Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu trenden inen bir daha binemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den aday gösterilmeyince farklı yerlerden aday olan ve seçilip yeniden AK Parti'ye katılacaklarını söyleyenlere tepki göstererek, "Ne dava var, ne bir şey. Menfaat neredeyse oraya gidiyorlar. Bu trenden inenler, bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenler kusura bakmasınlar, bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz." dedi.

Haberler 09.03.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti anlurfa il tekilat tarafndan düzenlenen mitinge katlmak üzere kentte gitti. Öle saatlerinde GAP Havalimannda anlurfa Valisi Abdullah Erin ve dier ilgililer tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, ardndan Uurlu Mahallesinde bulunan Mustafa Okka Camisinde cuma namazn kld. Namaz çknda mahallede bulunanlarla sohbet eden Erdoan, otobüsle kent merkezine ilerleyii srasnda kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara hediyeler datt.

PLATFORMA TATLISES LE çIKTI

Erdoan, platforma birlikte çkt anlurfal türkücü brahim Tatlses ile birlikte halk selamlad. Cumhurbakan Erdoan, AK Partinin yerel seçimler için hazrlanan Nereden Nereye arksn bir süre Tatlses ile beraber seslendirdi.

17 YILDA 45 KATRLYON YATIRIM

anlurfay büyük bir akla sevmekle kalmayarak, tarihin en büyük hizmetlerini de kente getirdiklerini anlatan Erdoan, Biz Urfay sadece büyük bir akla sevmekle kalmadk ayn zamanda tarihinin en büyük hizmetlerini getirdik. u söylediklerime dikkat edin ve bilmeyenlere anlatn. 17 ylda anlurfaya ne kadar hizmet getirdik biliyor musunuz? 45 katrilyon liralk yatrm yaptk. Bu sradan bir olay deil dedi.

MARDNDE HIZLI TRENN NE VAR, DEDLER

Bir gün önce Mardinde olduunu ve kente hzl tren müjdesi verdiini aktaran Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Dün ne oldu biliyor musunuz? Mardindeydim ve hzl tren müjdesi verdim. Benim arkamdan bölücü terör örgütünün destekledii malum parti var ya onun bandaki zat, Mardinde hzl trenin ne ii var? ifadesini kullanm. Ayn Saadet Partisi gibi. Onun bandaki zat ne dedi; Sivasta hzl trenin ne ii var? Allahtan Mardinde havaalannn ne ii var? demedi. Bunlar havaalan gibi hzl tren gelince de istifa edecekler. Bunlarda ufuk yok. Yllar yl CHP yaplan her eyin karsna dikilmedi mi? Birinci köprü, ikinci köprü, üçüncü köprünün karsna dikildi. Marmaray yapld denizin altna, karsna dikildi. Avrasya, Osmangazi; karsna dikildi. imdi stanbulu zmire balyoruz, onun da karsna dikilmeye çalyor. Biz bu millete hizmetkrz, bu millete efendi olmaya deil hizmetkr olmaya geldik. Ne oldu, anlurfann duble yollarndan memnun musunuz? Havalimanndan memnun musunuz? Bu kadar. Biz yaparz, onlar ise maalesef seyreder.

çFTçLERMZE 1,1 KATRLYON GELR ARTII SALADIK

GAPn en önemli ehirlerinden anlurfada 17 ylda sulama projeleriyle çiftçilere destek saladklarn belirten Erdoan, öyle konutu: Binlerce dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yllk 1,1 katrilyon liralk zirai gelir art saladk. Yakn gelecekte anlurfay ülkemizin ve dünyann önemli gda üretim üssü haline getirmek için sulama yatrmlarna gece gündüz devam ediyoruz. Atatürk Barajnn suyuyla bölgemizde 2 milyon dekarn üzerindeki tarm arazilerinin sulanmasn salayacaz.

BU TRENDEN NEN BR DAHA BU TRENE BNEMEZ

Türkiye için gece gündüz çaltklarn, belediye bakanlar ile Cumhurbakan olarak el ele verip anlurfay ve ülkeyi daha ileri tayacaklarn dile getiren Erdoan, partisinden aday gösterilmeyince farkl partilerden aday olan isimlere tepki gösterdi. Aday gösterilmeyen ve seçimleri kazanmas durumunda yeniden AK Partiye katlacaklarn söyleyenler olduuna dikkat çeken Erdoan, öyle dedi:

Bu davada bu treni terk edenler kusura bakmasnlar, bu can tende oldukça bir daha kabul etmeyiz. Bu davada kimlerle yola çktysak, ihanet etmedikçe, onlarla yolculuumuza devam ederiz. Emaneti emin ellere teslim ettik, onlarla yola devam ediyoruz. Biz milletimizi birlikle, beraberlikle, dayanmayla gelecee tamak istiyoruz. Bize ihanet edenlerle deil.

MLLETN HUZURUNU KAçIRANIN KAPISINI çALARIZ

Miting alannda kurulan ekranlarda HDPli eski e bakan ve milletvekillerinin baz görüntülerini izleten Erdoan, ülkeyi bölmek isteyenlere asla göz açtrmayacaklarn vurgulayarak öyle devam etti: Biz hizmet, muhabbet ve yatrmlarla ehirlerimizi gelitirmek istiyoruz. Birileri srarla bölücülük fitnesini sokmaya ve büyütmeye çalyor. Biliyorsunuz, ülkemizde 1984 ylndan beri vahi eylemler gerçekletiren bir bölücü örgüt var. Örgüt bugüne kadar en bata Kürt kardelerim olmak üzere milletimize ve ülkemize zarar vermitir. Bunlar domam bebekleri, masum çocuklar öldürerek nice evlere ate düürdü. Camide namaz kldran imamlarmza, çocuklarmz eiten öretmenlerimize, salk görevlilerimize, yol yapan içilerimize, ekmeinin peindeki çiftçilerimize, esnafmza silah çevirerek savunmasz insanlar hedef almtr. Askerimizin, polisimizin, korucumuzun karsnda tutunamayanlar silahsz vatandalarmza etmediini brakmad. Kürt kardelerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkn, hukukun savunmak gibi bir derdi asla olmad. Bölgemizde birtakm güçlerin gönüllü veya paral taeronluunu yapmtr. Dün öyle, bugün de öyle. Kürt kardelerimin geçmite skntlar yok muydu? Yoksulluk, ihmal edilmilik, bask, hakszl bu skntlar Türkiyenin her yerinde vard ama bu bölgede daha ar ekilde yaanyordu. Biz böyle bir ülke devraldk ama i bana gelir gelmez kollar svadk. Eitim, salk, emniyet, adalet ulam, tarm tüm alanlarda admlar attk ama bunlar ülkemizi bölmeye çaltlar.

Erdoan, konumasnn ardndan Unesco Dünya Miras Listesinde bulunan ve tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen anlurfadaki Göbeklitepe Ören Yerinin açln yapacaklarn söyleyip, alanda bulunan kadnlar akam düzenlenecek olan ve kendisinin de katlaca 8 Mart Dünya Kadnlar Günü konserine davet etti.

Ana Sayfaya Git