Amedspor-Tarsus İdman Yurdu maçında taraftar rekoru

TFF 2. Lig play-off çeyrek final maçında Amed Sportif Faaliyetler, penaltı atışları sonucu Tarsus İdman Yurdu'na 7-6 yenilerek Spor Toto 1. Lig hayallerine veda etti. Tribünlerde 40 bin taraftar yer alırken, 15 bin kişi ise stadın kapasitesi aşıldığı için dışarıda kaldı.

Haberler 18.05.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 2. Lig play-off çeyrek final maçnda Amed Sportif Faaliyetler, penalt atlar sonucu Tarsus dman Yurduna 7-6 yenilerek Spor Toto 1. Lig hayallerine veda etti. Tribünlerde 40 bin taraftar yer alrken, 15 bin kii ise stadn kapasitesi ald için darda kald.

Diyarbakrdan Hakkari ve rnaka kadar tüm bölge Amedspor için kenetlendi ancak mutlu sona ulalamad. Diyarbakrspor, Batman Petrolspor, Diyarbekirspor, Vanspor bata olmak üzere birçok kulübün taraftar maça akn ederek Amedspora destek verirken, müsabakaya dakikalar kala dolan stadyumda muhteem bir atmosfer olutu. On binlerce taraftar güzel bir atmosfer oluturarak futbolcular motive etti.

Taktik mücadelesi eklinde geçen maçn ilk 45 dakikasnda Amedspor, uzaktan utlar dnda gole yaklaamad.

Mervan çelik net frsatlar kaçrd

Karlamann sonlarna doru iki takm da net frsatlar kaçrd. 85. dakikada Amedspordan Mervan çelik, uygun durumda topu kaleci Abdulazize nianlad. 89. dakikada Tarsus dman Yurdunda Alperen, kar karya kald pozisyonda kaleci Cantuu geçemedi. 90 dakikada eitlik bozulmaynca uzatmalara geçildi.

Bu bölümde de en net pozisyonu Amedspordan Mervan çelik, kaleci ile kar karya kald anda harcad. 120 dakikada taraflar üstünlük salayamaynca seri penalt atlarna geçildi.

ki takm da ilk 6 penalt vuruunu gole çevirdi

Amedsporda Kutay Yokulunun kulland 7. penalt atn Tarsus dman Yurdu kalecisi Abdulaziz Demircan kurtarnca, konuk takm yar finale yükseldi. Maçn ardnda Amedsporlu futbolcular sahada gözyalarna hakim olamazken, taraftarlar da derin üzüntü ve hayal krkl yaad.

Ana Sayfaya Git