120 milyon TL'lik ilaç vurgunu operasyonunda 29 kişi adliyede

ANKARA merkezil 5 ilde, sahte reçete ile alıp, SGK'ya fatura ettikleri pahalı ilaçları yurt dışına pazarlayarak, devleti 120 milyon lira zarara uğrattığı idida edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 35 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi.

Haberler 30.04.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmada, Ankara Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, hasta olmayan kiiler adna düzenlenen sahte reçeteler ile alnp, SGKya fatura edilen pahal ilaçlarn, ngiltere, Bulgaristan, Libya, Irak, Suriye, Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelere gönderildiini belirledi. Polis, bu ekilde devletin yaklak 120 milyon lira zarara uratldn tespit etti. Soruturma kapsamnda Ankara merkezli 5 ilde operasyon yapld.

Ankara Cumhuriyet Basavcl Kaçakçlk ve Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosu Savcs rfan Nuri Akdenizin talimatyla, belirlenen örgüt üyesi 42 kiiye yönelik, Ankara, stanbul, Samsun, Adana ve Kocaelinde yaplan operasyonda 35 kii gözaltna alnd. Adreslerde yaplan aramalarda, piyasa deeri çok yüksek olan 40 bin kutu ilaç ele geçirildi. laçlarn, kanser ilac, eker ilac, organ naklinde kullanlan ilaçlar, tarihi geçmi ilaçlar ve sadece hastanede bulunmas gereken ilaçlar olduu saptand.

29 K ADLYEYE SEVK EDLD

Emniyette ilemleri tamamlanan üphelilerden 6s savclk tarafndan serbest braklrken, 1i kadn 29 üpheli, adliyeye sevk edildi. üpheliler, emniyetten 2 otobüsle adliyeye götürüldü.

15 K TUTUKLANMITI

Ankara Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, 2018 ve bu yln banda düzenlenen 4 ayr operasyonda, pahal kanser ilaçlarnn hasta olmayan kiiler üzerine yazdrp yurt dna satarak haksz kazanç elde eden, devleti bu yolla zarara uratan ve ilaçlarn bir ksmn Habur Snr Kapsndan yurt dna çkartarak PKKya gönderdii iddia edilen 10u doktor, 65 kii gözaltna alnm, 15i tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git