Taşçıer; ‘Öcalan’a özgürlük isteyeceğiz’

HDP'nin bugünkü mitingi öncesi HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer konuştu. Taşçıer, "Miting meydanında Öcalan için de özgürlük isteyeceğiz. Öcalan özgür bırakılırsa demokratik siyasette büyük görevler üstlenebilir." dedi.

Haberler 22.07.2019 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün HDP tarafndan Diyarbakrda düzenlenecek Bar ve Demokrasi Mitingi öncesinde güvenlik güçleri Diyarbakr merkez ve krsalnda youn güvenlik önlemleri alrken, HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçerden Öcalana özgürlük çars geldi.

Yeniakite konuan ve Abdullah Öcalan Kürtlerin lideri olarak nitelendiren Taçer, öyle konutu:

Abdullah Öcalan çözümün bir parças olduundan dolay onun için de özgürlük isteyeceiz. Dünyaya bakacak olursak Mandela örnei var. Öcalan bir Kürt lider. Demokratik siyasette önemli roller üstlenebilir.

Türkiyeyi hukuka çaracaz

Türkiyede hukuka güven yüzde 38 civarnda. diyen Taçer, unlar söyledi: Bu ifade Cumhurbakan Erdoann yardmcsnn azndan çkt. Biz yarn Türkiyeyi hukuka ve demokrasiye çaracaz. Kürt sorunlarnn demokratik yollarla çözülebilmesi için çarda bulunacaz. Türkiyede son 4 ylda uzaklalan demokratik düzenin yeniden oluturulmas ve yeni bir anayasann hazrlanmas için kamuoyuna çarda bulunacaz.

ktidar Demirta kendisine tehdit olarak gördü

Demirta, siyasi düüncelerini söylemekten baka suç ilemedi. ifadesini kullanan Taçer, sözlerine öyle devam etti: Bütün tutuklularla beraber Selahattin Demirta için her mitingde her konumamzda olduu gibi özgürlük isteyeceiz. Demirta siyasi bir tutukludur. Herhangi bir suç ilemedi. Siyasi olmasndan kaynakl olarak iktidar Selahattin Demirta kendisine rakip gördü. Kürt sorununu ve demokrasiyi rafa kaldrmak için balanmas gereken bir yer vard. Önce Selahattin Demirtatan baladlar. Demirtatan sonra milletvekilleri ve bar aktivistlerini hedef aldlar. Demirta herhangi bir eylemde bulunmad. Ben onun bütün mahkemelerine katldm. Sadece vekilken yapt konumalarla suçlanyor. Bunlar ifade özgürlüüdür. Dünyann her yerinde örnekleri var. Geçtiimiz günlerde Avrupa nsan Haklar Mahkemesi de Demirtan serbest braklmasna hükmetti.

Ana Sayfaya Git