SODES vurgunu

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı olduğu belirlenen dernek ve derneğin SODES kapsamında yürüttüğü proje hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 15.12.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Cumhuriyet Basavclnca, FETÖ/PDY ile iltisakl ve bu yapnn uzants olduu belirtilen, daha önce faaliyetlerine son verilen Sevgi Eitim ve Hogörü Gönüllüleri Dernei ile dernein SODES kapsamnda yürüttüü Güçlü Kadn Güçlü Toplum Projesi hakknda soruturma balatld.

SODES VURGUNU

Soruturmada, projeyle ilgili ödenei alnan kitaplarn kursiyerlere datmnn yaplmad, planlanan il içi gezilere kursiyerlerin götürülmedii, onlarn yerine toplu olarak imza attrld, kursiyerlere verilmek üzere ödenei alnan harçlklarn kursiyerlerin hesaplarna yattktan sonra proje görevlileri tarafndan kursiyerlerden elden teslim alnd tespit edildi.

Elaz Cumhuriyet Basavclnca hakknda yakalama ve gözalt karar verilen 14 üpheliyle ilgili Elaz merkezli Malatya, Kahramanmara, Ankara ve stanbulda e zamanl düzenlenen operasyonda 8 kii yakaland. Hakknda gözalt karar bulunan 6 üphelinin ise yakalanmasna çallyor.

FETÖ MAMI TUTUKLANDI

HAKKARde, Fetullahç Terör Örgütü Parelel Devlet Yaplamasna (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda FETÖnün Hakkari imam yardmcs olduu iddiasyla yakalanan H.A. çkarld mahkemece tutukland.

Hakkari Valiliinden yaplan yazl açklamada öyle denildi: l Emniyet Müdürlüü görevlilerimizce FETÖ/PDY silahl terör örgütü üyesi olmak ve Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etmek suçlarndan arand tespit edilen ve Hakkari ili FETÖ/PDY yaplanmasnda il imam yardmcl ve Hakkari Üniversitesi akademisyen abisi olarak bilenen H.A. isimli ahs, 13.12.2016 günü ilimiz merkezine bal Akçal Köyünde yakalanarak gözaltna alnm, 14 Aralk 2016 günü sevk edildii adli makamlarca tutuklanarak Kapal Ceza nfaz Kurumuna teslim edilmitirdenildi.

TOPLANTI HALNDE YAKALANDI

Fethullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Kayseri l mam olduu iddia edilen Habip B., Elaz mam Mehmet D. ve Adyaman üniversite sorumlusu Serdar S., polisin bir apartman dairesine düzenledii operasyonda toplant halindeyken yakalanp gözaltna alnd.

Terörle Mücadele ube Müdürlüü ve stihbarat ube Müdürlüü görevlilerinin koordineli çalmalarnda, adli makamlardan alnan kararlar dorultusunda FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde üst düzey faaliyet gösterenlerin yakalanmasna yönelik çalma balatld. Bu kapsamda, FETÖ/PDY terör örgütünün Elaz ve Kayseri l mam ve Adyaman Üniversite sorumlusu olarak faaliyet gösterdii tespit edilen ve haklarnda Silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan yakalama emri bulunan Mehmet D. (Elaz mam), Habip B. (Adyaman ve Kayseri l mam), Serdar S. (Adyaman Üniversite Sorumlusu) ile bu örgüt mensuplarnn iliki içerisinde olduu Hamdi C. ve Hüseyin E. adl, Kayserinin Talas ilçesinde bir apartman dairesinde toplant halindeyken yakalanp gözaltna alnd. Habip B.nn 6 yl Adyaman l maml yaptktan sonra Stk B.nn yerine Kayseriye atand bildirildi. Emniyet, bu kiilerle ilgili 10 gün gözalt süresi ald.

VAN MERKEZL OPERASYON

Van Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda sabah saatlerinde Van merkezli 24 ilde öretmenlere yönelik polis tarafndan operasyon yapld. 71 öretmen hakknda yakalama karar bulunan soruturma kapsamnda Vanda 6 öretmen gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git