"Yargı iktidarın arka bahçesine dönüştü"

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü'nde yargı bağımsızlığına dikkat çeken Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumda" dedi.

Haberler 18.01.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas ve yarg önüne çkarlmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdii Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün 111inci haftasn gerçekletirdi. Etkinlikte Elçinin fotorafnn da bulunduu Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacaz yazl pankart açld. Birçok avukatn katld etkinlikte konuan Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, Elçi cinayetinde cezaszla kar adalet taleplerini her koulda dile getireceklerini, yerinde sayan soruturmann üzerindeki sis perdesini kaldrma çabasndan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

YARGIYA GÜVEN ORTADAN KALKTI

Önceki gün Ankarada FETÖ soruturmas kapsamnda yarglanan bir askeri personelin beraat ettirilmesiyle birlikte tahliyesine karar veren mahkemenin datldn hatrlatan Aydn, mahkemelerin verdii kararlara göre datldn, üyelerinin sürgün edildiine defalarca tanklk ettiklerini ifade etti. Türkiyede yarg bamszl ve tarafszl meselesi ortadan kalkmtr diyen Aydn, Hakimlerin, savclarn bamsz kararlar vermesinin koullar ortadan kaldrld. Yürütme elini yarg üzerinden çekmezse, demokratikleme konusunda daha çok geriye gideceiz. Yarg tümüyle iktidarn arka bahçesine dönmü durumdadr. Yurttalarn yargya olan güveni tümüyle ortadan kalkt. Bu kötü uygulamalardan vazgeçilmesi lazm. Aksi takdirde hukuk devletinin son krntlarn da kaybetmi olacaz. Baka bir yola savrulacaz. Bu Türkiyedeki hiçbir yurttan yararna olmayacaktr diye ekledi.

Ana Sayfaya Git