Diyarbakır, Mardin, Van baro başkanları da yürüyüşte

Diyarbakır, Van ve Mardin Baro Başkanları, baroların seçim sisteminde yapılmak istenen değişime karşı Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti.

Haberler 20.06.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 41 baronun seçim sisteminde yaplmak istenen deiime kar Savunma yürüyor yürüyüüne katlm devam ediyor. Yürüyü için Diyarbakrn Kayapnar ilçesi Mahabad Bulvarnda bir araya gelen Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Mardin Baro Bakan smail Elik ve Van Baro Bakan Zülküf Uçar Ankaraya doru yola çkt. Baro bakanlarna onlarca avukat elik etti.

Barolar adna açklama yapan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, baro bakanl için deil meslek sorunlar için yürüyü balattklarn belirterek, Kadnlar öldürülmesin, çocuklar istismara uramasn, rant uruna doa talan edilmesin, halklar birlikte eit ve özgür koullarda yaasn diye yürüyoruz. Sesimizi ksmak istiyorlar. Toplum için yürüyoruz. Haklarmz için yürüyoruz dedi.

TAHR ELç çN BURADAYIZ

Aydn, Kürtçe yapt konumada Bu yürüyüümüzü, özgürlük, eitlik, bar, kadn haklar, çocuk haklar, doa için yürüyüümüzü gerçekletiriyoruz. Biz buradayz. Tahir Elçi için buradayz. Halklarn birlikte yaamas için birlikteyiz. Biz kazanacaz diye belirtti.

Yaplan açklamann ardndan yürüyüe geçen 3 baro bakanna elik eden avukatlar, Hak hukuk adalet, Jin Jiyan Azadi sloganlar att. Uzun süre baro bakanlarnn yürüyüüne elik eden avukatlar bir süre sonra yürüyüten ayrld. Baro bakanlar yürüyüe tek balarna devam etti.

Ana Sayfaya Git