CHP'den bilişim sektörüne yönelik çalıştay

CHP tarım, engelli ve kültür sanattan sonra bu kez de "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay yapacak

CHP'den bilişim sektörüne yönelik çalıştay

CHP tarım, engelli ve kültür sanattan sonra 27 Ağustos Cuma günü Eskişehir'de "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenleyecek.

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek için çalıştay serisi başlattı.

İlki 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla Adana'da yapılan çalıştayların, toplamda 11 faklı sektör için düzenlenmesi planlandı.

Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya-kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK'liler ve EYT'liler konu başlıkları altındaki çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri, sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile tartışılacak.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

Kılıçdaroğlu'nun, sektörlere özgü istihdam önerilerini, eylül ayı içerisinde İzmir'de yapılması planlanan "Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı"nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

6. ÇALIŞTAY BİLİŞİM ALANINDA

CHP, 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığıyla düzenlediği çalıştaylar dizisinde bugüne kadar 5 farklı çalıştayı gerçekleştirdi.

Sektör paydaşlarının bir araya getirildiği ve istihdam sorunlarının ele alındığı çalıştaylar dizisinde tarım harici sanayi, medya, kültür sanat ve engelli çalıştayları yapıldı.

Serinin 6. çalıştayı ise "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" konu başlığıyla 27 Ağustos 2021 Cuma günü 12.00-17.00 saatleri arasında Eskişehir'de yapılacak.

Çalıştayın koordinatörlüğünü Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Atasoy üstlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz