Kanseri kurstaki moralle atlattı!

Diyarbakır'da "yumuşak doku kanseri" teşhisi konulan, tedavisi sürerken, 17 yaşındaki kız kardeşini kaybeden Birgül İzci, moral bulmak için katıldığı Büyükşehir Belediyesinin kursu sayesinde hem meslek öğrendi hem de kanseri yendi

Haberler 18.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Birgül zci, yakaland yumuak doku kanserini (sarkom) katld mesleki eitim kursunda bulduu moralle yenmeyi baard.

zciye (31) baz ikayetleri üzerine bavurduu hastanede yaplan tetkiklerde yumuak doku kanseri tehisi konuldu.

Kansere yakalanmann üzüntüsünü yaayan zci, bu süreçte hal silkelerken balkondan düen 17 yandaki kz kardeinin ölümüyle de adeta ykld.

Rahatszl nedeniyle hissettii arlardan dolay büyük ac yaayan zcinin hastal, üzüntü ile daha da ilerledi.

Bir gün evde dört duvar arasnda otururken büyük bunalm yaayan zci, bir sosyal aktiviteye katlmaya karar verdi.

zci, arkadalarnn önerisi ile hayata geçirdii 74 farkl branta mesleki eitim verilen Büyükehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eitim Kurslarna (DSMEK) kayt için bavurdu.

Alannda uzman eitmenlerin görev yapt giyim üretim teknolojisi kursuna kayt yaptran zci, kursiyerlerden ve eitmenlerden yakn ilgi gördü.

Kursta büyük moral kazanan zci, hem meslek örendi hem de kanseri yendi.

YATMAK YERNE BURAYA GELDM

zci, AA muhabirine, hastala kar gösterdii mücadelede yanndaki arkadalarndan birinin de DSMEK olduunu söyledi.

Giyim üretim teknolojisi alannda eitim aldn ifade eden zci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde maske üretiminden ihtiyaç sahiplerine giysi desteine kadar birçok sosyal sorumluluk çalmasnda gönüllü olarak da çaltn belirtti.

zci, hastalnn henüz ilk günlerinde 17 yandaki kz kardeinin vefat ettiini anlatarak, Evimde geçirdiim son zamanlarda duvarlar üzerime geldi. Baktm ki olmuyor kendimi darya attm. DSMEKi arkadalarm önermiti, buraya geldim. Sa olsunlar bana çok yardmc oldular. Kemoterapi tedavisi gördüümü de kendilerine söyledim. Hiç problem olmadn söylediler. Yeter ki sen iyi ol, biz seni idare ederiz. dediler. diye konutu.

Öyle bir ey ki hiçbir ekilde hareket edemiyorsun, bütün kemiklerin aryor. Ar bir tedavi geçiriyordum. Yatmak yerine buraya geldim. Buradaki arkadalarmn hepsi birbirinden iyi. Rabbim gönüllerine göre versin. diyen zci, bu süreçte DSMEK ile tanmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

ÖNCE ALEM SONRA BURASI

zci, Benim için önce ailem sonra da buras. Ölüyorum, moralim bozuk gibi cümleler kursaydm tedavim daha da uzun sürebilirdi. O günleri tekrar yaamayaym diye moralimi çok yüksek tutuyorum. çünkü tekrar kemoterapi görmek istemiyorum. dedi.

Benzer hastalklarla mücadele edenlere seslenen zci, onlara kurslara, spora, sanata yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

zci, eitimlerini tamamladktan sonra usta öretici olmak istediini anlatarak, kendisi gibi hastalk yaayan insanlarla da özel olarak ilgileneceini belirtti.

Ana Sayfaya Git