Dede torun aynı takımda forma giyiyor

Mardin'de 2. Amatör Lig'de mücadele eden Ömerlispor'da 57 yaşındaki kaptan Şükrü Yiğiter, 18 yaşındaki torunu İsmail Demirtaş ile 4 yıldır aynı takımda top koşturuyor.

Haberler 09.01.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin 2. Amatör Lig ekiplerinden Ömerlisporun 57 yandaki kaptan ükrü Yiiter, 18 yandaki torunu smail Demirta ile ayn takmda formay giyiyor.

Yaklak 38 yldr amatör ligde mücadele eden farkl takmlarda oynayan 6 çocuk, 2 torunu bulunan Yiiter, ilerleyen yana ramen Ömerlisporun hem kulüp bakanln hem de takm kaptanln yapyor.

61 yana kadar futbol oynamay hedefleyen Yiiter, bugüne kadar hiç sakatlk yaamad.

Yiiterin spor yaam çevresindeki pek çok gence olduu gibi torununa da örnek oldu.

Ömerlisporda forma giyen smail Demirtan hedefi sahada birlikte top koturduu dedesi gibi uzun yllar futbol oynamak.

- 57 yanda 90 dakika top oynuyorum

Dede Yiiter Kzltepe ilçesinde 1972 ylnda mahalle takmnda futbola baladn, ardndan amatör liglerde 38 yl top koturduunu söyledi.

57 yanda olmama ramen 90 dakika top oynuyorum. Ara vermeden, sakatlk yaamadan oynuyorum. diyen Yiiter, 1970li yllarda top oynadklar dönemde araç bulmakta sknt yaadklarn, maçlara at arabalaryla gittiklerini ifade etti.

ükrü Yiiter, Bir ayakkab bile bulamyorduk. ç çamarlarndan forma yapp giydiimiz günler oldu. u anda gençler çok güzel imkanlara sahipler. Top, ayakkab, formalar artk son model. Genç nesil çok imkana sahip. Biz o kstl imkanlarda bile spor yapyorduk. Gençleri spor yapmaya davet ediyorum. deerlendirmesinde bulundu.

- Ne mutlu bana, gençlerle ayn sahada futbol oynuyorum

Amatörde ilk resmi müsabakasna Salksporda çktn ve 8 yl forma giydiini anlatan ükrü Yiiter, daha sonra Ömerlispora geçtiini aktard.

Gerektiinde takmn malzemeciliini kimi zaman da oförlüünü yapp takm maçlara götürdüünü dile getiren Yiiter, 38 yldr amatörde aralksz top oynadn kaydetti.

Yiiter, Gençleri sahada gördüüm zaman çok mutlu oluyorum. Kzmn oluyla ayn takmda futbol oynuyorum. Ne mutlu bana, bu gençlerle ayn sahada futbol oynuyorum. diye konutu.

Gençlere örnek olmay arzu ettiini anlatan Yiiter, u ifadeleri kulland:

Birkaç hafta önce Savurspor ile maça çktk. Bana yal diyorlard. Maça çktk emin olun, bakanlar gelip beni tebrik ederek, Yalsn gençler seni geçip, kolay gol atacak dedik ama gençler sana takldlar. Ben sahada kaldm sürede gol atamadlar. Torunumla çkp sahada oynadm zaman daha fazla seviniyorum. Gençleri, babalarn sahada gördüüm zaman da seviniyorum çünkü gençlerin spora yönelmesi önemli. Gençleri kötü alkanlardan korumak için buraya çekiyoruz.

- Hem dedem hem idolüm

ükrü Yiiterin torunu smail Demirta, dedisi gibi uzun yllar futbol oynamak istediini söyledi.

Dedesiyle gurur duyduunu aktaran genç futbolcu, Dedem çok centilmen bir sporcu. Örnek aldm birçok yönü var. Futbola dedemin sayesinde baladm. Kendisi hem takm kaptanm hem dedem hem de idolüm. Sahada bir kaptan dar da bir dede olarak davranyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git