Kasımpaşalı futbolcu Aytaç Kara: "Önemli olan bu süreci atlatmamız"

Kasımpaşa'nın tecrübeli futbolcusu Aytaç Kara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı liglerin ertelenmesiyle ilgili, "İnsan sağlığı her şeyden önemli." derken, sürecin bir an önce atlatılması temennisinde bulundu.

Haberler 06.04.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lacivert-beyazl takmda forma giyen 27 yandaki futbolcu, koronavirüs nedeniyle liglerin ertelendii süreçteki çalmalar, bu sezonki performans ve gelecek hedefleriyle ilgili AA muhabirine açklamada bulundu.

Salgn nedeniyle liglere ara verildiini hatrlatan Aytaç, u anda memleketim zmirdeyim. çalmalarm evde sürdürüyorum. Bu süreçte genelde evde kalyoruz ve durumu takip ediyoruz. Evde antrenman yapmaya çalyorum. nallah bu süreci en ksa zamanda atlatrz. diye konutu.

Aytaç Kara, futbolun tribündeki taraftarla zevkli olduunu aktararak, Tribünde taraftar olmad zaman, oynadmz futbol bir eye benzemiyor. Onlarsz biz de zevk almyoruz. Burada hepimizin sal çok önemli. Önemli olan bu süreci atlatmamz. Liglerle ilgili bir belirsizlik var. Biz de ne olacan merakl bir ekilde bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Evde çalmalar yaptna deinen lacivert-beyazl futbolcu, Evde yaplan antrenman sahadakiyle bir olmuyor. Sahada arkadalarnla takm antrenman yapmak bambaka bir ey. Evde yaptmz çalmalar, sadece kilomuz, fiziimiz ve salmz açsndan önemli. Kondisyon antrenmann evde yapamazsnz. Kou bandm var. Onda kouyorum ama yaptklarm hiçbir zaman takm antrenmannn yerini tutmaz. eklinde görü belirtti.

- yi bir gidiimiz vard

Aytaç, sezonun ilk yars ile ikinci yarnn ilk haftalarn iyi geçiremediklerini ancak son dönemde toparlandklarn söyledi.

Takmn devre arasnda önemli bir deiim geçirdiini hatrlatan tecrübeli orta saha oyuncusu, öyle devam etti:

lk yarda çok iyi futbol oynadmz dönemler oldu ama o sralarda puan kazanamadk. Böyle bir ansszlmz vard. Devre arasnda köklü bir deiim yaadk. Bu takm için ekstra bir durum. Biz de bu deiim sonrasnda uyum sürecinden dolay ikinci yarya skntl baladk. Son haftalarda uyum sürecini atmz gördüm. Bu da saha içindeki oyunumuzla belli oluyor. Bir çk yakaladk. Fuat çapa hocamzn da gelmesi deiimde etkili oldu. Saha içindeki oyunumuz ve mücadelemizle keyif veren bir takm olduk. yi bir gidiimiz vard. Son 8 hafta kala ligler ertelendi. nallah her ey düzelir, biz de yakaladmz çk devam ettiririz.

Liglere verilen arann sporcular çok etkileyeceini vurgulayan Aytaç, Futbolcu 1 hafta oynamad zaman bile döndüünde eksikleri oluyor. Oyuncunun hayatn futbolla ve antrenmanla geçirmesi lazm. Biz de böyle bir sürecin içindeyiz. Tekrar bamza gelir mi bilmiyorum ama çok ekstra bir durum oldu. Hiçbir zaman bu kadar ara vermedik. Yaz tatillerinde bile en fazla aray 1 ay verdik. Biz de döndüümüzde buna göre çalacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Böyle bir süreci herkesin ilk kez yaadn dile getiren Aytaç Kara, Hiç kimse böyle bir durumu beklemiyordu. Son 8 haftaya girdik ve 2 aylk bir süreç olacak. Ben de ilk antrenmanmzn ve ilk maçmzdaki performansmzn nasl olacan merak ediyorum. Zor ama bunu ilk aacak takm yoluna iyi devam edecektir. eklinde konutu.

- A Milli Takm formas giymek en büyük hedefim

Aytaç Kara, A Milli Takm formas giymenin ve Avrupaya transfer olmann en büyük hedefileri olduunu söyledi.

Bu sezon iyi performans gösterdiini aktaran Aytaç, A Milli Takm formas giymek ve bir daha çkartmamak en büyük hedefim olacak. Her zaman hayallerim ve hedeflerim var. Bu sezon benim açmdan iyi geçiyordu. Performansmn üzerine koyarak devam etmek istiyorum. Bunun için mücadele ediyorum. Milli formay temsil etmek de bizim için her zaman gururdur. açklamasn yapt.

Avrupada Türkiyeyi temsil etmeyi çok istediini de anlatan Kasmpaal futbolcu, Avrupaya gitmek de benim çok büyük bir hedefim. Oraya gidip Türk bayran dalgalandrmak benim için çok önemli. Bu duyguyu tatmak istiyorum. Bunun için çalmalarm var. nallah bize de oraya gitmek nasip olur. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git