Diyarbakır'da bir tutuklama daha

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca hakkında terör örgütü üyeliği suçundan dava açıldı

Haberler 09.11.2016 - 14:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknas Ucada Terör örgütü üyeliii suçundan hapse girebilir. Uca hakknda örgüt üyelii suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

ddianamede, 24 Maysta Balar ilçesindeki Kouyolu Parknda HDP ve Özgür Kadn Kongresince düzenlenen Kadnlar Yeni Yaam çin Buluuyor konulu etkinlikte Ucann yapt konumada, terör örgütü PKKnn Suriyedeki uzants YPJ, YPG ve HPGyi özgürlüün sembolleri olarak nitelendirdii belirtildi.

Ucann terör örgütü propagandasna dönüen 6 gösteriye katld aktarlan iddianamede, üphelinin silahl terör örgütünün kurucusu ve eleba Abdullah Öcalann görü ve düüncelerinin toplum içinde benimsenmesi ve köklemesini telkin ve tevik edecek ekilde konuma yapt kaydedildi.

Konumalar düünce ve ifade özgürlüü kapsamnda kabul edilemez

ddianamede, üphelinin konumu, hitap edilen kitle ile alglanma biçimi dikkate alndnda konumalarnn düünce ve ifade özgürlüü kapsamnda kabul edilmeyecei vurguland.

Ucann, güvenlik güçlerince terör örgütü PKK/KCK mensuplarna yönelik operasyonlar katliam ve Kürt halkna saldr olarak nitelendirdiine yer verilen iddianamede, unlar belirtildi:

Operasyonlar srasnda örgüt elemanlar tarafndan kazlan çukurlardan, maynl tuzaklamalardan övgü ile bahsetmitir. Diyarbakrn Sur ve rnakn Cizre ilçesindeki çukur kazma ve bombal tuzaklamalarla balant kurarak buradaki eylemlerin Kürt halknn bir direnii olduunu ve bu direniin devam etmesi gerektiini söylemitir. Örgüt liderini övücü, örgütün cebir ve iddete dayal silahl faaliyetlerini destekleyici ve meru gösterici mahiyette olduu anlalmtr.

Ucann teröristler tarafndan yaklp yklan okul ve camileri devletin yakp yktn beyan ettii bildirilen iddianamede, teröristlerin silahl çatmalarn hakl göstererek terör yöntemlerini kullanmaya özendirdii ve terörizmi yücelttii vurguland.

ddianamede, HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknas Uca hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yl hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCK 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git