Göz yorgunluğuna en iyi çözüm egzersiz

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilgün İlgün Özali, göz kasları yorgunluğunun sabah ve akşam yapılacak 10’ar dakika göz egzersiziyle tedavi edilebileceğini söyledi.

Haberler 30.08.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Nilgün lgün Özali, uzun süre bilgisayar banda kalanlar ve yakn okuma yapanlarda görülen konverjans yetmezlii hastalnn satrlar kaydrma, bulank ve çift görme gibi ikayetlere neden olduunu söyledi. Yalnzca yorgunluktan kaynaklanyorsa ve altnda yatan ikincil bir neden yoksa hastaln sabah ve akam yaplacak 10ar dakikalk göz egzersizi ile tedavi edilebileceini belirten Dr. Nilgün lgün Özali, Özellikle satr kaymas ve odaklanma problemiyle gelen hastalarda tehisi yaplan konverjans yetmezliinin tedavisi oldukça basittir. Göz egzersizi önerdiimiz hastalarda iç göz kaslar kuvvetlendirilerek odaklanma problemi, yorgunluk hissi, satrlardaki kaydrma problemleri çözümlenir. Hastann sabah ve akam, 6 ay boyunca yapaca 10ar dakikalk egzersizlerle iç kaslar kuvvetlenir diye konutu.

Kadnlarda ve çocuklarda daha sk görülüyor

Konverjans yetmezliinin ilaç ya da cerrahi tedavisinin olmadn dile getiren Dr. Nilgün lgün Özali, baz durumlarda gözlük kullanmnn fayda salayabildiini kaydetti. Hastaln yapsal kas zayflna bal olarak kadnlarda ve gençlerde daha çok görüldüüne dikkat çeken Dr. Nilgün lgün Özali, Bunun dnda konverjans yetmezlii genetik olabilir, kaslarn geliimsel eksiklii ile alakal olabilir, beraberinde alk olabilir ya da tiroid gibi baz metabolik hastalklarda ya da baz nörolojik problemlerde görülebilir. Hastalkta önemli olan sebebi tespit ederek çözüme ulamaktr. Bizim yaptmz muayenede varsa dier problemler tespit edilmekte; sadece kaslarda zayflk varsa kaslarn kuvvetlendirilmesi problemi çözmektedir. Ama hastann ayriyeten baka bir problemi varsa onun tesbiti ile problem çözümlenmektedir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git