Akşener hakkındaki FETÖ soruşturmasında gizlilik kararı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in avukatı, FETÖ üyeliği iddiası ile başlatılan soruşturmada alınan gizlilik kararına itiraz etti.

Haberler 29.06.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener hakknda 2016 ylnda açld örenilen FETÖ soruturmasnda gizlilik karar alnd. Y Parti Genel Bakan Yardmcs ve Akenerin avukat Hasan Seymen gizlilik kararnn kaldrlmas için savcla bavuru yapt.

Y Parti Genel Bakan Yardmcs Seymen, Ankara Adliyesinde bavuru sonras açklama yapt. Akener hakknda 2016 ylnda FETÖ soruturmas balatldn ancak geçen süreçte herhangi bir somut delil bulunmad gibi Akenerin ifadesine de bavurulmadna dikkat çeken Seymen, bu soruturmann 31 Mart seçimlerinden sonra yeniden canlandrldn söyledi.

Seymenin verdii bilgiye göre 28 Mays 2019 tarihinde Soruturma içeriinin üpheli veya müfafii tarafndan örenilmesi halinde soruturmann amacnn tehlikeye düecei deerlendirilerek dosya içeriini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kstlanmasna karar verildi. Seymen bu kstlama kararnn kaldrlmas için 28 Haziran 2019 itibariyle bavuru yaptn açklad.

SAVCILIA YARDIMCI OLACAIZ

Seymen açklamasnda FETÖnün siyasi ayann aratrlmas ve Akenere atlan FETÖ iftirasnn ortaya çkartlmas amacyla Y Parti grubu tarafndan Meclise verilen aratrma önergesinin AK Parti ve MHP oylaryla reddedildiini hatrlatarak öyle devam etti:

Bu soruturmann hukuk kurallar çerçevesinde sürdürülmesi ve salkl bir ekilde sonuçlandrlmas için elimizden geleni yapacaz. Varsa Savclk makamnn ihtiyaç duyduu tüm delilleri bizzat teslim edeceiz. Ayrca bizleri yarg erkini kullanarak sindirmeye çalanlara kar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceiz. Sayn Genel Bakanmzn veremeyecei hiçbir hesab yoktur. FETÖ ile yllarca kol kola olanlarn bizlere attklar çamurlar hiçbir ekilde üzerimize yapmaz. Bunu en iyi bilenler de yldr sebepsiz yere bekleyen soruturma dosyasn bugün tekrar raftan indirtenlerdir. Üç yldr açk olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yl sonra kstlama karar verilerek toplanacaktr? Kstlama kararnn kaldrlarak soruturmann effaf bir ekilde milletimizin huzurunda yaplmasn istiyoruz. Müvekkilim Meral Akener Türkiyenin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkn da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek ise Ylerin görevidir.

Ana Sayfaya Git