Yoksul ailelere gelir tarlası!

Bismil Belediyesi, dar gelirli 16 aileye, tarımsal faaliyette bulunmak üzere işletme masrafları belediyeye ait olmak üzere bu ailelere tarla tahsis edildi.

Haberler 24.02.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 24.02.2017 - 09:29

Bismil ilçesinde bulunan entepe ve Esentepe mahallelerinde oturan dar gelirli 16 aileye, açk alanda sebze üretimi yapmak için tarla tahsis etti. Bismil lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakanvekili Turgay Gülenç, Tarlay tahsis edilen ailelere, yer temininin yan sra, tarmda kullanlacak araç gereç yardmnda da bulundu. Daha önce bu ii yapp ancak paras olmayan ve tarlada çalabilecek igücü olan ailelere tüm hizmet ksm onlara ait olup kalan masraflar belediyemiz tarafndan karland. Ayn zamanda lçe Tarm müdürlüü tarafndan da ailelere danmanlk destei sunulacak.

GDER BELEDYEDEN, GELR ALELERE

Belediye bakanvekili Gülenç Tarlay kiraladk, sürümünü,ilacn suyunu gübresini, fidesini ve dier gereken malzemeleri vereceiz, onlara kalacak tek ey, çalp, ürünü toplamak dedi.

VATANDALARIMIZA çALI KAZAN MKANI

Gülenç, baka yerlerde böyle yerlerin hobi bahçesi olarak kullanldn belirterek, Bizde fakir insanmz çok. Her zaman vermekle olmuyor. Bu yoksul insanlarmza çal kazan imkan tanmak istedik. Amacmz, hakikatten çalmaya niyeti olan, 16 aileye her eyi bizden olmak kaydyla, i imkan salamak olduunu söyleyerek bu sene bu projemiz verimli geçerse gelecek yllarda projemizi daha geni kapsama yayacaz diye konutu.

Tarla tahsis edilen aileler ise Belediyeye teekkür ederek öyle dediler. çalma gücümüz var ama tarlay icare edip tarlann masrafn karlayacak paramz yoktu. Belediyemizin bu imkan bize vermekle beraber bu proje sayesinde her bir ailemizde yaklak 10 kii i sahibi bulmu oluyor. nallah bize tahsis edilen tarlamza sahip olup en iyi verimi almak için canla bala çalacaz.

Ana Sayfaya Git