Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: “Kötü değil, şanssızız”

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kötü bir takım olmadıklarını belirterek, “Sadece şanssızlık yaşıyoruz. Bunu kıracağız. Sadece destek istiyoruz” dedi.

Haberler 16.02.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknik direktör Rza çalmbay, Süper Ligin 22nci haftasnda Pazar günü Medipol Baakehir ile oynayacaklar karlama öncesi Mehmet Ali Ylmaz Tesislerinde basn toplants düzenledi. çalmbay, ligde son oynadklar Gençlerbirlii maçnn son 20 dakikas hariç oyunun içinde olduklarn, penalty atamaynca galibiyetten olduklarn ifade ederek, Belki penalty atsak farkl olacak. Herkes kendine göre konuup yorum yapt, kendilerine göre penaltclar seçti. Uur bizden önce de penaltcyd, hiçbir penalty kaçrmamt. Penalty atan da Uur olacakt. Bir sürü insanlar kaçrabiliyor atabiliyor. Bizim yaadmz anszlkt, penalty atabilsek farkl olacakt eklinde konutu.

MEDPOL BAAKEHR MAçINDA KAZANAN TARAF OLACAIZ

çalmbay, hafta sonu oynayacaklar Medipol Baakehir maçn en iyi ekilde tamamlayacaklarna inandn vurgulayarak, Baakehir, Fenerbahçe maçna çkt kadroyla çkmayacak. Bambaka ideal kadroyla çkacaklar. Biz kimseden çekinmiyoruz. Takmma ve taraftarlara çok güveniyorum. Bu maçtan taraftar destei ile çok güzel ekilde çkacamza inanyorum. Kolay olmayacak. nallah kazanan taraf biz olacaz. Bu hafta bu maçn olmas bizim için büyük bir ans. Onu da iyi bir ekilde deerlendireceiz diye konutu.

KORKAKLIK BENM M DEL

çalmbay, bir gazetecinin beraberlikler sonras takmn korkak futbol oynad yönünde eletirilerin olduunu belirtmesi üzerine unlar söyledi:

Her eletiriye açz, sayglyz. Nasl bizi eletiriyorlarsa onlar da bize sayg duymalar gerekiyor. Eletiri serbest. Bir sürü spor gazetesi, sosyal medya paylam, yorumcular var. Herkesin kendine göre bir fikri futbol görüü var ama korkaklk benim iim deildir. 13 maçta aldmz tek malubiyet var. ki günlük antrenmandan sonra 1-0 yenildiimiz, 60 dakika 10 kii oynadmz, kendi kalemize gol attmz maç. Ondan sonra bu takm hiç malubiyet almam. Burada öyle bir kesim var ki kaosu çok seviyorlar. Biz Göztepe maçn mükemmel oynadk. Bu maçtan sonra galip geldiimizde de her maçtan sonra eletiriyorlar. Yüzde bir milyon bir ey buluyorlar. Bu arkadalar bir baksnlar, bu takm nerden nereye gelmi. Oynad 13 maçta tek bir malubiyet var. Son maçlara baktmz zaman Konyada yediimiz bir gol var galipken. Sonrasnda Fenerbahçe maç var. Yine son dakikada yediimiz bir gol var. Sonrasnda belki de en iyi oynadmz Göztepe maç var. Son oynadmz maçta penalt. Kusura bakmasnlar Rza çalmbay penaltya bir ey yapamaz. Arkadamz da isteyerek kaçrmyor. Futbol içinde olan bir ey. nsanlar ona bakmalar gerekiyor. Eletiriye açz ama onlarn da sayg duymas gerekiyor.

TAKIM KÖTÜ OLSUN DYE URAANLAR VAR

Takmna hiçbir zaman korkak futbol oynatmayacana vurgu yapan çalmbay, açklamalarn öyle sürdürdü:

Benim buradaki amacm mukaveleye baka eyle ilgili deil, ben burada bir ey peinde deilim. Trabzonsporda göreve baladmzda burada bir kaos, bir kriz olduunu bilerek geldim. Krizi yönetmenin zor olduunu da bilerek geldik. Buradaki insanlarn gelirken neler söylediini de çok iyi biliyoruz. Herkesin takm yaptn, herkesin ne olursa olsun eletirdiini, iyi olsam da yüzde yüz eletiri alacam biliyorduk. Bunlar beni ilgilendirmiyor, üstünde dahi durmam. Biz buraya geldiimizden beri çok iyi eyler yaptmza inanyoruz. Bu takmn yapt çok güzel eyler var. Kötü bir grafik çizmedik. Buradaki panik, youn eletiri ne yapmak istediklerini anlamyorum. Biz yenilmedik. nsanlar kötü olsun diye urayorlar maalesef. Burada saduyulu taraftarlarn takmn sahip çkmas lazm. O arkadalar takmn yenilmesini, malup olmasn, daha kötü olmasn istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceiz. Ligi çok çok iyi bir yerde bitireceiz, ne olursa olsun. Biz kötü deiliz, sadece ansz. Eer futbol içinden gelen insanlar iyi analiz yaparlarsa gerçei ortaya koyarlar.

çALIMBAYA DESTEK STEMYORUM

Ligde oynadklar son 5 maçtaki 4 golü Burak Ylmazn attn kaydeden çalmbay, öyle devam etti:

Bunu derken bir eyleri anlatmaya çaltm. steyen anlad, istemeyen anlamad. Biz buraya geldiimizde devre aras oldu. Bu sürece kadar takmz analiz ettik. Bunu bakanmza, yönetimimize güzel bir rapor olarak sunduk. Kendi konuma gelince, ben göreve baladktan sonra Medipol Baakehir ile neredeyse ayn puan topladk. Belki bizden 1 puan fazla topladlar. Orda istesem yönetime Bakanm biz çok iyi durumdayz, mukavelemi uzatmak istiyorum derdim ama ben istemiyorum. Sezon sonuna kadar ne mukavele ne de baka bir ey istiyorum. Benim tek isteim Trabzonsporun ligi iyi yerde bitirmesi. Bize eletiri yapacaklarna takma sahip çkmalar gerekiyor. Antrenör, bakan gider Trabzonspor ve taraftar her zaman burada kalr. Destekse kötüyü kabul etmiyorum, anszlk yayoruz. Rza çalmbaya destek istemiyorum. Takmlarna destek çkmalar gerekiyor. Baakehiri taraftarla yenmemiz gerekiyor. Benim bir eye ihtiyacm yok.

ANSSIZLIK YAIYORUZ

çalmbay, Trabzonsporu çaltracak bir kapasitesi olmad yönündeki söylemlerle ilgili olarak ise unlar söyledi:

Benim burada duymadm hiç bir ey yok. Böyle ilginç bir eyle de ilk kez karlatm. Sadece gülüyorum. Ben Beikta çaltrdm. Beikta da zor durumda aldm. Rizede 4üncü sradaydk, Avrupa kupalarna oynuyorduk. Devre arasnda sayn Yldrm Demirören teklif etti, ben de kabul ettim. Arkadalar bunu konuuyorsa bir bakmalar gerekiyor Rza çalmbay ne yapm. Ben Denizlisporda Avrupa kupalarna gittim. Lyonu, Sparta Prag, Lorienti eledim. En son Avrupa ampiyonu Portoya elendim. Morinhonun belkide Türkiyeye geldii ilk maçt Denizli maç. Beiktaa ikinci yarda gittim tek malubiyet aldm. Avrupa kupalarnda Beikta gruplara kald. Benim için büyük takm küçük takm yok. Ben bu basklarn hepsini futbol hayatnda yaadm. Trabzonda çalmaktan dolay mutluyum. Herkes futbolu bilir. Benim için önemli deil. çkyorum, konuuyorum, muhabbet ediyorum. Herkesin kendine göre fikri var, fikirlerini alyorum. Her yönden dolu doluyum. Ama onu yapanlar dolu dolu deil, art niyetli. Kendi kendileri konuuyorlar. Konuanlar, eletiri yapanlar var. Bazen gülüyorum. nsanlar günlerce haftalarca çaltm arkadalarn yerlerini deitiriyorlar. Adamn sakat, hazr olmadn bilmiyorlar. Kendilerine göre eletiriyorlar. Onlarn da ii bu. Sayg duyuyorum ama iini seviyorlarsa iin içine girmeleri gerekiyor. Bir ansszlk yayoruz ama bunu kracaz. Krmamz için de sadece destek istiyoruz.

çalmbay, son olarak hafta sonunda sakatl süren Burakn oynamama ihtimalinin bulunduunu, ameliyat olan Esteban ve Mustafa Akban da sakatlklarnn devam ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git