Taşçıer; ‘Öcalan’a özgürlük isteyeceğiz’

HDP'nin bugünkü mitingi öncesi HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer konuştu. Taşçıer, "Miting meydanında Öcalan için de özgürlük isteyeceğiz. Öcalan özgür bırakılırsa demokratik siyasette büyük görevler üstlenebilir." dedi.

Taşçıer; ‘Öcalan’a  özgürlük isteyeceğiz’

Bugün HDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenecek' Barış ve Demokrasi Mitingi öncesinde güvenlik güçleri Diyarbakır merkez ve kırsalında yoğun güvenlik önlemleri alırken, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'den Öcalan'a özgürlük çağrısı geldi.

Yeniakit'e konuşan ve Abdullah Öcalan'ı 'Kürtlerin lideri' olarak nitelendiren Taşçıer, şöyle konuştu:

"Abdullah Öcalan çözümün bir parçası olduğundan dolayı onun için de özgürlük isteyeceğiz. Dünyaya bakacak olursak Mandela örneği var. Öcalan bir Kürt lider. Demokratik siyasette önemli roller üstlenebilir."

'Türkiye'yi hukuka çağıracağız'

"Türkiye'de hukuka güven yüzde 38 civarında." diyen Taşçıer, şunları söyledi: "Bu ifade Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısının ağzından çıktı. Biz yarın Türkiye'yi hukuka ve demokrasiye çağıracağız. Kürt sorunlarının demokratik yollarla çözülebilmesi için çağrıda bulunacağız. Türkiye'de son 4 yılda uzaklaşılan demokratik düzenin yeniden oluşturulması ve yeni bir anayasanın hazırlanması için kamuoyuna çağrıda bulunacağız."

'İktidar Demirtaş'ı kendisine tehdit olarak gördü'

"Demirtaş, siyasi düşüncelerini söylemekten başka suç işlemedi." ifadesini kullanan Taşçıer, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün tutuklularla beraber Selahattin Demirtaş için her mitingde her konuşmamızda olduğu gibi özgürlük isteyeceğiz. Demirtaş siyasi bir tutukludur. Herhangi bir suç işlemedi. Siyasi olmasından kaynaklı olarak iktidar Selahattin Demirtaş'ı kendisine rakip gördü. Kürt sorununu ve demokrasiyi rafa kaldırmak için başlanması gereken bir yer vardı. Önce Selahattin Demirtaş'tan başladılar. Demirtaştan sonra milletvekilleri ve barış aktivistlerini hedef aldılar. Demirtaş herhangi bir eylemde bulunmadı. Ben onun bütün mahkemelerine katıldım. Sadece vekilken yaptığı konuşmalarla suçlanıyor. Bunlar ifade özgürlüğüdür. Dünyanın her yerinde örnekleri var. Geçtiğimiz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Demirtaş'ın serbest bırakılmasına hükmetti."

Kaynak: Diyarbakır Söz