“Rantın ortasında kaldık”

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası" olarak tescillediği Hevsel Bahçeleri'ne bakan tarihi mesire alanlarından olan Kırklar Dağı'nda inşa edilen konutlardan 4 blokun inşaatı yapan firmanın ruhsat süresi dolduğu gerekçesi ile yıkımına iş makineleriyle başlandı.

Haberler 30.12.2017 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ykmn olaca dairelerin hemen yannda bulunan 137 daireye sahip Hevsel Teraslar Sitesi sakinleri, ykma dair kararn kesinlemeden belediyenin uygulamaya giritiini ileri sürdüler.

Baydemirin olanlardan bilgisi vard

Maduriyet yaayanlardan Galip Yanar, Ufuk Eser Suba ile beraber buray yaptk. Ufuk Eser Subann önünü kapattlar, çalmasn engellediler. Namk Avar, Arsa sahipleri ve belediyeden baz kimseler önünü kestiler. Ondan alnnca buradaki FETÖcülere vermiler. Konutlar alanlar ve taeron içiler olmak üzere biz burada 80 kii madur olduk. Yeni gelenler haklarmz vereceklerini söyledi ancak ruhsat alnca tekmeyi attlar. Sözleme dahi yaptk ancak hakkmz vermediler. Mahkeme süreci balad. Hakkmz verilmeden konutlar nasl yklr? Yaklak 1 trilyon zararm var. Ben hem burada çaltm hem konut aldm. Osman Baydemirin tüm yaplanlardan bilgisi vard. diye tepki gösterdi.

Örgüt, cemaat derken anamz alattlar

Mehmet Demir ise 2010dan beri daire benimdir. Hak sahibiyim ancak ne devlet beni arad ne de madur edenler arad. Krklar vadisi Kurtlar vadisine dönütü. Buradan daire almak için 2 dairemi sattm. Biri u örgütten, biri u cemaatten geldiini söylüyordu. Örgüt, imam, cemaat bilmem ne derken anamz alattlar. imdi ykm geldi. Yksnlar ama hakkm versinler. diye konutu.

Demir konumasnda devamla, Belediyeden Abdullah Demirba, bize arkadalar Ufuk bu saatten sonra devam etmiyor. Mal sahibi olduumu söyledim. Namk Avar ve Cavit Alkan ile beraber yapacaklarn söylediler. Cavit Alkan hakkmz vereceini belirtti ama bitirdiinde bana üzerine su içmemi söyledi. Cavit bey neredesin? Namk Aar neredesin? Ufuku kovdular ama kovulmayacak adamd. Herkes yanda mütaahhitlerini getirdi. Allah hakkmz brakmasn. dedi.

Tapulu evlerimiz yklyor ama bilgi vermiyor

Diyarbakrn en güzel yerinde daire sahibi olmak için 2011 ylnda Ufuk Eser Subann projesi kapsamnda daire aldn belirten Aydn Dumlupnar, O günden bu yana madur olduk. Tapularmz var ancak maduruz. Evlerimiz yklyor ama belediye bize bilgi vermiyor. Acele bir ekilde ii bitiriyorlar. Paramz buhar oldu. Yetkililerden hakkmzn iadesini istiyoruz. dedi.

Baka bir ev sahibi ise Nereden bulatk, bilmiyorum. Rantn ortasnda kaldk, iler içinden çklmaz bir hale geldi. Tek istediimiz hakkmz vermeleri, ykarsa yksnlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git