Mehmet Sepil: “Hızlandırılmış bir lig oynanabilir”

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ligin başlangıç tarihini tartıştıklarını, başka bir şeyin konuşulmadığını belirterek, “Play-off sistemini veya başka bir şeyi tartışmadık. Hızlandırılmış bir lig oynanabilir gözüküyor. Diğer ülkelere göre avantajımız var” dedi.

Haberler 23.03.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulüpler Birlii Vakf ve Göztepe Kulübü Bakan Mehmet Sepil, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgn kapsamnda alnan kararlar dorultusunda 27 Mart Cuma gününe kadar antrenman yapmayacaklarn söyledi. Sepil, gazetecilere telekonferans yöntemiyle yapt açklamada, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgn kapsamnda Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ald ligleri erteleme kararnn ardndan tüm futbolcular evlerine gönderdiklerini, takmda yurt dna gitmek istediini söyleyen herhangi bir ismin olmadn açklad.

Evlerinde izole durumda bulunan teknik ekip ve futbolcularla bu sabah bir telekonferans yaptklarn kaydeden Sepil, 27 Marta kadar idmanlara çkmama karar aldk. Tüm futbolcularn özellikle zmiri çok bilmeyen yabanc oyuncularn talepleri halinde ihtiyaçlarn temin ediyoruz. Her akam futbolcular konuma grubu araclyla Türkiyede olan bitenleri, vaka saylarn Türkçe ve ngilizce olarak bilgilendiriyoruz. Futbolcular 27 Marta kadar izolasyonda tutacaz. Bu tarihten 1 gün önce yine duruma bakacaz diye konutu.

GEREKL GÖRÜLEN DURUMLARDA FUTBOL TAKIMLARI DA BU TESTLER YAPTIRACAK

Sepil, Kulüpler Birlii Vakf olarak liglere balangç tarihini 17 Nisan haftas olarak önerdiklerini hatrlatarak, TFF bu konuda henüz açklama yapmad. Eer bu tarihte balayacaksak antrenmanlara 27 Martta balamann uygun olduunu düündük açklamasnda bulundu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takmndaki baz oyuncularda ve idari çalanlarda görülen üphe üzerine test yapldn söyleyen Sepil, Gerekli görülen durumlarda futbol takmlar da bu testleri yaptracak ifadelerini kulland.

DER ÜLKELERE GÖRE AVANTAJIMIZ VAR

Sepil, Kulüpler Birlii Vakf toplantsnda ligin balangç tarihini tarttklarn, baka bir eyin konuulmadn belirterek, Play-off sistemini veya baka bir eyi tartmadk. UEFA, Türkiyenin ev sahipliindeki ampiyonlar Ligi Finalini 27 Haziranda oynatmay planlyor. Bu henüz Türkiye için tela oluturacak bir tarih deil. Ligde 8 maçmz, kupada 2 karlamamz kalm durumda. Ligdeki 18 takmdan 2si fazla maç yapacak. O nedenle hzlandrlm bir lig oynanabilir gözüküyor. Dier ülkelere göre avantajmz var ifadelerini kulland.

Salgnn finansal boyutlarnn da çok büyük olacan kaydeden Sepil, Kulüpler ve futbolcular yaanacak büyük zarar paylar. Bu süreci nasl gelieceine bal olarak takip edeceiz. Bu noktada FIFAnn alaca kararlara balyz dedi.

Ana Sayfaya Git