Roboski'yi unutmadık

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. “Roboski unutmadık unutturmayacağız” pankartının açıldığı açıklamaya, kentte bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

Haberler 29.12.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sk sk Roboskiye adalet, insanla adalet, Roboskinin hesab sorulacak sloganlarnn atld açklama, yaamn yitirenler adna yaplan sayg duruu il balad. Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK) 2 Nolu ube Bakan Hasan Ali Erolu, Roboskide 34 yurttan bombalanmas emrini verenlere ilikin 9 yldr hiçbir ekilde hukuki bir sonuç çkmadn dile getirerek, Adalet yerini bulmad ifadesini kulland.

ROBOSK YÜZÜNÜZÜN KARASIDIR

TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doan Hatun ise bu corafyada katliamlara uramak için sadece Kürt olmann yeterli olduunu belirterek, Roboskideki olayn kaçak mazot veya yanl istihbarattan olmadn, olayn tamamen Kürt sorunu olduunu vurgulad. Hatun, Bu corafyada Kürt olunca ölüm de merudur. Roboski sizin yüzünüzün karasdr. Roboskiyle yüzlein. Kim hangi yanl istihbarat verdiyse yarglansn. Dönemin babakan çkp bu konuyla ilgili bir açklama yapsn. Bombalar atlrken uçaklar vard da cenazeyi tarken neden ambulans yoktu. çünkü kendileri katletti ve Kürttür diye bir ambulans dahi göndermediler bölgeye dedi.

Açklama ant önüne braklan karanfiller ve sloganlarla son buldu.

Ana Sayfaya Git