İşte İstanbul Avcılar'da ücretsiz aşı rezaleti Zorunlu aşılar ücretli mi?

İstanbul'da özel bir hastane de yaşanan aşı rezaleti bakanlığı harekete geçirdi. Esasında ücretsiz olan aşının İstanbul'da özel bir hastanede 335 liraya yapılması herkesi şaşırtırken, konu ile alakalı gerekli kurumlara haber verileceği aile yakınları tarafından açıklandı.

Haberler 22.07.2017 - 18:09 Son Güncelleme : 22.07.2017 - 19:05

stanbulda özel bir hastane de yaanan a rezaleti bakanl harekete geçirdi. Esasnda ücretsiz olan ann stanbulda özel bir hastanede 335 liraya yaplmas herkesi artrken, konu ile alakal gerekli kurumlara haber verilecei aile yaknlar tarafndan açkland. Ülkemizde zorunlu a dediimiz aylk ve yllk çocuk alarn özel bir hastane de yaptran aile ard kald. 1 ya asnn özel hastane de yaptrlmas ve 335 lira ücret çkarlmas, aileyi ikayete zorlad.

stanbul Avclarda yaayan 28 yandaki P.B. olunun rutin kontrolü için gittii özel Hastanede zorunlu 1 ya alarn da yaptrmak isteyince, hastane devletin ücretsiz datt alar için ücret talep etti.

Habertürkten Öznur Karslnn haberine göre; genç anne kzamk, kzamkçk ve suçiçei as olmak üzere 3 a için hastaneye 335 TL ödedi. Hastane genç kadnn tepkisiyle karlanca ücretin iade edileceini söylese de anneye detayl fatura verilmedi. Para iadesi sözü alan anne, uzun süre söz konusu hastaneden bir yant alamad.

stanbul Halk Sal Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner, ebeveynleri A taahhütnamesini imzalayan özel ve devlet hastanelerine a- lar tarafmzdan ücretsiz olarak verilmektedir ve bu alar ücretsiz olarak uygulanmaktadr. Bu konuda sorun yaayan vatandalarmz detayl faturalar ile l salk Müdürlüü ile Alo 184 Sabim hattna bavurabilirler. Alar ASMlerde de ücretsiz olarak yaptrlabilir. çocuklarn ailelerinden, yaptrdklar alar aile hekimlerine bildirmelerini istiyoruz diye uyard.

Ülkemizde her çocuun Salk Bakanl takviminde yer alan tüm alar ücretsiz yaplyor. A takviminde, doumdan ilköretim 8inci snfa kadar yaplan zorunlu çocukluk dönemi alar arasnda Hepatit B, verem, Dabt-PA-Hib, prönomokok, kzamk, kzamkçk, kabakulak, çocuk felci, erikin tipi difteri, tetanoz, suçiçei A ile hepatit A as yer alyor.

ÜCRETSZ AILAR

Ya / a 7. ya 8. ya 9. ya 10. ya 11. ya 12. ya 13. ya 14. ya 15. ya 16. ya 17. ya
Difteri (dip)

Tetanos (TET)

Bomaca (PEA)

Polyomyelit (IPV)
Dört defa 7 yanda alanmam çocuklara sonradan a yaplr
Hepatit B (HBV) Temel baklk (0/1/6 ay) ya da tazeleme
Kabakulak

Kzamk

Kzamkçk (KKK-MMR)
Yaplmam KKK - MMR as sonradan yaplr
Human papilloma virüsleri (HPV) Iki defa HPV

(0/6 ay)
Meningokoklar (MEC-4) MEC-4
Ana Sayfaya Git