Bizans'ın kralı Murat Dalkılıç'tan şarkıcılara atom bombası! ''Şarkıcılar yatıyor'' ded, ünlüler ayaklandı, kimdir?

Gani Müjde’nin Bizans Oyunları filmiyle gönüllerde taht kuran karizmatik şarkıcı Murat Dalkılıç, Whitefest kapsamında verdiği konserle 2 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Murat Dalkılıç'ın yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Murat Dalkılıç adeta geri vites yaptı.

Haberler 27.01.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 27.01.2016 - 09:24

Gani Müjdenin Bizans Oyunları filmiyle gönüllerde taht kuran karizmatik şarkıcı Murat Dalkılıç, Whitefest kapsamında verdiği konserle 2 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Son zamanların başarılı oyuncularından Murat Dalkılıç oyuncu eşi Merve Boluğur hakkında söylediği sözlerle gündemi belirlemişti.

Murat Dalkılıçın Merve Boluğur için söylediği sözler şu şekilde

Evde oyuncuyla birlikte yaşamanın artıları var. Bir proje geldiğinde Merveye soruyorum, her zaman fikir alışverişi yapıyoruz dedi. Katıldığı bir organizasyonda Merve, doğru proje ayağına evde yatıyor

Murat Dalkılıç bu açıklamalarına açıklık getirerek şu şekilde konuştu

Latife yapmıştım. Aslında, şarkıcılar yatıyor. Oyuncular sette 20 saate yakın mesai harcıyor, biz öyle değiliz. Stüdyo ortamında çalışıyoruz. çay, poğaça partileri yapıyoruz. Oyuncular kadar zor şartlarda çalışmıyoruz. Merve Reklam filmi çekimine gitti, neredeyse bir gün sürdü. Şarkıcı, çocukları olursa adını Uzay koyacaklarını da sözlerine ekledi.

Murat Dalkılıç Kimdir?

Murat Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmirde doğmuştur. Babası Mehmet Sedat Dalkılıç, annesi Hanife Kuraldır. İlk ve orta öğretimini Kuşadasında tamamladı. O dönemde basketbolcu olmaya karar verdi. Bir yandan da müzik, resim ve basketbolun dışındaki diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapıyordu. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurdu ve grubun solistliğini üstlendi.

17 yaşında Kuşadasında daha lisedeyken profesyonel basketbolcu oldu. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar verdi. ilk olarak cafe barlarda gitar çalarak başlayan müzik kariyerine başladı.

2008 yılında ilk albümü Kasabayı çıkardı. İlk olarak 2008 yılında Murat Boz ile düet yaptığı Kasaba şarkısıyla çıkışını gerçekleştirmiştir. Şarkı pek çok listede 1 numaraya yükselmiştir.

Piyano eğitimi de alan Murat Dalkılıç, İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünden 2012 yılında mezun oldu. Ardından 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde master eğitimi almaya başladı.

Ugandada inşaatı gerçekleştirilecek; içeriğinde okul, hastane, aşevi ve meslek okulu olacak yapı için, Kimse yok mu? derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan hayır kampanyası çerçevesinde, İnsanlık Ölmedi isimli Samanyolu Haber TVde Ağustos 2011de yayınlanan programda sanatçı telefonla yardım toplamıştır. Gece boyu süren; Kayahan, Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Vatan Şaşmaz, Tolgahan Sayışman ve Erhan Ufak vd. ünlülerle beraber Dalkılıçın da telefonla hayırseverlerle görüştüğü kampanyada yardım toplanmıştır.

Murat Dalkılıç 20 Eylül 2014 tarihinde başlayan, yapımcılığını Tükenmezkalem Filmin üstlendiği, senaryosu Gani Müjdeye ait ve yönetmenliğini Murat Düzgünoğlunun yaptığı Sil Baştan adlı dizide, Emre Kınay, Sergen Yalçın, Dilara Gönder, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan, Önder Açıkbaş, Tuna Orhan ve çiçek Dilligil ile birlikte oynadı.

Murat Dalkılıç, 24 Ağustos 2015 tarihinde Merve Boluğur ile evlendi.

Merve Boluğur Kimdir?

Fantastik gençlik dizisi Acemi Cadıda canlandırdığı Ayşegül karakteri ile ünlenen, bu dizinin ardından Aşk Yeniden ve Kül ve Ateş adlı dizilerde rol alarak oyunculuk deneyimini arttıran Türk dizi, sinema ve reklam oyuncusu. Boluğur halen Gossip Girl adlı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlarda Ayşegül karakterini canlandırmaktadır.

Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 tarihinde, İstanbulda dünyaya geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro Bölümünde bir süre oyunculuk eğitimi aldı.

2006-2007 yılları arasında, Feride Kaytanın yönettiği fantastik gençlik dizisi Acemi Cadıda Ayşegül adlı başrol karakterini canlandıran Boluğur, aynı yıl Keloğlan Kara Prense Karşı adlı sinema filminde Birgül karakterini canlandırarak beyazperdeye ilk adımını attı.

2007 yılına fantastil korku filmi Gomeda ile başlayan Boluğur, Acemi Cadının sona ermesinin ardından Türkan Şoray ve Cihan Ünalın başrollerinde yer aldığı Aşk Yeniden adlı T.V. dizisinin kadrosuna girdi. Genç oyuncu bundan bir yıl sonra ise Cem Görgeç tarafından yazılıp yönetilen Hoşçakal Güzin adlı T.V. filminde rol aldı.

Aşk Yenidenin sona ermesinin ardından Kül ve Ateş adlı T.V. dizisinde rol alan Boluğur, halen Gossip Girl adlı yabancı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlarda Ayşegül karakterini canlandırdı.

2012 yılında Rexona reklamında oynadı. 2014 yılında Maybelline NewYorkun ilk Türk marka yüzü oldu.

Merve Boluğur, 24 Ağustos 2015 tarihinde Murat Dalkılıç ile evlendi.

Gani Müjde Kimdir?

Gani Müjde, Kosova göçmeni bir ailenin dördüncü ve son çocuğu olarak 27 Kasım 1959 tarihinde İstanbulda doğmuştur. Güngören İzzet Ünver Lisesini bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sinema - Televizyon Bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında karikatüre olan ilgisi nedeni ile Gırgır dergisine Oğuz Aralın yanına gidip gelirken zamanla dergide çalışmaya başladı. 8 yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalıştı. Laklak adlı dergide bir süre editörlük yaptı.Sonra bir gurup arkadaşı ile birlikte ayrılıp Limon dergisini kurdu. Bu dergide Peynir Gemisi başlığı altında sürekli yazılar yazmaya başladı. çok tutan iki sinema filmine imza attı; Arabesk ve Kahpe Bizans. İlkine senarist, ikincisine hem senarist hem yönetmen olarak.

Tükenmezkalem adlı bir yazım ve prodüksiyon şirketi kuran Gani Müjde halen NTV de GÜNDEM DIŞI başlığı altında günlük söyleşiler gerçekleştirmekte Aktüel ve Marine Aktüel dergilerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

MinT Prodüksiyonda Birol Güvenle ortak oldu.

çalıştığı Kurumlar; Gırgır, Fırt , Laklak , Limon , Nankör, Deli, Politika, Şenola, Günaydın, Güneş, Cumhuriyet, Tomorrow, Aktüel, Sabah, Milliyet.

Gani Müjde, 2001 yılında oyuncu Belma Canciğer ile evlendi. Ece Su ve Arda adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu vardır.

Rasim Öztekin Kimdir?

Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbulda doğmuştur. İstanbul Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdi.

Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoyun Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbulu Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosunun tüm oyunlarında rol aldı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla Müzikomedi (Nükhet Duru ve Demet Akbağla birlikte), Mega Show (Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses-Demet Akbağla birlikte) şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğanın yazdığı 2071 de Türkiye adlı müzikali sahneye koyup oynadı. 1995te Ortaoyuncular Tiyatrosu ile Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri, çok Tuhaf Soruşturma ve Fişne Bahçesi gibi birçok prodüksiyonda yer aldı. Bir Günlük Aşk Hikayesi, 72. Koğuş, Arabesk, Tersine Dünya, Passion Du Turca, Pardon ve Şans Kapıyı çalınca isimli filmlerde oynadı. Köşedönücü, Biraz Düş, Biraz Gülüş, Eğrisiyle Doğrusuyla, Bir Yaz Gecesi Eğlencesi, Boş gezen ve Kalfası, Başka İstanbul Yok ve Yeni Hayat isimli televizyon yapımlarında rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Rasim Öztekin, TRTye program metin yazarlığı ve bir dönem (1998-2002 yılları arasında) Akşam gazetesinde ve 2004 yılında Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

2005 te yine Gani Müjde nin yazdığı Mehmet Ergen in sahnelediği Yıldızların Altında müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin le başrolü paylaştı.

2009 un ocak ayında Boş gezen ve Kalfası adlı oyununu oynarken kalbi hastalandı. Kalbine pil takıldı.

2005 yılının Eylül ayında gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atinada evlendi.

Rasim Öztekinin ilk evliliğinden 1987 doğumlu Pelin Öztekin (d.1987)adında bir kızı var. Pelin Öztekin, BKM Mutfak oyuncularından biridir.

2014 yılında Müfit Can Saçıntının yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güvenin kaleme aldığı mandira-filozofu adlı filmde başrollerinde Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu, ve Ayda Aksel paylaştı.

Ödülleri

1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu

1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu

2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu

2010, KALDER (KALİTE DERNEĞİ) En kaliteli sanatçı ödülü

2010, Ayaklı gazete Yılın En İyi yardımcı erkek oyuncu ödülü

2011, Yılın Nasrettin Hocası

Filmleri

2015 - Düğün Dernek 2: Sünnet (İsmail) (Sinema Filmi)

2015 - Bak Hele Bak (Sunucu)

2014 - Mandıra Filozofu (Cavit) (Sinema Filmi)

2013 - Düğün Dernek (İsmail) (Sinema Filmi)

2012 - Seksenler (Tv dizisi)

2010 - Vay Arkadaş

2010 - Gelecekten Bir Gün

2009 - Kanal-İ-Zasyon

2009 - Geniş Aile

2007 - Güzel Günler

2007 - Suç Dosyası

2007 - Kabadayı ( Sürmeli )

2006 - Kapılara Dikkat

2006 - Pertev Beyin Üç Kızı

2006 - Balıketi

2006 - Acemi Cadı

2005 - Dolunay

2005 - Hırsız Polis

2004 - Aktör Eskisi

2004 - Şans Kapıyı Kırınca

2004 - Pardon ( Muzaffer )

2003 - G.O.R.A

2002 - Ev Hali

2001 - Yeni Hayat

1998 - Kızım Osman

1996 - Başka İstanbul Yok

1995 - Bay E

1995 - Boşgezen ve Kalfası

1994 - Türk Tutkusu

1994 - Köşedönücü (Osman)

1993 - Tersine Dünya

1991 - Kurt Kanunu

1988 - Arabesk (film)

1987 - 72. Koğuş

1986 - Bir Günlük Aşk

Tiyatro oyunları

1980-1985 Şahları da Vururlar

1981-1983 Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı

1983-1984 Annanın 7 Ana Günahı

1984-1985 Fırıncı Şükrü, Deli Vahap ve Ötekiler

1985-1986 Hayrola Karyola

1985-1986 Eşek Arıları

1986-1987 Muzır Müzikal

1986-1987 İçinden Tramvay Geçen Şarkı

1986-1987 İstanbulu Satıyorum

1988-1989 Do Juan İle Madonna

1989-1990 Soyut Padişah

1990-1991 Yorgun Matador

1991-1992 Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu

1992-1993 Güle Güle Godot

1996-1997 Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri

1997-1998 Haldun Taner Kabare

1998-1999 çok Tuhaf Şoruşturma

1999-2000 Parasız Yaşamak Pahalı

2000-2001 Fişne Pahçesu

2001-2002 Kökü Bitti Zıkkım Zulada

2001-2002 Sahibinden Satılık Birinci El Ortaoyunu

2003-2004 Biri Bizi Dikizliyor

2004-2005 Uzun Donlu Kişot

2005-2006 Kiralık Oyun

2009 Boşgezen Ve Kalfası

Ferhan Şensoy Kimdir?

26 Şubat 1951 tarihinde, bir ilkokul öğretmeni olan Müjgan Şensoy ve çarşamba Belediye Başkanı, tüccar Yusuf Cemil Şensoyun çocukları olarak Samsunun çarşamba ilçesinde dünyaya geldi. İki yaşındayken, kız kardeşi Ragıbenin doğumunun ardından, 1956da da Ahmet Vildan adlı bir erkek kardeşi oldu.

1957de, Samsundaki Gazi Osman Paşa İlkokuluna giden Şensoy, daha sonra 1961de girdiği Galatasaray Lisesinde bir süre öğrenim gördüyse de liseyi, 1970te çarşambada bitirdi.

Şensoyun öykü ve şiirleri ilk kez 1969da Yeni Ufuklar ve Soyut Dergisinde yer almasının ardından yazdığı skeçler de ilk olarak Devekuşu Kabarede, 1970 yılında oynanmaya başladı.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünde okurken Yeni Ufuklarda öyküleri yayınlan Şensoy, Je Men Fous Bilader isimli yarı Fransızca yarı Türkçe bir oyun yazdı ve kurduğu Galatasaray Oyuncuları isimli amatör toplulukla Haldun Tanerin önderliğinde, Devekuşu Kabare Tiyatrosunun salonunda prova yaptı. Bu oyun Galatasarayın Fenerbahçe tesislerinde bir akşam yemeğinde sergilendi.

1971de, Ayfer Feray Tiyatrosunda, Grup Oyuncuları ile beraber profesyonel oyunculuğa adım atan Şenşoy, ilk profesyonel yönetmenlik deneyimini de, Paravana Kabarenin sergilediği, Güm Güm Güm adlı İsmet Küntay oyununda yaşadı.

1972de Fransaya giden Şensoy, tiyatro öğrenimine Strazburgda Ecole Superieure dArt Dramatique adlı okulda başladı.

1973te, yönetmen Jerome Savarynin asistanlığını yaptığı, Magic Circus - De Moise A Maoda oynayan Şensoy, ilk oyun denemesi olan Güle Güle Godotyu, Fransızca olarak Godot Go Home ismiyle yazdı. Fransızca bir kolaj oyun olan Proche - Orient Lointain!i, Fransızcaya çevrilmiş, Nazım Hikmet, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Yunus Emre gibi Türk yazarların metinlerini de kullanarak yazdı.

1974te Montrealde, Theatre Patrioteda Fransızca olarak yazdığı Ce Fou De Gogol adlı oyununu sahneye koyan Şensoy, aynı şehirdeki Theatre De Quatre - Sousda da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı.

1975te, Montrealde, kendisine en iyi yabancı yazar ödülünü getiren ve Radio Canadada ikinci kez yayınlanan, Ce Fou De Gogol oyununun tek kadın oyuncusu Monique Mercure de en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Türkiyeye dönmesinin ardından, 1976da Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda, yazarlığını da yaptığı Dur Konuşma Sus Söyleme adlı oyunda rol alan Şensoy, Türk Yazarları Tiyatrosunda da oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.

Aynı sene ilk televizyon skeçlerini yazmaya başlayan Şensoy, Ali Poyrazoğluyla beraber rol aldığı bu skeçlerin birinde, bir garson rolüyle ilk kez televizyona çıktı.

Nisa Serezli - Tolga Aşkiner Tiyatrosunda oyunculuk yapan Şensoy yine 1976 senesi içinde, TRT Televizyonuna ve Devekuşu Kabare Tiyatrosunda çeşitli skeçler yazdı.

1977de, ilk kitabı Kazancı Yokuşunun yayınlanmasının ardından, yönetmenliğini Temel Gürsunun yaptığı Kızını Dövmeyen Dizini Döver ile ilk kez bi film çalışması yapan Şensoy, 1978de Mete İnselel ile Anyamanya Kumpanya Tiyatrosunu kurdu ve kendi eseri olan, İdi Amin Avantadan Lavanta oyununda rol aldı ve yönetmenlik yaptı.

Televizyon için yazdığı Bizim Sınıf dizisinin ikinci bölümden sonra, öğretmenlerin manevi şahsiyetini teyzif ettiği gerekçesiyle TRTde yasaklanmasının ardından, oyuncu olarak da katıldığı Evdekiler ve Giyim Kuşam Dünyası televizyon dizileri de, TRTde tamamlanamadan yayından kaldırıldı. Daha sonra Bizim Sınıf, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda sehnelenmeye başladı.

O sene, Anyamanya Kumpanyadan ayrılan Şensoy, daha sonra Ayfer Feray Tiyatrosuna geçti ve oyunculuğa burada devam etti.

1979da, TRTde, kendi yazdığı Sizin Dershane dizisinde oyunculuk yapan Şensoy, Ayfer Feray Tiyatrosunda da yine kendi yazıp yönettiği ve müziklerini yaptığı Hayrola Karyola oyununda rol aldı.

Stardust Gece Kulübünde, yazdığı Dedikodu Şov isimli bir kabare gösterisini, Adile Naşit, Perran Kutman, Pakize Suda, Sevda Karaca ve İstanbul Gelişim Orkestrasıyla sahneleyen Şensoy, aynı kulüpte, Arda Uskanın yazıp, Fuat Günerin müziklerini yaptığı Kukla ve Kuklacı Kabare gösterisinde rol aldı.

14 Mart 1980de Harbiyede, Yapı Endüstri Merkezi Salonunda ilk kez perdelerini açan ve 50yi aşkın oyunun oynandığı Ortaoyuncuların bünyesinde, Nöbetçi Oyuncular adlı bir gençlik grubu kurarak, yeni tiyatro sanatçılarının yetiştirilmesine katkıda bulundu.

Şahları Da Vururlar oyununda yönetmen ve oyuncu olarak yer alan Şensoyun, Fuat Günerle birlikte müziklerini de yaptı oyunu, Avni Dilligil Jüri Özel Ödülü ve Dergi-13ün, En Başarılı Oyun Ödülüne layık görüldü. Kenter Tiyatrosunda dört haftalık gösteriden sonra, Ortaoyuncular, Şahları Da Vururları, 10 Kasım 1990da taşındıkları Beyoğlundaki Küçük Sahnede sahnelemeye devam etti.

1981de, Parasız Yaşamak Pahalıyı yazan ve Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı oyununu yazan ve yöneten Şensoy, Fuat Güner ve Özkan Uğurun müziklerini yaptığı oyunda, Zeliha Berksoyla beraber rol aldı. O sene, Şahları Da Vururlar, oyunun gösterileri sürerken, Ortaoyuncular Yayınlarının ilk kitabı olarak yayınlandı.

Şensoy, Küçük Sahnenin 30.yılı dolayısıyla, Suzan Uztan ve Mücap Ofluoğlu, Ortaoyuncuların konuğu olarak, Aleksıev Arbuzovun Eski Moda Komedyasında oynadı. Ofluoğlunun sahneye koyduğu oyunun dekorunu yapan Şensoyun oyundaki performansı kendisine, Tiyatro-81in, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü getirdi.

1982de, Afitapın Kocası İstanbul kitabının yayınlanmasının ardından, Nöbetçi Tiyatroda Dürrenmattın Büyük Romülüs oyununu, En Büyük Romülüs Başka Büyük Yok adıyla sahneye koydu. Ayrıca kendi eseri Kiralık Oyunu yönetti, oyunun müziklerini yaptı ve rol aldı.

1983de, Harbiye Orduevinde askere alınan Şensoy, çorlunun Ulaş köyüne asker olarak gitti.

Brechtin, 7 şiirinden yola çıkarak yazdığı, Annanın Yedi Ana Günahını yöneten Şensoy, Fırıncı Şükrü, Deli Vahap, Nuri Ve Ötekiler gibi oyunarı da yazdı ve yönetti.

1984te, Nöbetçi Tiyatroda, Afitapın Kocası İstanbulu sahnelemesinin ardından, İstanbulu Satıyorum oyununu yazan Şensoy, askerliği bitince Şahları Da Vururlarla yeniden sahneye çıkmaya başladı. O sene kendi yazdığı Köşedönücü adlı televizyon dizisinde oynuyan Şensoy, yeniden yazıp yönettiği ve müziklerini yaptığı, Hayrola Karyola oyununda sahneyi, Nurhan Damcıoğlu ile paylaştı.

1985te, Aristofanesten Eşek Arılarını yeniden yazan Şensoy, oynadığı oyunu yönetirken, Köşedönücü filminin senaryosunu yazdı ve yönettiği filmde oynadı. Daha sonra, Nöbetçi Tiyatroda bir çehov kurgusu olan, çehovlardan Bir Demeti sahneye koydu.

1986 yılında yayınlanan Gündeste kitabının ardından, Karl Valentinin skeçleri ve yaşamından yazdığı ve yönettiği, İçinden Tramvay Geçen Şarkı oyununda, sahneyi Hümeyra ve Grup Gündoğarken ile paylaştı. Aynı sene, yazdığı Şey Bey televizyon dizisinde de oynayan Şensoy, Parasız Yaşamak Pahalı adlı oyununu film senaryosu olarak yeniden yazdı ve yönetmenliğini yaptığı filmi çekti. senaryosunu yazıp oynadığı, Bir Bilen filmini de yöneten Şensoyun o sene, Ayna Merdiven adlı bir kitabı daha yayınlandı.

7 Şubat 1987 gecesi, Şensoyun kendi yazıp yönettiği ve gerici kesimin tepkisini çeken, Muzır Müzikal adlı müzikalin, 77. gösterisinden sonra, sahnelendiği Şan Tiyatrosu şüpheli bir biçimde yandı. Grup Lokomotif, Derya Baykal, Bülent Kayabaş, Sevil Üstekin ve Tarık Papuççuoğlunun sahne aldığı oyun yüzünden mahkemeye verilen Şensoy, 21 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Muzır Müzikalin son bulmasının ardından tek kişilik bir gösteri olan Ferhangi Şeylerde oynayan Şensoy, daha sonra, Varsayalım İsmail adlı yazıp yönettiği televizyon dizisindeki performansıyla, Noktanın Doruktakiler Ödülünün sahibi oldu.

1988de, kendisine Ulvi Uraz Ödülü ve Sanat Kurumu Ödülünü getiren, İstanbulu Satıyorum oyununu yeniden yazdı ve müziklerini yaptı. Münir Özkul ve Erol Günaydının katılımıyla Ortaoyuncularda oynanan oyunu da Şensoy yönetti.

İstanbul Şehir Tiyatrosunda, Haldun Tanerin Keşanlı Ali Destanını sahneye koyan Şensoy, o sene, Anca Visdeyin Don Juan İle Madonna oyununu Fransızcadan çevirdi. Yönettiği oyunda, Derya Baykalla sahneyi paylaşan Şensoy, daha sonra Baykalla hayatını birleştirdi. Düşbükü kitabını yayınladı.

1988 yılında yazdığı Soyut Padişah oyununu yazan Şensoy, 1989da yönetmenliğini yaptığı oyunda rol aldı. İstanbulu Satıyorum ve Ferhangi Şeyler gösterileri sürerken Şensoy, Avni Dilligil Ödülü, İsmail Dümbüllü Ödülü, Nasrettin Hoca Mizah Ödülü, Kültür Bakanlığı Jüri Özel Ödülü, Heygirl Dergisi Yılın Oskarları Ödülü gibi ödüllerin sahibi oldu.

O sene, Kel Hasan Efendiden günümüze gelen Kavuku Münir Özkuldan devralan Şensoy, Tarihi Ses Operetini onardı ve Ses 1885 adıyla açtı. Sahnenin onarılmasının ardından Ortaoyuncular, Soyut Padişahı oynadıkları Küçük Sahneden Ses 1885e taşındılar.

1990da, Pierre-Henri Caminin yaşamı ve yapıtlarından yola çıkarak yazdığı Yorgun Matadoru yöneten Şensoy, kendisine Doruktakiler ve Altan Erbulak Ödüllerini getiren ve yönetmenliğini Yavuz Özkanın yaptığı Büyük Yalnızlık filminde Sezen Aksuyla beraber rol aldı.

1991 senesinde, Ünyeli amatör yazar Cihan Öksüzün skeçlerinden oluşturduğu, Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu oyununda yönetmenlik ve oyunculuk yapan Şensoyun İstanbulu Satıyorum adlı eseri, Tomris Uyar tarafından İngilizceye çevrildi.

Aynı sene, Güle Güle Godotyu ve Show-TV için yaptığı, Varsayalım İsmail dizisini yeniden yazan Şensoy, yayınlanan Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı kitabı ile birkez daha Nokta Dergisinin Doruktakiler Ödülünü kazandı.

1992de, İngilizce Bilmeden Hepinizi I Love You kitabı yayınlanan ve yazdığı ve yönettiği, Fikret Kızılokun müziğini yaptığı, Köhne Bizans Operasında oynadı. Ferhangi Şeyler, Sydney ve Melbournede sergilenirken, Güle Güle Godot gösterileri devam etmekteydi.

1993te, yeniden yazdığı Parasız Yaşamak Pahalı oyununu sehneye koyan ve Alper Maral ile birlikte müziklerini yapan Şensoy, Şu Gogol Delisi adlı oyununu Türkçe olarak yeniden yazdı. Avni Dilligil En Özgün Oyun Ödülü alan oyun Derya Baykala, Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü getirirken, Canan Göknile de, Avni Dilligil En İyi Giysi Ödülünü getirdi.

Güle Güle Godot ve Denememeler aldı iki kitabı yayınlanan Şensoyun, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı oyunu amatör bir Türk tiyatro topluluğu tarafından New Yorkta sergilendi.

Devam eden Ferhangi Şeyler gösterileriyle, Altın Objektif Ödülüne layık görülen Şensoy bu dönemde, Atv Televizyonunda Kaybet-Kazan isimli bir yarışma programının sunuculuğunu yaptı.

1994 senesinde, kiraladığı bir gemiyi yüzen tiyatroya dönüştüren ve İçinden Dalga Geçen Tiyatro adını verdiği bu geminin tiyatro salonunda, yazdığı ve müziklerini yaptığı, Seyircili Seyir Defteri adlı yönetmenliğini kendi yaptığı oyunda oynayan Şensoy, aynı geminin 2. katındaki barda, gece 24:00den sonra, Kırkambar - Gece Tiyatrosu kabare gösterisini sergiledi. Perdesini Kuruçeşmede açan, daha sonra demir alarak Fenerbahçeye giden bu yüzen tiyatro projesi, Ferhan Şensoya İsmail Dümbüllü Ödülünü getirdi.

Kanal D Televizyonunda, Bağımsız Federe Ferhan Şensoy Televizyonu isimli haftalık bir program yapan Şensoyun Güle Güle Godot adlı eseri, Pariste amatör bir tiyatro topluluğu tarafından Fransızcaya çevirerek, Adieu Godot ismiyle oynanırken, Hayrola Karyola oyunu da, Yugoslavyada Prizren Kültürevi Türk Tiyatrosunda oynandı. Aynı sene Amsterdamda bir Türk tiyatro topluluğu tarafından oynanan Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı ve Parasız Yaşamak Pahalı oyunları daha sonra da, Amsterdam Deneme Sahnesi Topluluğu tarafından sahneye kondu.

Haneler oyununu yeniden yazan ve Antalya Devlet Tiyatrosunda sahneleyen, daha sonra da, Anca Visdeynin Femme-Sujet isimli oyununu, Fransızcadan Türkçeye, Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri adıyla çeviren Şensoy, Altın Frekans Ödülünü kazandı.

1995 senesinde, Flash-TVde Akşam Traşı isimli canlı yayın bir söyleşi programına başlayan ve yazıp yönettiği Üç Kurşunluk Operada oynayan Şensoy, yazdığı ve müziklerini yaptığı, Felek Bir Gün Salakken adlı tek kişilik oyununun dünya prömiyerini çarşambada yaparak, bir Anadolu turnesiyle oynamaya başladı. 82 kez Anadoluda sergilenen ve 1.Uluslararası Maşusa Kültür ve Sanat Festivaline katılan oyun, 84. perdesini İstanbulda açtı.

Kanal-D için Boşgezen ve Kalfası isimli televizyon dizisini yazan Şensoy, yönettiği oyunu, o sene Kültür Bakanlığının En İyi Topluluk Ödülünü alan Ortaoyuncularla birlikte oynadı.

1996da, Şensoyun Ferhangi Şeyler adlı oyunu, Stuttgart, Duisburg, Bochum, Berlin, Wuppertal, Köln, Nühnberg, Münich, Frankfurt, Hamburg, Amsterdam ve Zurihde sergilendi.

Kaplama Alanı Dışında isimli film senaryosunu yazan ve Oteller Kitabı adlı eseri yayınlanan Şensoyun, yayınlanmamış kitabı, Gecedesteden Numarasız Sayfalar, Öküz Dergisinde yayınlandı.

Daha sonra Cumhuriyet Gazetesinin haftalık mizah eki Dinozorda yazmaya başlayan ve Güle Güle Godot oyunu Huroman Nevruzovanın çevirisiyle Rusyada yayınlanan tiyatrocunun 1989de onardığı Ses 1885, statik sorunlardan ötürü kapandı. Bu ikinci onarım döneminde Ortaoyuncular, yurt içi, yurt dışı ve İstanbulun değişik semtlerinde turnelere çıktılar.

1997de, Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizilerinin Londrada iki kez sergilenmesinin ardından, Haldun Tanerin, düz yazı, öykü, skeç ve şarkılarından, Haldun Taner Kabare isimli bir oyun kurgulayan ve Derya Baykalın sahneye koyduğu oyunda rol alan Şensoy, o sene 11 Aralıkta, kendisine En Başarılı İletişimciler Ödülü ve En İyi Deneme Yazarı Ödüllerini getiren Ferhangi Şeyler gösterisini 1266. kez sahneleyerek, onarımı tamamlanan Ses 1885i yeniden açtı.

1998de, Falınızda Rönesans Var adlı bir kitabı yayınlanan Şensoy, yazdığı çok Tuhaf Soruşturma adlı oyunun sahneye koydu. Amsterdam ve Brükselde sergilenen Ferhangi Şeyler, 1230. gösterisine ulaşırken, Münih, Köln, Stuttgart, Essen, Frankfurt, Den Bosch, Sidney ve Melbourneda sergilenen Felek Bir Gün Salakken de, 400. gösterisine ulaştı.

1999 senesinde, eşi Derya Baykal için, Şu An Mutfaktayım adlı tek kişilik kadın oyununu yazan Şensoy, Haziran 1999da Ayın İletişimcisi Ödülünün sahibi olurken, Ferhangi Şeyler, Londra, Magosa, Washington, New York, Montreal ve Torontoda sergilenerek 1350. gösterisine ulaştı. CINE-5 için yazıp yönettiği ve müziklerini yaptığı, Ferhan Şensoy T.V. isimli tek kişilik bir televizyon programı hazırlayan Şensoy, Oyun Atölyesinde Steven Berkoffun, Dolu Düşün Boş Konuş isimli oyununu sahneye koydu ve oyunun sahne dekorlarını yaptı.

2000de, Anton çehovun eseri Vişne Bahçesini, çağdaş bir Karadeniz öyküsü şeklinde, Fişne Pahçesu çehov Lazdur Laz Kalacaktur adıyla kendi üslubuyla baştan yazan Şensoy, Ortaoyuncularla sahneye koyduğu oyunun dekorunu da yaptı. O sene, yazdığı, Ferhangi Şeyler 1400. ve Felek Birgün Salakken 450. gösterilerine ulaşan Şensoy, Avni Dilligil En İyi Yönetmen Ödülünü aldı.

2001de, Ortaoyuncularla sahneye koyduğu ve kızları Müjgan Ferhan Şensoy ve Neriman Derya Şensoyun profesyonel oyunculuğa ilk adımı attıkları, Sahibinden Satılık Birinci El Ortaoyununu yazan ve yöneten Şensoy, oyunun dekorunu da kendisi tasarlardı. Bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yazar Ödülüne layık görülen Şensoy, Radio Contactda Radyostrofobi adlı bir radyo programı yapmaya başladı.

Aynı sene, Terakki Vakfı Onur Ödülünün sahibi olan ve özgeçmişini yazdığı romanı, Kalemimin Sapını Gülle Donattım yayınlanan Şensoy, kendi yazdığı ve Ortaoyuncularla sahneye koyduğu, Kökü Bitti Zıkkım Zulada oyunununun dekor ve kostüm tasarımlarını yaptı. Tek kişilik Ferhangi Şeyler oyunu Londrada 2. kez sergilenen ve 1447. gösterisine ulaşan ve Unima Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülünü alan Şensoyun, Güle Güle Godot oyununun bir bölümü Adieu Godot ismiyle, Nicole Gagnonun çevirisiyle Fransada, De LAdriatique a la Mer Noire isimli bir oyun antolojisinde yayınlandı. Soyut Padişah oyunu da, Konya Devlet Tiyatrosunda Nur Subaşının rejisiyle sahnelendi.

2002de, Ortaoyuncularla sahneyi paylaştığı, Kahraman Osman isimli oyununu yazan Şensoy, Rum Memet isimli öykü kitabının yayınlandığı 2002 senesinin Kasım ayında, Biri Bizi Dikizliyor adlı oyunu yazdı. Ortaoyuncularla beraber oynadıği oyunun dekor ve kostümünün tasarımını da yapan Şensoy, o sene Sanat Kurumu En İyi Yazar Ödülü ve Afife Jale - Muhsin Ertuğrul Ödülünün Sahibi oldu.

Şensoyun, İngilizce Bilmeden Hepiniz I Love You adlı kitabı, Nicole Gagnon tarafından Fransızcaya çevrilerek, Montrealde Fransizca Türkçe olarak, Bizim Anadolu Dergisinde, parçalar halinde yayınlandı. Ferhangi Şeyler, Amsterdam ve Rotterdamda da sahnelenerek, 1495. gösterisine ulaşırken, Felek Bir Gün Salakken adlı eseri de, 496. gösterisine ulaştı.

2003te, Beni Ben mi Delirttim isimli oyunu yazan Şensoy, bu oyunda sahneyi, Ortaoyuncular ekibinden Elif Durdu ve Ali çatalbaş ile paylaştı. Kabaremajör adıyla bir kabare gösterisi yazan Şensoy, daha sonra yazdığı Dün Gece Ormanda çok Komik Bi Şey Oldu adlı gösteriyi, Ortaoyuncularla Maslak Park Ormanda, özgün bir ortamda sahneye koydu.

Kitaplık Dergisinde denemeler yazmaya başlayan Şensoy, Ferhantoloji adlı bir kitapta kendisine ait tüm eserlerinden seçtiği çeşitli parçaları topladı.

2004te, Tayfun Güneyerin Şans Kapıyı Kırınca adlı filminde rol alan oyuncu, Ortaoyuncularla sahneye koyduğu, dekor ve kostümünü yaptığı ve oynadığı Uzun Donlu Kişot isimli bir oyun yazdı. Aynı sene, Derya Baykaldan boşanan Şensoy, yönetmenliğini Mert Baykalın yaptığı, senaryosu kendine ait olan, Pardon isimli filmde oynadı. Türsak Onur Ödülünün sahibi olan Şensoy, Fevzi Tunanın yönettiği, Aktör Eskisi isimli televizyon filminde rol aldı. Viyana, Brüksel, Rotterdam, Arnem ve Almelodakiler dahil 1530 kez sahnelenen, Ferhangi Şeylerin ve 506. kez sahnelenen Felek Birgün Salakkenin yazar yönetmen ve oyuncusu Şensoy, o sene Nokta ve Doruktaliker Ödüllerinin sahibi oldu.

2005te, Eşeğin Fikri, Hacı Komünist ve Elveda SSK adlı üç kitap yayınlayan Şensoy, Deneme Sahnesi 35. Yıl Ödüllerinde, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün sahibi oldu. Eski oyunlarından, Kiralık Oyunu, Ortaoyuncuların 25. yılı dolayısıyla tekrar sahneye koyan Şensoy, aynı sene, Nasrettin Hoca Altın Eşek Gülmece Ödülünün de sabibi oldu. Beni Ben mi Delirttim adlı oyunu, Insbruck ve Bregenzdekiler dahil olmak üzere, 203. kez sehnelendi.

2006da Pardon filmiyle en iyi senaryo ödülüne sahip olan ve kendi yazdığı Aşkımızın Son Durağı isimli oyununu, Ortaoyuncularla sahne koyan Şensoyun, Beni Ben mi Delirttimi, Sydney ve Melbourneda da gösterilere başladı.

1980 yılında, oyuncu Derya Baykal ile evlenen Şensoyun, bu evlilikten, 1989 doğumlu Müjgan Ferhan ve 1990 doğumlu Neriman Derya Şensoy adlı iki kızı oldu. çiftin evlilikleri, 2004 senesinde sona erdi.

Özkan Uğur Kimdir?

Müzisyen, bas gitarist, şarkıcı, aktör, perküsyoncu. Mazhar Fuat Özkanın Özkanı, Türkiyenin en iyi bas gitaristlerinden biri ve oldukça başarılı bir aktördür. Oyunculukla müziği birlikte sürdüren ünlü müzisyen, kendisiyle yapılan röportajlarda müziğin kendisi için her zaman öncelikli bir yerde durduğunu dile getirmiştir. Nev-i şahsına münhasır kişiliği, sempatikliği ve canlı performanslardaki hareketliliğiyle oldukça renkli bir sanatçı profili çizmektedir. Kullandığı Fender Jazz Bass kendisine Barış Manço tarafından hediye edilmiştir.

Özkan Uğur 17 Ekim 1953te ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hurşit Uğurdur. İlkokulu Reşat Nuri Güntekin İlkokulunda okurken mandolin ile tanıştı. Fenerbahçe Lisesinden mezun oldu. Lise yıllarında Atomikler adında amatör bir grup kurup, dönemin popüler şarkılarını çaldılar. Müzik hayatına 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasında başladı.

Küçükken oyuncu olma hayali kuran Uğur, daha sonra kendisiyle yapılan bir röportajda konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapacaktı:

Evet ben oyuncu olmak isterdim. Anneme babama zamanında çok yalvarmıştım beni konservatuara yazdırın diye ama iyi ki de yazdırmamışlar. MFÖ olmazdı bu sefer de. MFÖsüz bir hayat da düşünemiyorum, bunu her zaman söylerim. Müzik benim en önde düşündüğüm bir hadisedir. Hani oyunculuk mu ön plana geçti, müzik mi? İkisi de beraber yürüyor şimdi ama... Benim kendimi en iyi ifade edebildiğim kısım müziktir. Ama oynamaktan da keyif alıyorum. Yalnızca o karakteri benim içime sindirmem lazım. O karakterin içine giriyorsam, zaten olayı da kabul ediyorum. Ama giremiyorsam kabul etmiyorum. Ev senaryo dolu. Bazı şeylere hayır demek lazım. Her şeyi kabul etmemek lazım

Müzik hayatına Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasında başlayan Uğur, 1971 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Günerin kurduğu Kaygısızlar grubunda profesyonel olarak basgitar çalmaya başladı. 1972de kurulan Kurtalan Ekspresin ilk kadrosunda bulunan Uğur bir süre sonra aynı yıl kurulan ve Erkin Korayın grubu olan terde çalmaya başladı. Terden sonra, askerden dönen Barış Mançonun yeniden kurduğu Kurtalan Eksprese katılıp 19731975 yılları arasında dönem dönem onlarla çalıştı.

Edip Akbayram-Dostlar ve Seyhan Karabay-Kardaşlar kadrolarında da bulunan Uğur, 1975te Ersen ve Dadaşlarda çalmaya başladı. Uğur, 1976da yine Fuat Güner-Mazhan Alanson liderliğinde kurulan İpucu Beşlisine geçtiğinde müzikal yolculuğunda Anadolu Rock sayfasını kapatmış oluyordu. 1978de Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karmayı kuran Uğur, Mazhar Alanson ve Fuat Günerle aynı müzikal dili konuşuyordu ve MFÖnün Özkanıydı. Hayatında başka projeler olsa da grubun ayrılmaz üyesiydi.

MFÖnün grup olarak büyük başarı kazandığı 80lerde oldukça üretken ve verimli olan Uğur, 1988de Fuat Güner ve Mazhar Alansonun da rol aldığı Arkadaşım Şeytan filmiyle beyazperdede ilk defa görünmüş oluyordu.

1996 yılında Yavuz Turgulun yönettiği Şener Şen ve Uğur Yücel başrollerini paylaştığı Eşkıya filminde rol aldı. Aktör olarak adından başarıyla söz ettiren Uğur, çeşitli reklm filmlerinde de oynadı. Atvde yayınlanan Ağırlığınca Altın yarışmasını sundu.

1997de başrolünde Meltem Cumbulun oynadığı, Uğur Turagay filmi Karışık Pizzanın soundtrack albümündeki Maksat Muhabbet Olsun şarkısını seslendirdi.

1999 yılında yönetmenliğini Eşkıya filmini de çekmiş olan Yavuz Turgulun yaptığı uzun soluklu TV dizisi İkinci Baharda Şecaattin rolünü büyük başarıyla canlandırdı. Dizideki rolüyle hafızalara kazınan Uğurun, müzikal ve teatral anlamda sahip olduğu yetenekleri büyük takdir topladı.

2001de yönetmenliğini Sinan çetinin yaptığı Komser Şekspirde kamera önüne geçtikten sonra, 2002de Suna Pekuysalla başrolleri paylaştığı Yeter Anne isimli TV dizisinde oyunculuk yaptı. Dramadan komediye farklı türlerde oldukça başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen Uğur, tüm bu dönemler boyunca her şeyin üstünde tuttuğu grubu MFÖyle albüm ve konser çalışmalarına da devam etti.

Alacakaranlık, Cennet Mahallesi ve İstanbul Şahidimdir isimli yapımlarda oynadıktan sonra 2004te Cem Yılmazın yönetmen koltuğuna oturup gişe rekoru kırdığı filmi G.O.R.A.da Garavel karakterini yine büyük başarıyla canlandırdı. G.O.R.A.nın soundtracki için yaptığı Olduramadım isimli şarkıyla ilk solo çıkışını gerçekleştirdi.

2006da Kısık Ateşte 15 Dakika isimli TV dizisinde Fazıl karakterini canlandırdı.

1989 yılından beri Aysun Aslanla evli olan sanatçı halen, grubu MFÖyle müzik çalışmalarını sürdürmektedir. Özkan Uğur bas gitar yanında perküsyon da çalmaktadır.

8 Ocak 2006da Radikal Gazetesinin Özkan Uğurla Yaptığı Röportaj

*Özkan bey, bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?

Kendimizden geliyor herhalde, içimizden yani. İç enerjisi kendiliğinden geliyor. Maşallah diyelim. 2005 benim için çok farklı bir yıl oldu inşallah 2006 da böyle geçer. Ama her şeyden önemlisi sağlığımız. Sağlığımız iyi olduğu müddetçe çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kısmetse tabii.

*Vitamintakviyesi filan yapıyor musunuz ayıptır sorması?

Abi ben spor yapıyordum, şu anda spor yapamıyorum. Yapamadığım için iç huzurum enerjisiz. Ama çalışarak yapıyoruz sporu. Burada (Dizi seti) çalışıyoruz devamlı. Akşam erken yatıyorum ve sabah erken kalkıyorum mecburen. Eskiden geç yatıyorduk ve geç kalkıyorduk ama şimdi çalışma olduğu için böyle. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur babacım. Öyle değil mi?

*Tabii, bu arada yeni albümünüzü ne zaman dinleyeceğiz.

Bir aya kadar çıkıyor. Hepsi yeni şarkılar. 10 sene aradan sonra yaptık bu albümü. Mazaretim Var Asabiyimden bu yana 10 sene geçmiş. 10 senedir grup bir şey yapmıyor ama bu 10 sene arasında da en çok konser verdiğimiz zamandır. Yani konserlerimizin bu kadar dolu olduğu bir zaman hatırlamıyorum. O da herhalde müziğin kirlenmesinden, dumura uğramasından dolayı millet bizim konserlerimize geldi. Şarkılar gene MFÖnün şarkıları. Benim üç tane şarkım var. Fuatın var, Mazharın dört tane şarkısı var. Gene MFÖ tarzı bildiğiniz gibi olacak.

*Bir de dizide bir şarkı söylediniz, muhteşemdi.

Onun hikyesi de Baba Zula diye bir grup var, onlar benden rica etti, bir parçaları varmış müziği hazır. Fakat söylenmesi gerekiyor ve doğaçlama yapılması gerekiyor. Ben de gittim kayıt için bir kerede söyleyemeyeceğim dedim ve bir kerede kaydettik. Sonradan araya zaman girdi. Ve niye ben bunu kendi dizimde bir meyhanede söylemeyeyim? diye düşündüm. Yetkili mercilere fikrimi ilettim ve çocuklardan da iznini aldım. Güzel oldu galiba. Beğendi millet.

*Son yıllarda sinema filmlerinde ve dizilerde rol aldınız, en çok hangisi etkilemiştir sizi?

Şimdi, Eşkıya, Yeter Anne, İkinci Bahar, Komser Şekspir, Alacakaranlık, İstanbul Şahidimdir, hepsi güzel oldu. Keza G.O.R.A öyle. Benim ilk filmim aslında Arkadaşım Şeytandır. Mazharla oynamıştık. Ama kısa bir roldü o. Esas tek başıma performans yaptığım film Eşkıya oldu. Orada da, Yavuz Turgul keşfetti beni. Yavuz Turgul benim o, Mazeretim Var Asabiyim Benin klibindeki yüzümdeki mimiklerden etkilenmiş herhalde. Ondan dolayı oynattı. Sonra da yürü ya kulum oldu. Kader işte.

*Bir de siz yarışma programları sunmuştunuz bir aralar.

Valla şu anda sunmuyorum. Pek de düşünmüyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Memnundum aslında, gayet güzel altın yarışmasıydı fakat kriz dönemine denk düştü. Herkes krize girdi, girince de bozuldu her şey. Yarışma programı güzeldi ve çok da zamanımı alan bir hadiseydi. Her gün oradasın. Sonra bir program daha sundum Kaç Para diye. Ama şu anda Cennet Mahallesinde oynamaktan gayet memnunum. Burada ciddi bir iş yapıyoruz ve o karakterin içine girmek durumundayım. Kıyafetlerimi giydikten sonra o kişiliğe geçiyorum. İkinci Baharda da öyleydim. Şecaattin o bıyıklarını takınca o adamın ruhunun içine giriyordum. Burada da üçkğıtçı bir tipi oynuyorum. Fakat kalbi temiz tabii, her zaman olduğu gibi. Altın kalpli bir üçkğıtçı. O karakterin içine giriyorum ama soyunduktan sonra ben Özkanım. Önemli olan da o. Tiyatro da yaptım ayrıyetten. Küçük bir iş için yaşlı bir palyaço aranıyor da oynadım. Eğer zamanım olursa yine onu oynamak istiyorum. Devlet Tiyatrosunda misafir oyuncu olmak istiyorum. O da çok keyifli bir iş çünkü.

Acun Ilıcalının yaptığı TV8de 29 Eylül 2014 tarihinde başlayan 4. Sezon O Ses Türkiye adlı yarışma programında; yeni jüri üyeleri ise Mazhar Alanson, Özkan Uğur, Athena Gökhan Özoğuz, Hadise Açıkgöz ve Ebru Gündeş oldu. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur aynı koltukta yer alacak ve tek oy hakkına sahip olacak.

2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmazın yaptığı Pek Yakında adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Şirincan çakıroğlu, çağlar çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen ile birlikte rol aldı.

Filmleri ve Dizileri

1988 - Arkadaşım Şeytan (sinema)

1996 - Eşkıya (sinema)

2000 - Komser Şekspir(sinema)

2004 - G.O.R.A. (sinema)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika(sinema)

2008 - A.R.O.G (sinema)

2010 - Yahşi Batı (sinema)

1999 - İkinci Bahar (TV dizisi)

2001 - Yeter Anne (TV dizisi)

2004 - İstanbul Şahidimdir (TV dizisi)

2004 - 2007 - Cennet Mahallesi (TV dizisi)

2009 - Sıkı Dostlar (TV dizisi)

2010 - Türk Malı (TV dizisi)

2011 - 2012 - Bir Ömür Yetmez (TV dizisi)

2012 - 2013 - Şubat (TV dizisi)

2014 - Galip Derviş, Behruz Aliyüf (Konuk Oyuncu) (TV dizisi)

2014 - Pek Yakında

Diskografisi

Barış Manço Kurtalan Ekspres

1972 - Ölüm Allahın Emri / Gamzedeyim Deva Bulmam

1973 - Gönül Dağı / Hey Koca Topçu

1973 - Nazar Eyle / Gülme Ha Gülme

Erkin Koray Ter

1972 - Hor Görme Garibi / Züleyha

Mazhar - Fuat

1974 - Türküz Türkü çağırırız (LP)

Edip Akbayram Dostlar

1974 - Garip / Kaşların Karasına

Ersen Dadaşlar

1975 - Dostlar Merhaba / Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin

1975 - Gafil Gezme Şaşkın / Güzele Bak Güzele

1976 - Ekmek Parası / Zalim

Selda Dadaşlar

1976 - Türkülerimiz (LP)

Seyhan Karabay Kardaşlar

1976 - Kan Davası / Dam Üstünde çul Serer

İpucu Beşlisi

1976 - Heyecanlı / Hop Otur Hop Kalk

Grup Karma

1978 - İmkansız / Mutlu Mu Gülenler

MFÖ

1984 - Ele Güne Karşı Yapayalnız

1985 - Peki Peki Anladık

1986 - Vak The Rock

1987 - No Problem

1990 - Geldiler

1992 - Agannaga Rüşvet

1992 - Dönmem Yolumdan

1995 - M.V.A.B.

2006 - AGU

2011 - Ve MFÖ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır