PKK'dan kaçtı, örgütü anlattı

Evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer'in teslim olan oğlu Mustafa Biçer: ''Örgütte kaldığım süre içerisinde birçok kadının tecavüze uğradığını, hamile kaldığını gördüm” ''Ben daha ilk gece vazgeçmek istedim. Beni korkuttular, 'Artık geri dönersen devlet sana zulüm yapar, seni tutuklarlar' dediler'' "Örgütten kaçmak isteyenler çoktu" "Terör örgütüne katılmadan önce anneme mektup yazmıştım ve güvenlik güçlerimize ve Mehmetçiğimiz ile vatanıma karşı bir mermi sıkmayacağıma söz vermiştim'' “Türkiye'deki şu anda ağaçları yakan PKK'nın emriyle Ateşin Çocukları inisiyatifidir''

Haberler 13.08.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP il binas önünde evlat nöbeti sürdüren ailelerden Ayegül ve Rauf Biçer çiftinin çocuklar Mustafa Biçer, terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer, terör örgütüne katlma hikayesini, kald süreçte yaadklarn ve örgüte yardm eden ülkelerle ilgili önemli açklamalarda bulundu. Biçer, ABD, Rusya ve Fransann terör örgütüne önemli destekler verdiini ileri sürerek, sosyal medya üzerinden kandrlarak daa götürüldüünü söyledi. Örgüte katld andan sonra piman olduunu kaydeden Biçer, ancak örgüt üyelerinin kendisi ölümle tehdit ettiini kaydetti.

HDP l Bakanl binas önünde 3 Eylül 2019da oturma eylemi balatan 3 anneden Ayegül Biçer, ei Rauf Biçer ile yllar süren mücadeleri sonucunda olu Mustafaya kavutu. Biçer çifti, mücadeleleri sonucunda eylemlerinin 696nc gününde güvenlik güçlerine teslim olan olu ile kucaklaabildi. Emniyetteki ifadesinin ardndan çkarld mahkemece serbest braklan Mustafa Biçer, örgütte kald 3 yl anlatt.

BEN SOSYAL MEDYA ÜZERNDEN KANDIRDILAR

Biçer, 2018 ylnn Kasm aynda örgüte katldn ve bu sürecin internet üzerinden olduunu söyledi. Biçer, Örgütün internet üzeri yaynlad gerçek olmayan videolarla kandrldm. YPG ile DEA videolarna aldandm. Herkesin DEAa kar savamas lazm diye propagandalar vard. O zaman yam küçüktü. 17 olduum için alglama yeteneim o zaman daha gelimemiti. O videolar ile kandrldm dedi.

Terör örgütünün, Gel sen, seni birkaç aydan sonra evine geri göndereceiz dediini aktaran Biçer, Örgüt üyeleri benimle iletiime geçtiler. anlurfaya gel dediler. Ben de Urfaya gittim. Burada kaçakçlar gelip beni ald. Akçakalede bulunan bir köye gittik. Köyü tanmyorum, bilmiyorum. Gidene kadar beni çok dolatrdlar. Orada görütüümüz kii kendini korucu ba olarak tantt. Bu ii parayla yaptn söyledi diye konutu.

PMANIM DEDM BEN TUTUKLADILAR

Biçer, piman olduunu ve geri dönmek istediini örgüt üyelerine bildirdiini belirterek, unlar söyledi:

Bana, sen eve geri dönersen devlet sana ikence yapar. Sana zulüm yaparlar ve ajanlatrrlar. Bu söylemlerle beni korkuttular ve zorla Suriyeye geçirdiler. Suriyeye geçtikten sonra örgüt üyelerine eve geri dönmek istiyorum dedim. Ayn konumay yaptlar ve yine dönmek istediimi söyledim ama bir hafta kadar tutuklandm.

ALEM TELEVZYONDA GÖRDÜM

Ailesini, HDP il Binas önünde televizyonda eylem yaparken gördüünü anlatan Biçer, Yine onlara eve gitmek istediimi tekrarladm. Göndermediler ve Sofi Nurettin adl üst düzey örgüt mensubu geldi beni yanna çard. Ailen televizyonda görünüyor ve konuman lazm senin de dedi. Ben de bunu kabul etmedim. Ama ikinci defa yine tekrarlad. Ben çkmak istemiyorum dedim.Aileme kar konumak istemiyorum, zaten eve gitmek istiyorum. Siz bana bu eyleri yaptryorsunuz. diyerek kabul etmedim. Sonra örgütün üst mensup yöneticileri talimatn tartmaya katlrsan veya kabul etmezsen ceza yersin dediler. Mecbur olarak kabul etmek zorunda kaldm. Örgüt içinde beni zorla televizyona çkardlar. Aileye kar konuturdular. Zorla iki gün boyunca konumalar ezberledim. Video çekiminde moralsiz olmam hepsi belli. çekim yaplan yer de da deildi. Suriyenin Deyazor bölgesinde yaptk. Yani YPG bölgesindeydim diye konutu.

KAçMA PLANLARI YAPTIM

Terör örgütü tarafndan daa gönderildiini anlatan Biçer, krsal alanda 18 gün kaldn söyledi. Sürekli kaçma planlar yaptn dile getiren Biçer, PKKnn milislerinin arabasna bindik. Bizi uzandrdlar. Üzerimize bir bez attlar. Pemergelerin kontrol noktasnda ölümü göze alp seyir halindeki arabadan kendimi atp teslim oldum dedi. Örgüt içerisinde güvensizlik olduu için kimsenin birbiriyle bir ey paylamadn kaydeden Biçer öyle konutu:

Ama örgütten kaçmak isteyenler çok var. Teslim olursanz devlet sizi öldürür, ikence yapar diye propaganda yapyorlar. Onlardan korkuyorlar. Bazlar da gelip teslim olduktan sonra cezaevinde kalmaktan korkuyor. Ama ben söylemek istiyorum ki ben kendim teslim oldum. Benden önce de birçok kii teslim oldu. Ben ceza yemedim, bir gün bile nezarette kalmadan mahkemeye çktm ve serbest brakldm.

KADINLAR TECAVÜZE URUYOR

Örgüt içerisinde kadnlarn tecavüze uradn ve hamile kalan kadnlar gördüünü ifade eden Biçer, örgüte devletlerin yapt yardmlarla ilgili u bilgileri verdi:

Amerikann u an Suriyede bulunmasnn tek sebebi orada bulunan petroller. Rusyann ve Fransann bulunma sebepleri de petroller. Bizim giyim, lojistiklerimiz ve cephanemiz Amerika tarafndan hepsi karlanyordu. Örgütün üst düzey yöneticileri onlarla konuuyordu. Özellikle ahin Cilo ve Beritan Dersim bu ilerle ilgilenirdi. Artk her ey bitti. Ve bundan sonraki süreçte ilk iim askerlik yapmak olacak. Örgüt aileme saldrm, ailemin evini yakm. Benim görmediim eyleri yapm. Aileyi tehdit etmiler. lk hedefim askere gidip gelmek. Askerden geldikten sonra vatan borcumu ödedikten sonra bir yuva kurmak istiyorum.

Ana Sayfaya Git