Seçmen vaatlere kanmıyor

Söz haber, Seçmen'e partilerin vaatlerine "kanıp-kanmadıklarını" sordu. Seçmen, siyasilerin kantarın topuzunu kaçırarak, afaki vaatlerde bulunduğunu belirterek, "Vaatlere değil, icraata bakarız" dedi

Haberler 13.06.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Hazirandaki seçime geri saym sürerken, Diyarbakrllarla cumhurbakan adaylar ile siyasi partilerin seçimleri kazanmak için bavurduklar yöntemlerin banda yer alan seçim vaatlerini, Söz Haberin Brakn Vatanda Konusun ekibi sordu. Vaatleri sralamada zaman zaman kantarn topuzunu kaçran siyasetçilere göndermelerde bulunan vatandalar, öyle konutu:

EKONOMK GÖSTERGELERN Y GÖRÜNMES çOK ZOR

Selahattin Özer, Öncelikle kendi bölgem için sadece millet park ile ilgili vaat var, bakada bir ey yok. Dier partilerin ise sadece siyasi vaatleri var. 24 Hazirandan sonra ülkedeki sorunlar çözülür mü bilmem ama Türkiyedeki sorunlarn bir çözüme kavuturulmas lazm. Türkiyenin bu halde ekonomik anlamda kalknmas mümkün görünmüyor. Dolaysyla Türkiyenin yakn bir sürede düzlüe çkmas zor. Dolaysyla ekonomik göstergelerin iyi görünmesi çok zor. Türkiyenin en büyük sorunu bölgelere görev farkllk göstermekle beraber Güneydou Anadolu Bölgesinde temel sorun öncelikle Kürt meselesi ve terör ile isizlik. Dier bölgelerde de en önemli sorun ekonomi. Dolaysyla bunlar birbiriyle balantl eylerdir. Terör çözülmeden ekonomi, ekonomi çözülmeden terör çözülmez.

SYASLERN VAATLER HEPS YALANDIR

Ahmet Ylmaz, Seçim için siyasiler konuuyorlar ama hep verdikleri sözü tutmuyorlar. Ama biz fakir ve fukaralar sokaklarda yine sürünüyoruz. imdiye kadar siyasiler bize ne yapm ki? Erdoan bence dierlerinden daha iyidir. Ben kazanmasn istiyorum. Dier siyasilerin vaatleri hepsi yalandr. Asgari ücreti yükseltmeyi ve mazot fiyatn düürmeyi vaat ediyorlar bence bunlar yapamazlar. Bunlar hep siyasettir. Seni beni kandryorlar. Fakirlerden ne haberleri var? Diyarbakrda baz kiilerin evinde ekmek bile yok, muhtaçtrlar. Herkes kendi çkarna bakyor.

KAHVE KÖELERNDE BO BO OTURUYORUZ, BZE MKANI SUNULSUN

Vehbi Duran, Türkiyede hiçbir aydnlk görmüyorum. imdiye kadar bu süreç nasl geldiyse yine öyle devam edecek. Bizim bölgeyi ilgilendiren herhangi bir gelime yok. Baktmz zaman ne bir i sahas var, ne de herhangi bir hizmet. Seçim zaman geldiinde herkes bo vaatlerde bulunuyor. çkp meydanlarda içi bo vaatler söylüyorlar ama gerçekte bir hizmet yok. Yalandan ve vatanda kandrmaktan baka bir ey yok. Kahve köelerinde bo bo oturuyoruz, bize i imkan sunulsun fabrikalar açlsn isizler istihdam edilsin. Bo vaatler istemiyoruz. Kürt halk üzerinden siyaset yaptklar için siyasilerin gündeminde istihdama yönelik bir durum söz konusu deil. Vatandan nasl geçindiini düünen, isizliin istihdamn düünen siyasi yok. Millet bahçesi yaplsayd iyi olurdu. Yaplacana inanmyorum orada da gökdelenler yaplmas için peke çekilecek.

Türkiyede amirinden tutun memuruna kadar herkeste yolsuzluk var

Zülküf çiçek, Fakir fukaraya seçim yok. Demirel ne demiti az olan konuur yani paras olan konuur. Burada ya silah konuur ya da para konuur. Biz mazlumuz bizim Allahtan baka hiçbir eyimiz yok. Biz neyi konualm. yok çocuklarmz isiz güçsüz. Her gelen vaat veriyor. Deniz getireceim, uçak getireceim, vapur getireceim bunlar hep hayali iler. Herkes kapsn temizlerse memleket tertemiz olur. Herkes dürüst olursa, kendini düündüü gibi bakalarn da düünürse iyi olur. Kuran- Kerim hakim olmad sürece ne kan ne rüvet ne zulüm hiçbir ey durmaz. Ben halk olarak bunu düünüyorum. Türkiyede amirinden tutun memuruna kadar herkeste yolsuzluk var. Bir belediye bakandr ben vatanda olarak kendisiyle görüemiyorum, ama zengin olsaydm çoktan konumutum derdimi anlatmtm. Dorular konumak acdr. Üstüne biz suçlanrz hakim çarr niye böyle konutun diye. Suçlu duruma düüyoruz. Burada mazlumlar, fakirler, yetimler eziliyor. Zalim ise güçlüdür. Zalimlere güvercin mazluma da akbaba oluyorlar. Her eyden önce bu ülkeye adaletin gelmesi lazm, ülkede adalet yok.

TÜRKYEDE HZMET EDEN KMSE YOK

Kemal Il, Siyasilerin seçim vaatlerine inanmyorum. Hepsi yalan, Türkiyede hizmet eden kimse yok. Kim gelirse gelsin hizmet bekliyoruz artk. Diyarbakrn isizlik problemine bir çözüm bulmalarn istiyoruz mesela. Buralarda fabrikalar yapmalar gerekiyor isizliin çözülmesi için. Siyasilerin samimi olmas lazm ve bu halkn sorunlarna eilmesi lazm. Seçildikten sonra Ankaraya giden ve bir daha buraya uramayan siyasetçi istemiyoruz. Bu konu bizim için çok önemlidir.

Ana Sayfaya Git