Kulaktaki basınç neden olur ve nasıl geçer?

Kulaktaki basınç kişileri rahatsız eden bir durumdur. Belli başlı nedenleri olsa da kulaktaki basınç bazen hastalıkların da habercisi olabilir. Kulaktaki basıncı kendi kendinize geçirebileceğiniz bazı yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberler 24.09.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel olarak souk algnlndan kaynaklanan östaki borusu disfonksiyonu kulaklarda basnç hissine sebebiyet verir. Uzun süren kulank basnc durumunda mutlaka hekime danarak kontrol olmak gerekir.

KULAKTAK BASINç NASIL GEçER?

*lk olarak kulak zarnn her iki tarafndaki basnc eitleyerek, özellikle basnç farknn oluturacak etkileri ortadan kaldrarak kulaktaki basnç ikayetinden kurtulabilirsiniz.

*Aznz veya burnunuzu kapatarak yani hava giri çk olmadan nefes alp verebilirsiniz.

*Güçlü bir ekilde yutkunarak, sakz çineyerek, çubuk eker emerek veya esneyerek basnc dengeleyebilirsiniz. Östaki borusunda kalan svlardan kurtulmak için basnç olan kulamzn tarafna doru tek ayak üzerinde sçramak zplayabilirsiniz.

*ikayetiniz olan kulanzn üzerine yüzüstü bir saat kadar yatmakla kulamzdaki basnç hissine sebep olan svlardan kurtulmanz için bir yöntemdir.

*Bir miktar kat havluyu scak bir suda slatn. Kat havluyu iyice skn. Basnç olan kulanz yukarda kalacak ekilde yan tarafnza uzann. Kat havluyu kulanzn üzerine yerletirin. Burada oluacak scak etki ile kulanz açlacaktr.

*Kulakta basnç sebebi olan alerji ise antihistamin ilaçlar ile alerji önleyebilirsiniz.

*Bal tüketerek boaznz yumuatabilir ve öksürükten kurtulabilirsiniz.

*Bol su ve sv tüketerek mukus incelir, baklk sisteminiz kuvvetlenir ve kulak basnç hissi ortadan kalkar.

*Tkanmaya azaltmak için odanzda nemlendirici ya da buhar makinesi eklinde cihazlar çaltrarak veya bir tencere scak su üzerine eilip buhar tedavisi ile kulaktaki basnç sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git