SODES vurgunu

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı olduğu belirlenen dernek ve derneğin SODES kapsamında yürüttüğü proje hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı.

SODES vurgunu

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY ile iltisaklı ve bu yapının uzantısı olduğu belirtilen, daha önce faaliyetlerine son verilen Sevgi Eğitim ve Hoşgörü Gönüllüleri Derneği ile derneğin SODES kapsamında yürüttüğü Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi hakkında soruşturma başlatıldı.

SODES VURGUNU

Soruşturmada, projeyle ilgili ödeneği alınan kitapların kursiyerlere dağıtımının yapılmadığı, planlanan il içi gezilere kursiyerlerin götürülmediği, onların yerine toplu olarak imza attırıldığı, kursiyerlere verilmek üzere ödeneği alınan harçlıkların kursiyerlerin hesaplarına yattıktan sonra proje görevlileri tarafından kursiyerlerden elden teslim alındığı tespit edildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen 14 şüpheliyle ilgili Elazığ merkezli Malatya, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi yakalandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 6 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

FETÖ İMAMI TUTUKLANDI

 HAKKARİ'de, Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılaması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda FETÖ'nün Hakkari imam yardımcısı olduğu iddiasıyla yakalanan H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlarından arandığı tespit edilen ve Hakkari ili FETÖ/PDY yapılanmasında il imam yardımcılığı ve Hakkari Üniversitesi akademisyen abisi olarak bilenen H.A. isimli şahıs, 13.12.2016 günü ilimiz merkezine bağlı Akçalı Köyü'nde yakalanarak gözaltına alınmış, 14 Aralık 2016 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir"denildi.

TOPLANTI HALİNDE YAKALANDI

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Kayseri İl İmamı olduğu iddia edilen Habip B., Elazığ İmamı Mehmet D. ve Adıyaman üniversite sorumlusu Serdar S., polisin bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin koordineli çalışmalarında, adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde üst düzey faaliyet gösterenlerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, FETÖ/PDY terör örgütünün Elazığ ve Kayseri İl İmamı ve Adıyaman Üniversite sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen ve haklarında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından yakalama emri bulunan Mehmet D. (Elazığ İmamı), Habip B. (Adıyaman ve Kayseri İl İmamı), Serdar S. (Adıyaman Üniversite Sorumlusu) ile bu örgüt mensuplarının ilişki içerisinde olduğu Hamdi C. ve Hüseyin E. adlı, Kayseri’nin Talas ilçesinde bir apartman dairesinde toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı. Habip B.’nın 6 yıl Adıyaman İl İmamlığı yaptıktan sonra Sıtkı B.’nın yerine Kayseri’ye atandığı bildirildi. Emniyet, bu kişilerle ilgili 10 gün gözaltı süresi aldı.

VAN MERKEZLİ OPERASYON

Van Cumhuriyet Başsavcılğı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Van merkezli 24 ilde öğretmenlere yönelik polis tarafından operasyon yapıldı. 71 öğretmen hakkında yakalama kararı bulunan soruşturma kapsamında Van'da 6 öğretmen gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz