20 yıllık hayallerine Diyarbakır’da kavuştular

Mardin’de ikamet eden ve 20 yıl boyunca çocuk sahibi olmak için şehir şehir dolaşarak, tedavi için 180 bin TL harcayan Fatma ve Şemsettin Temel çifti, hayallerine Diyarbakır’da kavuştu. Diyarbakır’da tedavi olan çift, ikiz bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşıyor.

Haberler 23.07.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde ikamet eden Fatma (38) ve emsettin Temel (47) çifti, 20 yl önce doan kz çocuklarndan sonra tekrar çocuk sahibi olmak istedi. Normal yollarla çocuk sahibi olamaynca tüp bebek tedavisi görmeye karar veren çift, Gaziantep, zmir, anlurfa gibi ehirlere giderek tüp bebek merkezlerinde tedavi gördü. 20 yl boyunca uygulanan yanl tedaviler sonucu 180 bin TLye yakn paras giden ve hayalleri yklan çift umutsuzlua kapld. Bir akrabalarnn tavsiyesi üzerine Diyarbakrda klinii bulunan Kadn Hastalklar ve Tüp Bebek Uzman Doç. Dr. Hakan çoksüere gelen çift, hem kadna hem de erkee uygulanan akupunktur, detoks ve antioksidan tedavisi ile ikiz bebek sahibi oldu. Büyük sevinç yaayan Temel çifti, bebeklerine Mehmet Selim ve Yusuf adlarn verdi.

O kadar dolatk bir fayda görmedik

Birçok ehir dolatklarn ifade eden emsettin Temel, En son çareyi Diyarbakrda bulduk. 2 yldr çocuk sahibiyiz. O kadar yer dolatm bir fayda göremedim. çocuklar olmadan önce 180 bin liraya yakn param gitti ama bir fayda bulamadm. O kadar para döktüm hepsi boa gitti. Bir ara umudumuzu kesmitik zaten. çok ükür Hakan hoca bize yardmc oldu. Daha önce 5 yerde tedavi olmutuk. Bir akrabamzn tavsiyesi üzerine Diyarbakrda Hakan hocann yanna geldik dedi.

çocuk sahibi olamayacaklarn düünüyorlard

çiftin 20 yllk çocuk özleminin ikiz çocukla taçlandn ve uyguladklar tedaviyi hem kadna hem de erkee uyguladklarn vurgulayan Doç. Dr. Hakan çoksüer, unlar kaydetti:

Hasta bize geldiinde birçok ile gitmiler ve umutsuzlua kaplmlard. Artk çocuk sahibi olamayacaklarn düünüyorlard. Ön muayenede ciddi anlamda bir stres yükü olduunu ve ayn zamanda yumurta rezervinin az olduunu gördük. Yumurta tembellii ve stres yükü vard. Tüp bebek tedavisine balamadan önce bir ön tedavi uyguladk. Stresi azaltmak ve yumurta gücünü arttrmak için hem detoks tedavisine baladk hem de akupunktur tedavisi ile yumurtalar güçlendirdik. Yumurtalar güçlendikten ve belli bir aamaya geldikten sonra tüp bebek tedavisine baladk. Burada önemli olan doktor ve hastann gerçek anlamda birbirine olan güven duygusu ve tedavide baarl olacana inanmasdr. Hem akupunktur, hem antioksidan tedavisi hem de detoks tedavisi uyguladk. Erkee de kadna da bu tedaviyi uyguladk. Burada yaplan en büyük yanllardan biri sadece kadn üzerinde tedavi uygulanmal gibi bir alg olmas. Fakat biz hem erkek için hem de kadn için tedavi uyguladk. Böylece 20 yllk çocuk özleminin mutlu bir ekilde sona erdiini gördük. Mutlu bir aile olarak onlar görmek beni de çok çok mutlu etti.

Ana Sayfaya Git