Ahmet Ağaoğlu: Yusuf ve Abdülkadir Trabzonspor'da kalacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takımın sezon içerisindeki performansını ve transfer sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün 1 yıl daha takımda kalacağını ifade ederek paranın belirleyici unsur olmayacağını söyledi.

Haberler 08.06.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Futbol ve Trabzonspor adna yaplmas gereken dorular yaptklarn ifade eden Ahmet Aaolu, Orada da fazla zorlanmadk çünkü yanl yaplan her eyden uzaklanca iin dorusu zaten ortaya çkyor. Ekonomik, sportif ve idari disiplinin tamamen kaybolduu bir süreçte biz göreve geldik. Bir taraftan idari disiplini oturtmaya çalrken, ekonomide çok önemli kararlar aldk. Kadro maliyetinin düürülmesi, ayn zamanda sadece kadroda deil, idari yapda, harcamalarda tasarrufa gidilmesi, transfere para harcanmamas... Geçen sene biz 15 milyon Euroya yakn bir futbolcu transferi gerçekletirdik, 2.2 milyon Euroluk bir bonservis bedeli ödedik. Burada 13 milyon Euro civar bir tasarruf yaptk. Hepsinden önemlisi sportif disiplin, o iki kadro arasndaki fark zaten bizi bu noktaya getirdi diye konutu.

TRABZONSPORUN FORMASI LG 4ÜNCÜ BTRR, BU BAARI DEL

Kurduklar kadronun düük maliyetli ve yüksek performansl olduunu belirten Aaolu, çok abartl rakamlarla oluturmu olduunuz kadrodan alm olduunuz verimle, hemen hemen onun 3te biri maliyetle gerçekletirmi olduunuz kadro. Bu kadroya monte etmi olduunuz kendi altyapnzdan oyuncular ve katk veren ayn ülkü ve ilke dorultusunda mücadele eden futbolcular, teknik kadro ve yönetim anlayyla ben bugün gelmi olduumuz noktay baar olarak görmüyorum. Bunu açk ve net söyleyeyim; Trabzonspor kalibresinde bir takmn ligi bitirdii noktaya baktnzda zaten Trabzonsporun formas 4üncüdür bu ligde. O kadar irtifa kaybetmiti ki Trabzonspor, insanlar bunu baar olarak nitelendiriliyor. Öyle deil. Bunlar baarl gidiin ilk admlar. Bu anlamda dorular yaplmaya devam edilirse, bu plan programa ayn ciddiyetle ve sadakatle devam edilirse, Trabzonspor hedeflediimiz noktaya geldiimiz zaman söz verdiimiz gibi 3-4 sene sonra sürdürülebilir baarlarn takm olacak. Bu iin son noktas oras ifadelerini kulland.

ALTYAPIYA YATIRIM YAPACAIZ

Aaolu, altyapdan gelen futbolcularn kulübün ekonomisine katk saladklarn ifade ederek, 40-50 milyon Euro harcayarak yapamadnz ileri 10-15 Euroluk takmla baarmanz mümkün. Altyap bize çok büyük destek verdi. Yusuf Yazc, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Abdulkadir Parmak, Murat Cem, Uurcan çakr... Bunlar ayn zamanda kulübün ekonomisini de kurtaran oyuncular. Ekonomik destekte de bulunan oyuncular. Ekonomik katk salamak, getirip masann üzerine para koymakla olmuyor. Düük maliyetle yüksek performans verdiiniz zaman zaten ekonomik olarak kulübe katk vermi oluyorsunuz. Önümüzdeki sene altyap programn çok daha sistematik bir ekilde ve biraz da yatrm yaparak kulübümüzün geleceine yön verecek, gelecekte baarya tayacak modele doru oturtmak zorunluluumuz var. Oraya biraz daha fazla eileceiz dedi.

LK TEKLF YURT DIINDAN

Transfer sürecini deerlendiren Aaolu, kriterlerinin kazandklar para olmayacan belirterek öyle konutu:

lk resmi teklif yurt dndan geldi. Yurt içinde bizim çocuklar alacak ey yok. Yurt içinde oynayacaksa benim takmmda oynar zaten. Onun adn çok iyi koyalm artk. Biz u anda 1990lar falan yaamyoruz. O süreç içerisinde Trabzonsporun yldz futbolcularyla alakal olarak yaplan yorumlar ve yani özellikle mesela o gün Abdullah transferiyle alakas olarak stanbul spor medyasnn yapm olduu yorumlar hiç unutmuyorum. O yllarda benim baya arma gitmiti. Trabzonda görevlerini tamamlamlar, stanbulda oynamalarndan doal ne olabilir? Neler gördük, neler geçirdik? Allahtan bunlarn hepsini gördük geçirdik de ondan sonra kulübün bana geldik. Teklif yurt dndan ama gerçekçi rakamlar deil. Ayrca bizim yönetim olarak düüncemiz bu 2 futbolcumuzun Trabzonsporda kalmas. Önümüzdeki yl içerisinde de gelebilecek en iyi teklifi tabii ki deerlendireceiz, bununla alakal kriteri de söyledik. En iyi ligin en iyi takmlar sadece burada paraya bakmayacaz. Paray belirleyici unsur olarak görmeyeceiz. Bu sene bizim düüncemiz Yusufun da Abdülkadirin de takmda kalmas yönünde.

LG 21 TAKIM OLABLR

Ligdeki takm saysna ilikin de konuan Aaolu, Zaten küme düme kaldrlrsa 21 takm olacak. 21 takm olmasnda bence bir mahsur yok. Küme dümek üzücü bir ey. Tabii ki küme düen takmlarn taraftarlar, yöneticileri kadar bizlerin üzülmesi mümkün deil ama küme dümenin kaldrlmas 21 takmla oynanmas ki bu Trabzonsporun görüü deil, Ahmet Aaolunun görüü olarak yerinde bir karar olur. Ama bir ey daha unutulmamal ki bu sene 21 takma çkarsa seneye 3 kulüp yine düecek. Küme düme olay tamamen ortadan kalkmaz. Küme düme olayna bir çözüm olarak düünülüyorsa asla çözüm deil, sadece 1 sene geciktirmi olur. Küme dümemenin yollarn sezon içerisinde iyi performans göstererek bulmak zorunda kulüpler ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git