Erdoğan'dan AİHM'e çıkış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararına ilişkin, "AİHM, bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır, hatta ikiyüzlülüktür. AİHM şu anda böyle bir teröristi savunmanın arkasında olduğunu bilmelidir" dedi.

Haberler 24.12.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) Selahattin Demirta için verdii derhal tahliye kararna tepki gösterdi. Erdoan, AHM bizim mahkemelerimizin yerine karar veremez. Bu admlar tamamen siyasidir. çifte standarttr, iki yüzlülüktür. Bu ahs, siyasi görevleri veya siyasi söylemleri sebebiyle deil, terörle arasna mesafe koyamad, bölücü terör örgütünün emriyle onlarca kiinin ölümüne yol açt için milletimizin gözünde suçludur dedi.

Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Uyuturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksnz. Organ ticareti yapan adamdan vergi alacaksnz sözlerine Ya sen ne yapyorsun, farknda msn? O zaman gel öyle bir uyuturucu örgütünü kur bir de uyuturucu örgütü dnda organ mafyasn da kur hiç olmazsa devlet senden bir eyler elde etsin. Bu ne sapknlktr. stikametini tamamen arm eklinde yant verdi.

Erdoann konumasndan öne çkan balklar öyle:

AHMN SELAHATTN DEMRTA KARARI

Esasen, AHM, bizim mahkemelerimizin yerine geçecek ekilde karar veremez. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimizce deerlendirilir. AHM, bu karar, iç hukuk yollar tüketilmeden alarak, istisnai bir uygulama yapmtr. Ancak, istisnasn bir kenara braksak bile, Selahattin Demirtala ilgili hüküm, ayn mahkemenin mesela spanyadaki Batasuna Partisi kararndaki gerekçelerle açkça çelimektedir.

Mahkeme, Batasuna davas kararnda, braknz iddet eylemlerini tevik etmeyi, iddet eylemlerini açkça knamamann dahi cezaya konu suç saylabileceine hükmetmitir. Terör örgütünün iddet eylemini knamamay teröre destek olarak kabul eden bir mahkemenin, 6-8 Ekim 2014te 39 vatandamzn hunharca katledilmesiyle sonuçlanan bir eylemin ba sorumlusunun tahliyesini istemi olmas, resmen çifte standarttr, hatta ikiyüzlülüktür. AHM, Türkiye nezdinde sayg görmek istiyorsa, önce dönüp kendi çelikilerini sorgulamaldr. Buradaki tartmann konusunun, Avrupa Parlamentosunun terör örgütü olarak kabul ettii PKKyla içli dl olan, elinde onlarca masumun kan bulunan siyasetçi maskeli bir kii olduunu tekrar hatrlatmak isterim. Bu ahs, siyasi görevleri veya siyasi söylemleri sebebiyle deil, terörle arasna mesafe koyamad, bölücü terör örgütünün emriyle onlarca kiinin ölümüne yol açt için milletimizin gözünde suçludur.

Ayn mahkemenin FETÖ davalar için taknaca tavrn da iaretleri imdiden gözükmeye balad. PKKya terör örgütü muamelesi yapmayan, PKKyla irtibatl kiileri terörist kabul etmeyen bu mahkemenin, FETÖyle ilgili olarak ayn yaklam sergilememesini temenni ediyoruz. Aksi takdirde, bunca çifte standarda ve riyakrla daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadmzn da bilinmesini isterim.

MECLSTE KABUL EDLEN BÜTçE, HALKIN BÜTçES HALNE GELMTR

Mecliste kabul edilmesiyle bütçe artk iktidar ve muhalefetiyle tüm milletin bütçesi haline gelmitir. Bütçemize katk sunan istisnasz tüm milletvekillerine teekkür ediyorum. Bu bütçe 83 milyon vatandamzn her birine hizmet edecek, her bireyin geleceinin inasna katk verecek bir belgedir. Elbette her bütçe önemlidir ama bu yl koronavirüs salgnnn etkisini sürdürdüü bir dönemde 2021 bütçesi ayr bir ehemmiyete sahiptir. Böylesine kritik dönemde bütçe tartmalarnn youn ve kapsaml olmas normaldir. Yalan ve iftiradan uzak her eletiriye açz. Bütçe görümelerinde seviyeli deerlendirmeler ortaya konmutur. Ancak ahlak snrlarn aanlar da olmutur. Takdiri milletimize brakyoruz. Bu zihniyetle hiçbir yere varamayz.

BUNLAR KENDLERN TEK PART DEVRNDE SANIYORLAR

Bunlarn da üsluplar da kiiliklerinin yansmasdr. Vizyoner politika ortaya koyan, halkn gönlünü kazanmaya çalan muhalefet anlaynn eksikliidir. Her gün yeni bir yalan söyleyen, yalan yüzüne vurulunca hiç utanmadan baka yalana geçen bu zihniyetle hiçbir yer varamayz. Bu yalanlar milletin gözüne baka baka kendilerine emin ekilde söylüyorlar. Buna herkesin de inanmasn bekliyorlar. çi, çiftçi, öretmen, asker, polis kim varsa herkese hakaret etmekten de çekinmiyorlar. Bunlar kendilerini o tek parti devrinde sanyorlar. Öretmen CHPli ise makbul deilse kötü. çiftçi CHPye oy veriyorsa iyi vermiyorsa cahil. Yarg mensubu kendi vicdanna göre hareket ediyorsa militan. Bu listeyi her meslek grubu için uzatmak mümkün. Bu zatlara Türkiyenin demokrasi ile yönetildiini sk sk hatrlatmak gerekiyor. Bunlar kendilerini hala herkesi karlarnda hizaya diktikleri tek parti devrinde sanyorlar.

KILIçDAROLU CHECK-UPTAN GEçMEL

Proje üretmek yerine bakalarnn projelerine payandalk etmek, kendi hayalini kurmak yerine baka hayallerde figüran olmak bizim asla tasvip edeceimiz bir siyaset tarz deildir. Kendi partilerinin içini bir ur gibi sard anlalan taciz, tecavüz, hrszlk vakalarna kar erdemli olmak yerine beyhude çrpnyor. CHPnin eer azck ar ve haya duygusu varsa bu iddialardan temizlenmeden milletin karsna çkmamas lazmdr. Gün geçmiyor ki CHPde taciz, tecavüz olay olmasn. Adliye adliye geziyorlar. çkp, Bizim bakanlarmz temiz diyor. Ciddi anlamda check-uptan geçmeli. Ben fiziken hem ruhen. Muhalefetteyken böyle davranan Allah korusun iktidarda neler yapar. Ne diyor; Uyuturucu kaçakçlarna, organ mafyasna vergi. Bu ne demek biliyor musunuz; Uyuturucu satcl yapabilirisiniz, organ mafyas olarak örgütler kurabilirsiniz. Ya sen ne yapyorsun, farknda msn? O zaman gel öyle bir uyuturucu örgütünü kur bir de uyuturucu örgütü dnda organ mafyasn da kur hiç olmazsa devlet senden bir eyler elde etsin. Bu ne sapknlktr. stikametini tamamen arm.

BU N SONU STKLAL MAHKEMELERN TEKRAR KURMAYA KADAR GDER

CHP zihniyetinin asl gayesini anlamak için son günlerdeki kimi uygulamalara bakmak lazm. Bu zihniyet geçtiimiz günlerde Mevlanann yldönümü töreni ad altnda, asrlarn geleneini yerle yeksan etmeye kalkt. Kuran- Kerimi ve ezan Türkçe okutma adl bir garabet stanbulda sergilendi. Allah-u Ekber demekten imtina eden zihniyetin 70 yl sonra yeniden hortladna ahit olduk. Aradan geçen bunca yla ramen demokrasiyi halen hazmedememi olanlarn tek parti faizminin özlemiyle yanp tututuklar anlalyor. Kuran- Kerime inanyorsanz sayg göstereceksiniz. Seçim öncesinde Eyüp Sultanda Yasin suresinin bir bölümünü okumak sana bir ey getirmez. Onu da Türkçe okusaydn. Korkarz bu iin sonu stiklal Mahkemelerini yeniden kurmaya kadar gider. Bu çarpk hesap bizden önce milletten döner. Biz, hayatmz boyunca kimsenin kökeniyle, inancyla, merebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uramadk, uramayz. Ancak kimsenin de inancmza, merebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasna müsaade etmeyiz.

TÜRKYENN YILDIZI YÜKSELDKçE, SALDIRILARIN DDET ARTIYOR

2020 ylnda koronavirüs nedeniyle sadece salk alannda da deil, d politikada da sancl bir dönem geçirdik. Türkiyenin çkarlarn savunmak için gerektiinde bedel ödedik, ama zalimler karsnda asla ba emedik. Bugün Türkiye denilince adalet, haysiyetli d politika geliyor akllara. Türkiyenin yldz yükseldikçe, saldrlarn iddeti de artyor. Uluslararas arenada etkili ekilde oyun kuran Türkiye gerçei, kaostan beslenenleri rahatsz ediyor. Ne Türkiyenin ekseninde bir kayma, ne terör örgütleriyle mücadelede bir zafiyet vardr. Bu bir kararlln, inancn, azmin gereidir. Ülkemiz DEA bata olmak üzere terör örgütleriyle göüs göüse çarpan tek NATO ülkesidir. Düzensiz göçte yükü omuzlayan tek ülkedir.

ABD VE AVRUPA LE YEN BR SAYFA AçMAYI ARZU EDYORUZ

Yeni ylda ABD ve Avrupa ile olan münasebetlerimizde yeni bir sayfa açmay arzu ediyoruz. çok yönlü siyasi, ekonomik ve askeri ibirliklerimizi ABD ile köklü balantlarmzn alternatifi olarak görmüyoruz. ABnin de Türkiyeyi kendinden uzaklatran stratejik körlükten biran önce kurtulmasn ümit ediyoruz.

2021 YILI BURS VE KRED MKTARI ARTTIRILDI

Üniversite örencilerine müjde vermek istiyoruz. Burs miktarn belirledik. Burs miktarn lisans örencileri için 650 lira, yüksek lisansta 1300 liraya, doktorada ise 1950 liraya çkardk.

Ana Sayfaya Git