CHP'den bilişim sektörüne yönelik çalıştay

CHP tarım, engelli ve kültür sanattan sonra bu kez de "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay yapacak

Haberler 20.08.2021 - 04:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP tarm, engelli ve kültür sanattan sonra 27 Austos Cuma günü Eskiehirde Biliim Sektöründe stihdam Sorunlar ve çözüm Önerileri konulu çaltay düzenleyecek.

CHP, Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimat ile farkl sektörlerde yaanan istihdam sorunlarn tartmak ve somut çözüm önerileri gelitirmek için çaltay serisi balatt.

lki 16 Haziranda Tarmda stihdam Sorunlar ve çözüm Önerileri balyla Adanada yaplan çaltaylarn, toplamda 11 fakl sektör için düzenlenmesi planland.

Tarm, turizm, sanayi, kadn, engelliler, genç isizlii, biliim, medya-kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHKliler ve EYTliler konu balklar altndaki çaltaylarda sorunlar ve çözüm önerileri, sürecin dorudan içinde olan içi, iveren, sivil toplum kurulular temsilcileri ve uzmanlar ile tartlacak.

çaltaylarn tamamlanmasnn ardndan sorunlar ve çözüm önerileri raporlatrlarak, Genel Bakan Kemal Klçdaroluna sunulacak.

Klçdarolunun, sektörlere özgü istihdam önerilerini, eylül ay içerisinde zmirde yaplmas planlanan Üreten Bir Türkiye çin stihdam Kurultaynda kamuoyuyla paylamas bekleniyor.

6. çALITAY BLM ALANINDA

CHP, 16 Haziranda Tarmda stihdam Sorunlar ve çözüm Önerileri balyla düzenledii çaltaylar dizisinde bugüne kadar 5 farkl çaltay gerçekletirdi.

Sektör paydalarnn bir araya getirildii ve istihdam sorunlarnn ele alnd çaltaylar dizisinde tarm harici sanayi, medya, kültür sanat ve engelli çaltaylar yapld.

Serinin 6. çaltay ise Biliim Sektöründe stihdam Sorunlar ve çözüm Önerileri konu balyla 27 Austos 2021 Cuma günü 12.00-17.00 saatleri arasnda Eskiehirde yaplacak.

çaltayn koordinatörlüünü Bilgisayar Mühendisleri Odas Yönetim Kurulu Bakan Ali Rza Atasoy üstlenecek.

Ana Sayfaya Git