Ertuğrul Sağlam: Futbola yabancı olanları ayıklamak lazım

SPOR Toto 2’nci Ligi Beyaz Grup’ta oynanan Zonguldak Kömürspor-Pendikspor maçını izleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Türk futbolunda yabancı futbolcudan ziyade, futbola yabancı olanları ayıklamak ve azaltmak lazım" dedi.

Haberler 13.11.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kemal Köksal Stadnda maç izleyen Erturul Salam, müsabakadan sonra kendisiyle fotoraf çektirmek isteyenleri krmad. Zonguldakl olan Salam, arkadalaryla birlikte sohbet etti. Ardndan gazetecilerin sorularn cevaplandran Salam, gündemden dümeyen yerli ve yabanc oyuncu tartmalar hakknda konutu. Yabanc oyuncu saysn azaltma fikrinden ziyade yerli oyuncunun nasl yetitirilebileceinin tartlmas gerektiini söyleyen Salam, öyle dedi:

Defalarca unu söyledim. Önce, Türk futbolunda yabanc futbolcudan ziyade futbola yabanc olanlar ayklamak ve azaltmak lazm. Bence bu yabanc oyuncu saysn azaltma fikrinden ziyade yerli oyuncuyu nasl yetitirebiliriz. Daha fazla yerli oyuncuyu Türk futboluna nasl sunabiliriz? Öncelikle bununla uramamz lazm. Bunun da tek yolu var. Altyaplara yatrm yapacaksnz. Oradan oyuncularn yetimesi için salkl ortam hazrlayacaksnz. Onlar yetitirecek eitici kalitesini artracaksnz ve bunu bir proje olarak da süreç içerisinde plan ve programlarla yapacaksnz. O zaman bakalm Türk futbolcusu says artyor mu artmyor mu? Yapanlara bakyorsunuz. Fedakarlk yapanlara bakn, yatrm yapanlara bakn. Altnorduya, Bursaspora bakn. Yapanlarn hepsinde futbolcu yetiiyor. Demek ki buraya imkanlarnz aktarp artlar oluturduunuz zaman Türkiyede yetenek de var, oyuncu da çkyor. Bunu yapmak lazm. Yapmadmz sürece hep bunu konuuyoruz neden oyuncu yetimiyor? diye. Böyle bir ortamda oyuncu yetimesi zaten yanl. Biz yabanc futbolcu saysndan ziyade Türk futbolundaki yabanc futbolcu skntsndan ziyade bence yerli futbolcu nasl yetiir daha fazla yerli futbolcuyu Türk futboluna nasl sunabiliriz önce bunun aray ve çalmas içerisinde olmamz lazm.

PROJE KULUBÜYLE OLMAK EN BÜÜYK HAYALM

Salam, kendini ifade edebilecei bir takm çaltrmay istediini söyledi. Futbola yeni yetenekler kazandrmak istediini ifade eden Salam, nallah en ksa süre içerisinde kendimizi ifade edebileceimiz, tecrübemizi, bilgimizi eitimden aldmz bilgilerle birletirerek tekrar sunmaya çalacaz. Yeni yetenekleri kazandrmaya çalacaz. Ben uzun yllar futbol oynadm. 4 sene üniversite okudum, 2 sene yüksek lisans yaptm. Futbol tecrübelerimizle eitimden aldmz bilgileri tekrar Türk futboluna sunmak için de unu bekliyorum açkças. Ben bir proje insanym. Günlük baarlarla yetinmeyi seven, günü kurtarmaya çalan bir yapm yok. Bundan sonraki süreçte de bir proje insanyla, proje kulübüyle beraber olmak en büyük hedefim. Hayalim. nallah böyle bir ortam bulabilirsem çalmaya devam edeceim dedi.

Ana Sayfaya Git