"Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim"

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı operasyona karşı çıkan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, “Hukuki ve meşru olmayan bu savaşa karşı halkımızla ve Türkiye demokrasi güçleriyle en ufak bir tereddüt yaşamadan karşı duracağız. Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim” iddiasında bulundu.

Haberler 10.10.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Türkiyenin Kuzey ve Dou Suriyeye yönelik balatt Bar Pnar Harekatna ilikin yazl açklama yaymlad.

AK Parti-MHP hükümetinin uluslararas bütün anlamalar ihlal ederek dünyann gözü önünde Kuzey ve Dou Suriyeye yönelik igal giriimi balatmtr iddiasna yer verilen açklamada, öyle denildi:

ktidarn kendi siyasi gelecei için snr ötesine yönelik balatt bu saldr ayn zamanda snr içinde yaayan halklara, demokrasi güçlerine ve onlarn dayanma ruhuna kar da balatlan bir saldrdr.

Selefi ID art ÖSO çeteleriyle eliyle balatlan bu sava bata Aleviler olmak üzere Rojavada bar içinde yaayan Ezidileri, Süryanileri, Türkmenleri, Ermenileri, Araplar, bütün halklar ve inanç gruplarn hedef alan bir saldrdr.

SALDIRI DEMOKRATK KAZANIMLARA YÖNELKTR

Bu saldrganlk iktidarn iddia ettii gibi bir partiye ya da herhangi bir siyasi yapya yönelik deil, Kürt halkna ve onun bölge halklar ile var ettii demokratik kazanmlara yöneliktir. Kadn devrimi bata olmak üzere demokratik ve insani bütün deerleri hedef alan bu saldr, Orta Doudaki farkl inançlara kar sava açm olan IDin önünü açma, onu yeniden var etme giriimidir.

MERU OLMAYAN BR SAVA

Hukuki ve meru olmayan bu savaa kar halkmzla ve Türkiye demokrasi güçleriyle en ufak bir tereddüt yaamadan kar duracaz. Vicdan sahibi herkesi, AKP-MHPnin iktidarn uzatmak için balatt bu savaa kar durmaya bir kez daha çaryoruz. Savaa kar Rojavaya ses verelim. Kazanan bizler olacaz, kazanan halklarmz olacak.

Ana Sayfaya Git