Deriksporlu futbolcuların şehit Safitürk sevgisi

Mardin 1. Amatör Küme Kırmızı Grup'ta lider olan Derikspor'da forma giyen futbolcular, PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmuyor.

Haberler 25.01.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Derik Belediyesine görevlendirilen ancak 10 Kasm 2016da düzenlenen bombal saldrnda ehit düen Kaymakam Safitürk, ilçede her alanda sevgiyle anlyor.

Deriksporlu futbolcular, her idmana ve maç öncesinde sahaya üzerinde ehit Kaymakam Safitürkün fotorafnn olduu Kalbimizdesin yazl tiört ile çkyor.

Derikspor Kulübü Bakan Yardmcs Akif Açan, hain saldrda ehit düen Kaymakam Safitürkü unutmadklarn söyledi.

Safitürkün Derikte küçükten büyüüne herkesin kalbinde taht kurduunu, bu nedenle onu kaybetmenin hüznünü yaadklarn dile getiren Açan, Derik halk onu unutmad ve unutmayacak. Her zaman kalbimizde yaayacak. dedi.

ehit kaymakamn görevi süresince spor kulüpleriyle yakndan ilgilendiini ve büyük destek sunduunu kaydeden Açan, Bir maç eksiimiz olmasna ramen grupta lideriz. Ayrca ligin bitmesine de 2 maç kald. Allahn izniyle takm BALa çkaracaz. Kupamz alp Sakaryadaki ailesine götüreceiz. Allahn izniyle ampiyonluk kupasn ehidimizin eine hediye edeceiz. ifadelerini kulland.

- Sözümüzü yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz

Derikspor Teknik Direktörü evket Özkanca ise sezon ba ehit olan Kaymakam Safitürkün destei ile takmn bana geçtiini söyledi.

O dönem takmn BALa yükselmesi konusunda Safitürke söz verdiklerini dile getiren Özkanca, Sözümüzü yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. u anda play-offu garantiledik gibi. ampiyon olup kupayla ehidimizin mezarn ziyaret edeceiz. Allahn izniyle ampiyonluk kupasn ehidimizin eine hediye edeceiz. eklinde görü belirtti.

Özkanca, ehit Safitürkün özellikle futbola yatkn gençlere destek olmaya çaltn anmsatarak, onun hedeflerini gerçekletirmeye çalacaklarn bildirdi.

Futbolcularnn Safitürkü çok sevdiini vurgulayan Özkanca, Her idman ve maç öncesi sahaya ehidin fotoraflarnn yer ald tiörtle çkyoruz. çok üzgünüz ama yatt yerde rahat etsin istiyoruz. Bunun için takm ampiyon yapmak istiyoruz. diye konutu.

Futbolcu ükrü çelik ise Muhammet Fatih Safitürkün ilçedeki gençlere ve kulüplere destek sunduunu belirterek, O adam anlatlamaz, çok iyi bir insand. Derik ve Türkiye için çok büyük bir adamd. Her zaman bizimle birlikteydi. Allah rahmet etsin, mekan cennet olsun. Her zaman kalbimizde yaayacak. açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git