Muslera: Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni gururlandırır

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, futbolu bıraktıktan sonra Fatih Terim'in yardımcısı olup olmamak istemesiyle ilgili, "Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum" dedi.

Haberler 10.04.2020 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uruguayl kaleci, sar-krmzl kulübün altyap oyuncularyla bir araya geldi. Muslera, yldz adaylarna tecrübelerini aktarrken, kendisine yönetilen sorulara cevap verdi.

Türkiyeye ilk geldii günü çok iyi hatrladn ifade eden Muslera, Havaalanna indiim ilk günü çok iyi hatrlyorum. nanlmaz bir sürprizdi benim için. Bir basn ordusu vard, fotorafçlar... Böyle bir ilgi benim ülkemde çok normal deil, bu nedenle baya armtm, ama sonra altm diye konutu.

EN çOK ZORLAYAN BURAK YILMAZ

Kendisini zorlayan hücum oyuncular sorulan Muslera, öyle cevap verdi: Benim için, hem burada benimle oynarken hem de ona kar oynarken, ikisinde de Burak Ylmazn ismini söyleyebilirim.

HOCAM BANA EPEY BAIRIRDI

Altyapda forma giyerken hocasnn kendisine çok kez bardn ve bu yüzden antrenmanlardan alayarak ayrldn ifade eden tecrübeli file bekçisi, Evet, doru. Hocam bana epey barrd, bu nedenle antrenmandan alayarak çktm olurdu. Bana barrd ama kötü anlamda deil, yanl anlamayn. Benim daha iyi yerlere gelebilmem için, bana bir eyleri öretebilmek için yapt. Bu da çok yardmc oldu aslnda eklinde konutu.

FORVET OLMAK STERDM

11 yana kadar forvet oyuncusu olarak görev aldn söyleyen Muslera, Forvet olarak oynuyordum. 11 yanda kalecilie geçtim. Kötü bir oyuncuydum ama kaleci olmasaydm ne olursa olsun forvet oyuncusu olmak isterdim dedi.

ETMNZE ÖNEM VERN

Altyapda oyuncularnn eitimlerine önem vermesi gerektiinin altn çizen Muslera, Öncelikle okul çok önemli, okula gereken önemi verin. Dier taraftan beslenme çok önemli, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin. Ailenize, annenize, babanza ve hocalarnza sayg çok önemli. Ne diyorlarsa dinleyin. Bu tip eyler; çok iyi bir kaleci ve iyi bir sporcu olmak için en önemli noktalardan bazlar ifadelerini kulland.

TERMN YARDIMCISI OLMAK BEN GURURLANDIRIR

Futbol oynamaya devam etmek istediini söyleyen Muslera, 5 yandan beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüyorum, hala da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yllar var. Dier yandan da, tabii ki Fatih Terimin yardmcs olmak beni çok gururlandrr. Eer böyle bir eye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu braktktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasnda futbolun bir ksmnda mutlaka yer alacam, bu da antrenörlük olabilir tabii ki diye konutu.

DOLÜM CORDOBAYDI

Futbola balarken idol olarak kimi seçtii sorulan Muslera, u yant verdi: Oscar Cordoba. Fabio Cariniyi de sayabiliriz Interde oynayan Uruguayl bir kaleci. Ama asl idolüm olarak Oscar Cordobay söyleyebilirim.

KISA BR MUTLULUKTU

Fenerbahçe derbisinde Mehmet Ekicinin frikiini kurtardktan sonra neler hissettii sorulan Uruguayl eldiven, çok mutlu oldum ama ksa bir mutluluktu. O an takmma yardmc oldum, önemli bir kurtart ama ondan sonra kornere çkt, tekrardan konsantre olmam gerekiyordu. Bu nedenle ksa bir mutluluk olabildi benim için dedi.

NE ZAMAN GOL YESEM ALIYORDUM, KALECI OLMAK O YÜZDEN PEK HOUMA GITMEDI

Küçükken gol yedii zaman aladn ve kaleci olmann pek houna gitmediini belirten Muslera, lk bata forvettim, sonra bir maçta beni kaleci olarak oynattlar ama ne zaman gol yesem alyordum. O yüzden pek houma gitmedi kaleci olmak. Bir yar kaleci, bir yar forvet olarak oynuyordum. 12 yanda, hocalarmn, annemin, babamn da motivasyonuyla beraber tamamen kaleci olmaya karar verdim eklinde konutu.

ALEM BÜYÜK DESTEK VERD

Futbolcu olmas için ailesinden büyük destek gördüünü söyleyen Muslera, Futbolcu olma yolunda ailemin büyük bir desteini aldm. Mesela babam çok uzun saatler çalrd ama i dönüü, yorgun da olsa, hava kötü de olsa, yamur çamur da olsa mutlaka beni antrenmanlara götürürdü. Beni hiç yalnz brakmazd. Sadece antrenmanlar deil, maçlar için de ne olursa olsun mutlaka bana destek verirlerdi diye konutu.

KALEC OLMAMI ANNEM STED

Kaleci olmasnda kimin çok etkisi olduu sorulan Muslera, Annem daha çok bask yapt. Annem kaleci olmam çok istedi dedi.

Bir kalecinin teknik anlamda da iyi olmas gerektiini söyleyen tecrübeli file bekçisi, Bir kalecinin teknik anlamda iyi olmas çok önemli artk. Ayaklarna hakim olmas gerekiyor. Bunu yapabilmenin ve gelitirmenin en iyi yolu, antrenmanlar. Uzun yllardr ben zaten bunu yapyor ve buna çalyorum. u anda olan antrenmanlarmzda da buna çok odaklanyoruz çünkü basit bir pas olarak görmeyin bu ii. Buna her antrenmanda, hocalarnzla birlikte, teknik çalarak iyi yerlere gelebilirsiniz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git