Vatandaş: “Oh olsun”

Çok sayıda üst düzey bürokratında dolandırıldığı iddia edilen kuyumcu vurgunu ve tefecilik olayına Diyarbakırlılar mağdurlar için “Oh olsun” dedi

Haberler 01.07.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kuyumcu vurgunuyla ortaya çkan tefecilik olaynn yanklar sürüyor. Söz Haber ekibi, çok sayda üst düzey bürokratnda dolandrldnn iddia edildii vurgun olayn ve tefecilii Diyarbakrllara sordu. Adli birimlere intikal eden olaya ilikin vatanda, madurlar için Oh olsun dedi.

OLAYLA LGL SORUTURMA SÜRÜYOR

Kayapnar ilçesinde faaliyet gösteren bir kuyumcunun srra kadem basmasyla patlak veren dolandrclk olay gündemdeki yerini korurken, faillerden biri güvenlik güçlerine teslim oldu. Adli makamlarn çok yönlü olarak sürdürdüü soruturma devam ederken, savclk dosya için gizlilik karar ald.

ddiaya göre aralarnda çok saynda üst düzey bürokratn da bulunduu kiilerden 200 milyon liralk vurgun yapan kuyumcu ortaklarndan biri Adanada polise teslim oldu. Olayn ardndan Söz Haber ekibi Diyarbakr sokaklarnda vatandan nabzn tuttu.

Vatandalarn birçou para kaptran madurlara acmadklarn belirterek, yllardr bölgede kanayan yara halini alan tefecilik olayna devletin el atmas gerektii söylediler. Söz Haber ekibinin mikrofon uzatt vatandalar öyle konutu;

DYARBAKIRDA BR KESM KOLAY PARA KAZANMA çABASINDA

Yusuf Doan, Konuya ilikin farkl düünceler ve sorular var kafamda. 300 milyon gibi bir rakam oldukça yüksek bir mebla ve bürokratlarn paras, altn olduu söyleniyor. Benim aklma taklan soru u bu para bir banka da deil de kuyumcuda neden tutuldu. Bana göre resmi bir para olsayd kuyumcuda tutulmazd demek ki gayr resmi bir para, nereden geldii belli deil bu o nedenle kuyumcuda iletilsin diye bekletiliyor. Bir dier aklma taklan soru da u bu imdiye kadar neden ortaya çkmad, ya da bu durum ne zamandan beri böyle. Diyarbakrda bir kesim kolay para kazanma çabasnda, yani emek vermeden para kazanaym düüncesinde.

PROFESYONEL BR VURGUNCUYMU

Ahmet Dursun, Savc Hkimleri kandrdna göre demek ki bu vurguncu profesyonel bir vurguncuymu. Allahmdan umuyorum ki bir daha kandrr. Benim ne altn nede param var beni kandramaz. Ama dierlerinde para çok. Allah milletin ahn onlardan alr. Bizim altnmz yok belki olsayd bizi de kandrrlard. Memleketi bu hale getirenler utansn, memleketimiz peygamberler, airler diyardr böyle olmamas gerekirdi. Profesyonelce paray böylesi götürmek her babayiidin kar deildir. Vallahi adam mal götürdü helali ho olsun, yesin. Paras altn olanlarda vermeseydi.

TEFECLKLE URAAN çOK K VAR

Mehmet Yaka, Olmamas gereken bir durumdu ama güllü sevende dikenlerine katlanmal bence. Sadece bu kuyumcu deil bunun gibi tefecilikle uraan çok kii var. Kimisi evini barkn satyor yinede yakasn kurtaramyor. Benim param olsayd ben kimseye emanet para olarak vermezdim altn yapardm zaten iletilmi para faize giriyor. Yaanan bu olay ikinci tosuncuk vakas

Zeki Sayar, Adamn günahn alyoruz diyeceiz de durum ortada zaten. Ama kandrd kiiler hak etmi bence. çünkü banka varken neden iletsin diye kuyumcuya veriyorlar ki. Benim param olsayd ben bankaya atardm iletmezdim faiz haramdr.

AHRET DÜÜNEN YOK

Ömer Ta, Ben kutsal topaklara dört kez giden biri olarak unu diyorum ne hac var ne imam var çünkü bu fazile dönen iler bu tefeciler milleti dinden çkarm. Sabah namazna gidiyoruz hoca yok camiye gidiyoruz etrafmza bakyoruz gerçek manada haclar yok neden biliyor musunuz zenginlik hayat bitirmitir. Ahireti düünen yok. Zamannda hacca giden haclar helal parayla aln teriyle gidiyordu, hac kurasnda ad çktnda herkesten helallik isteyerek öyle gidilirdi. imdi haram parayla ve üzerinde kul hakkyla gidiyor.

BR KESM MECBURYETTEN TEFECLERE BAVURUYOR

Osman Bayar, Bana göre bir kesim mecburiyetten tefecilere bavuruyor bir kesimde gözü doymad için parasn iletmek istiyor. Mecburi olarak bavuranlar bankaya gidiyor banka para vermiyor adam da mecbur tefeciye gidiyor öyle olunca da borcu iki kat artyor.

Ana Sayfaya Git