Görüş Bildir

Muslera: Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni gururlandırır

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, futbolu bıraktıktan sonra Fatih Terim'in yardımcısı olup olmamak istemesiyle ilgili, "Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum" dedi.

Muslera: Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni gururlandırır

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı kulübün altyapı oyuncularıyla bir araya geldi. Muslera, yıldız adaylarına tecrübelerini aktarırken, kendisine yönetilen sorulara cevap verdi.

Türkiye'ye ilk geldiği günü çok iyi hatırladığını ifade eden Muslera, "Havaalanına indiğim ilk günü çok iyi hatırlıyorum. İnanılmaz bir sürprizdi benim için. Bir basın ordusu vardı, fotoğrafçılar... Böyle bir ilgi benim ülkemde çok normal değil, bu nedenle baya şaşırmıştım, ama sonra alıştım" diye konuştu.

"EN ÇOK ZORLAYAN BURAK YILMAZ"

Kendisini zorlayan hücum oyuncuları sorulan Muslera, şöyle cevap verdi: "Benim için, hem burada benimle oynarken hem de ona karşı oynarken, ikisinde de Burak Yılmaz'ın ismini söyleyebilirim."

"HOCAM BANA EPEY BAĞIRIRDI"

Altyapıda forma giyerken hocasının kendisine çok kez bağırdığını ve bu yüzden antrenmanlardan ağlayarak ayrıldığını ifade eden tecrübeli file bekçisi, "Evet, doğru. Hocam bana epey bağırırdı, bu nedenle antrenmandan ağlayarak çıktığım olurdu. Bana bağırırdı ama kötü anlamda değil, yanlış anlamayın. Benim daha iyi yerlere gelebilmem için, bana bir şeyleri öğretebilmek için yaptı. Bu da çok yardımcı oldu aslında" şeklinde konuştu.

"FORVET OLMAK İSTERDİM"

11 yaşına kadar forvet oyuncusu olarak görev aldığını söyleyen Muslera, "Forvet olarak oynuyordum. 11 yaşında kaleciliğe geçtim. Kötü bir oyuncuydum ama kaleci olmasaydım ne olursa olsun forvet oyuncusu olmak isterdim" dedi.

"EĞİTİMİNİZE ÖNEM VERİN"

Altyapıda oyuncularının eğitimlerine önem vermesi gerektiğinin altını çizen Muslera, "Öncelikle okul çok önemli, okula gereken önemi verin. Diğer taraftan beslenme çok önemli, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin. Ailenize, annenize, babanıza ve hocalarınıza saygı çok önemli. Ne diyorlarsa dinleyin. Bu tip şeyler; çok iyi bir kaleci ve iyi bir sporcu olmak için en önemli noktalardan bazıları" ifadelerini kullandı.

"TERİM'İN YARDIMCISI OLMAK BENİ GURURLANDIRIR"

Futbol oynamaya devam etmek istediğini söyleyen Muslera, "5 yaşından beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüyorum, hala da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasında futbolun bir kısmında mutlaka yer alacağım, bu da antrenörlük olabilir tabii ki" diye konuştu.

"İDOLÜM CORDOBA'YDI"

Futbola başlarken idol olarak kimi seçtiği sorulan Muslera, şu yanıtı verdi: "Oscar Cordoba. Fabio Carini'yi de sayabiliriz Inter'de oynayan Uruguaylı bir kaleci. Ama asıl idolüm olarak Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim."

"KISA BİR MUTLULUKTU"

Fenerbahçe derbisinde Mehmet Ekici'nin frikiğini kurtardıktan sonra neler hissettiği sorulan Uruguaylı eldiven, "Çok mutlu oldum ama kısa bir mutluluktu. O an takımıma yardımcı oldum, önemli bir kurtarıştı ama ondan sonra kornere çıktı, tekrardan konsantre olmam gerekiyordu. Bu nedenle kısa bir mutluluk olabildi benim için" dedi.

"NE ZAMAN GOL YESEM AĞLIYORDUM, KALECI OLMAK O YÜZDEN PEK HOŞUMA GITMEDI"

Küçükken gol yediği zaman ağladığını ve kaleci olmanın pek hoşuna gitmediğini belirten Muslera, "İlk başta forvettim, sonra bir maçta beni kaleci olarak oynattılar ama ne zaman gol yesem ağlıyordum. O yüzden pek hoşuma gitmedi kaleci olmak. Bir yarı kaleci, bir yarı forvet olarak oynuyordum. 12 yaşında, hocalarımın, annemin, babamın da motivasyonuyla beraber tamamen kaleci olmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

"AİLEM BÜYÜK DESTEK VERDİ"

Futbolcu olması için ailesinden büyük destek gördüğünü söyleyen Muslera, "Futbolcu olma yolunda ailemin büyük bir desteğini aldım. Mesela babam çok uzun saatler çalışırdı ama iş dönüşü, yorgun da olsa, hava kötü de olsa, yağmur çamur da olsa mutlaka beni antrenmanlara götürürdü. Beni hiç yalnız bırakmazdı. Sadece antrenmanlar değil, maçlar için de ne olursa olsun mutlaka bana destek verirlerdi" diye konuştu.

"KALECİ OLMAMI ANNEM İSTEDİ"

Kaleci olmasında kimin çok etkisi olduğu sorulan Muslera, "Annem daha çok baskı yaptı. Annem kaleci olmamı çok istedi" dedi.

Bir kalecinin teknik anlamda da iyi olması gerektiğini söyleyen tecrübeli file bekçisi, "Bir kalecinin teknik anlamda iyi olması çok önemli artık. Ayaklarına hakim olması gerekiyor. Bunu yapabilmenin ve geliştirmenin en iyi yolu, antrenmanlar. Uzun yıllardır ben zaten bunu yapıyor ve buna çalışıyorum. Şu anda olan antrenmanlarımızda da buna çok odaklanıyoruz çünkü basit bir pas olarak görmeyin bu işi. Buna her antrenmanda, hocalarınızla birlikte, teknik çalışarak iyi yerlere gelebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi