Gençlik merkezlerinde "koruyucu maske" üretimi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ildeki gençlik merkezlerinde gençlik liderleri ve gönüllüler tarafından üretilen koruyucu maskeler, Türkiye'nin dört bir tarafındaki sağlık çalışanlarına gönderiliyor.

Haberler 11.04.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkisi altna alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgnna kar mücadele verenlerin banda gelen salk çalanlar için Gençlik ve Spor Bakanlna bal 81 ildeki gençlik merkezlerinde gençlik liderleri ve gönüllüler tarafndan koruyucu maske üretiliyor.

Ankaradaki Gençlik Merkezlerinde üretilen koruyucu maskeler Keçiörende bulunan Emrah Aile Sal Merkezindeki salk personeline ulatrld.

Koruyucu maskeleri teslim alan Ankara Aile Hekimleri Dernei Bakan Yardmcs Dr. Ouz çelik, yapt açklamada, Bu süreçte desteklerini hep yanmzda hissettiimiz Gençlik ve Spor Bakanlmza, Gençlik Merkezlerinde çalan Gençlik Liderlerimize çok teekkür ederiz. Üretilen bu yüz siperlii bizler için çok önemli. Ankarada bin 700e yakn aile hekimi ve aile sal çalanmz var. Sizler tarafndan üretilen bu maskeleri biz de onlara ulatracaz dedi.

KORUCU MASKE ÜRETM

Kimsenin talepte bulunmamasna ramen gençlik merkezinde çalan gençlerin, hemen ne yapabiliriz telana dütüklerini ifade eden çelik, Kimisi yallarmza yardm ediyor, kimisi maske üretiyor Gerçekten çok duygulandrc bir süreç. Milli seferberlik ilan edilmi gibi kendi kendiliinden oluan reaksiyonlar bunlar. Kurtulu Savamz gibi bir sürece girmi bulunuyoruz. Bu süreçte gençlerimiz kendilerini gösterdiler diye konutu.

Yüz siperliinin çalma konforunu arttrdn vurgulayan çelik, Gün boyu bunlar kullanyoruz. Bizim için çok kullanl oldu. Tekrar çok teekkür ediyoruz dedi.

Tüm dünyay etkisi altna alan bu salgna kar çok dikkatli olunmas gerektiini belirten Dr. Ouz çelik ise, Vatandalarmza maskesiz dar çkmamalarn söylüyoruz, tabi 65 ya üstü ve 20 ya alt için zaten sokaa çkma yasa var. Dier vatandalarmzn da mümkün olduu kadar dar çkmamalarn, çok mecbur kalrlarsa da maske takp çkmalarn istiyoruz deerlendirmesinde bulundu.

Emrah Aile Sal çalan lknur Koç, Gençlik merkezlerinde çalan arkadalarmz bizler için yüz siperlii üretiyorlar. Bizleri bu önemli süreçte yalnz brakmadklar için çok teekkür ediyoruz. Emeklerine salk, iyi ki varlar eklinde konutu.

Maske üretim sürecine katk salayan Gençlik Lideri Fatih Ünal da, Ankara Gençlik Merkezleri olarak salk çalanlarnn yanlarnda olduklarn belirterek, maske üretimi yaparak onlara ulamaya çaltklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git