Fatih Terim, ideal kadrosunu arıyor

Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Terim, takımın başında çıktığı 4 lig maçında 20 farklı oyuncuya şans verdi.

Haberler 06.02.2018 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayda teknik direktörlük koltuunu Igor Tudordan devralan ve bu görevde dördüncü dönemine balayan Fatih Terim, ideal kadrosunu oluturmaya çalyor.

Sar-krmzl ekibin banda ilk maçna, Süper Ligin 17. haftasndaki Göztepe müsabakasnda çkan Terim, ideal kadrosunu oluturabilmek için gayret gösterirken, bu süreçte oynanan 4 lig maçnda 20 oyuncuya ans verdi.

Tecrübeli teknik adam, takmn önemli isimleri de dahil olmak üzere baz futbolcular zaman zaman yedek oturturken, fazla ans bulamam oyuncular da forma rekabetinin içine çekti.

- Dört oyuncusundan vazgeçmedi

Galatasarayn banda çkt 4 lig maçnda 3 galibiyet ve 1 yenilgi yaayan Terim, bu müsabakalarn ilk 11inde 4 oyuncusundan vazgeçmedi.

Sakatlk yaayan Fernando Regesten 1, ngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke Cityye transfer olan Badou Ndiayeden ise 2 maçta faydalanabilen Terim, Fernando Muslera, Garry Rodrigues, Jason Denayer ve Sofiane Feghouliyi 4 karlamada da ilk 11de sahaya sürdü.

Yaad sakatlk nedeniyle Göztepe maçn kaçran Mariano Filho, sar kart cezas nedeniyle Kayserispor karlamasnda forma giyemeyen Maicon Roque ve ikinci yardaki müsabakalarn deimez isimlerinden olan Yasin Öztekin ise bu süreçte 3 mücadeleye 11de balad.

- Yldz parlayanlar

Sar-krmzl ekibin yldz isimleri Bafetimbi Gomis ile Younes Belhanday dahi zaman zaman yedee çekmekte tereddüt etmeyen Terim, Igor Tudor döneminde süre almakta zorlanan Yasin Öztekin, Selçuk nan, Eren Derdiyok, Sinan Gümü ve Ryan Donka frsat tand.

Terim döneminde yldz parlayan isimlerden Yasin Öztekin, 4 lig maçnda da süre alrken, Göztepe karlamasna sonradan dahil olup, Kayserispor, Osmanlspor ve Demir Grup Sivasspor müsabakalarna 11de balad.

Galatasarayda takm kaptan pozisyonunda bulunan Selçuk nan da Terim döneminde forma rekabetine yeniden dahil oldu. Tudorun yedek kulübesinde beklettii isimlerden Selçuk, Göztepe maçnn ikinci yarsnda oyuna girerken, Kayserispor ve Osmanlspor müsabakalarna 11de balad. Tecrübeli oyuncu, son oynanan Demir Grup Sivasspor karlamasnda ise dinlendirildi.

Sar-krmzl takmn gol ayaklarndan Eren Derdiyok, Fatih Terimin göreve geliiyle tekrar ans bulmaya balad. Ligin ikinci yarsndaki 3 maçta da forma giyen Eren, 1 kez yedeklerden oyuna girip, 2 kez 11de balad ve Kayserispora 2, Demir Grup Sivasspora 1 olmak üzere 3 gole imza att.

Sinan Gümü ve Ryan Donk da Terim döneminde sürelerini artran isimler olarak dikkati çekti. Sinan, ligde çklan 4 maçn 3ünde yedeklerden müsabakaya dahil olurken, Terimin oyuna müdahalede kulland futbolculardan biri haline geldi.

kinci yarnn ilk 2 maçnda sonradan oyuna dahil olan Donk ise Demir Grup Sivasspor karlamasnda Terimin ilk 11ine girmeyi baard.

- Terimin ligdeki oyuncu tercihleri

Teknik direktör Fatih Terimin 4 lig maçndaki oyuncu tercihleri öyle oldu:

Oyuncu Göztepe Kayserispor Osmanlspor Demir Grup Sivasspor

Fernando Muslera lk 11 lk 11 lk 11 lk 11

Maicon Roque lk 11 - lk 11 lk 11

Serdar Aziz lk 11 lk 11 - -

Younes Belhanda lk 11 -

Yedeklerden girdi

Yedeklerden girdi

Martin Linnes lk 11 - - -

Bafetimbi Gomis lk 11 - Yedeklerden girdi lk 11

Badou Ndiaye lk 11 lk 11 - -

Garry Rodrigues lk 11 lk 11 lk 11 lk 11

Fernando Reges lk 11 - - -

Jason Denayer lk 11 lk 11 lk 11 lk 11

Sofiane Feghouli lk 11 lk 11 lk 11 lk 11

Yasin Öztekin Yedeklerden girdi lk 11 lk 11 lk 11

Selçuk nan Yedeklerden girdi lk 11 lk 11 -

Sinan Gümü Yedeklerden girdi Yedeklerden girdi - Yedeklerden girdi

Mariano Filho - lk 11 lk 11 lk 11

Iasmin Latovlevici - lk 11 lk 11 -

Ryan Donk - Yedeklerden girdi Yedeklerden girdi lk 11

Tolga Cierci - Yedeklerden girdi lk 11 lk 11

Eren Derdiyok - lk 11 lk 11 Yedeklerden girdi

Yuto Nagatomo - - - lk 11

Ana Sayfaya Git