar yaplmasn.

Yeni sistemin ilk kabinesi ne de deinen Yavuz, icraat anlamnda u anda deerlendirme yapmann yanl olacan belirterek, sözlerini öyle tamamlad:

Ortaya herhangi bir icraat konulmadan kiiler üzerinden yaplacak deerlendirmeleri salkl bulmuyoruz. Yaplacak olan deerlendirme ayinesi itir kiinin lafa baklmaz. Ortaya koyacaklar icraatlar baz alarak siyasi anlamdaki deerlendirmelerinizi yapacaz ama temennimiz odur ki daha önce yaplan hatalar yaplmasn. Cumhurbakanl Hükümet Sistemine destek vermemizin sebeplerinden alt balklarndan biri ise parlamenter sistemde askeri bir vesayet ve bürokratik oligari olumutu. Siz bu bürokratik oligarik kurumlardan hesap soramyordunuz çünkü bunlar millet adna bir yetki kullandklarn ifade ediyorlar ve vermi olduklar kararlar hiçbir ekilde hesaba yada mahkemeye dahil deil. Dolaysyla u anda gelinen aamada yeni vesayet kurumlarnn olumamas, yeni bir bürokratik oligarinin olumamasna azami derecede dikkat edilmesi gerektiini ifade etmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git