Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu!

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından müjdelenen, Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu!

Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu!

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından müjdelenen, Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu! Bakan Işıkhan, kadın istihdamını desteklemesi ve eğitimli çocuk bakıcıları projesini hayata geçirmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çalışmaları tamamladığını açıklamıştı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, bin anne ve bakıcıya 325 Euro destek" müjdesini daha önce vermişti. 325 Euro bakıcı desteğinin şartları neler? İşte detaylar haberimizde…

Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu!

Önce Bakan Vedat Işıkhan açıkladı, ardından çalışma bakanlığı da düğmeye bastı. Çalışan annelere bakıcı desteği projesi hayata geçiriliyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen SGK'nın yürüttüğü bu proje 2019-2022 yılları arasında uygulanmıştı. 4 yılda 3bin 700 anneye maddi destek verildi.
Bu yıl aynı destekten 7000 anne ve bakıcı faydalanacak. Başvurular henüz başlamadı fakat anneler şimdiden çok heyecanlandı.

Ayda 325 Euro ödeme yapılacak!

0-36 aylık bebeği olan, tam zamanlı çalışan ve SGK'ya en az 30 günlük prim ödemesi yapan anneler, bakıcı desteğine başvurabilecek. Bakıcısını sigortalı ve asgari ücretle çalıştıran annelere 1 yıl süresince ayda 325 Euro ödeme yapılacak.

Bakıcı desteği o illere verilecek!

Bakıcı desteği Ankara, İstanbul ve İzmir'deki annelere verilecek. Bakıcının 18 yaşından büyük olması, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ile lise ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

Annenin bakıcıya minimum asgari ücret ödemesi gerekiyor!

Destekten yararlanmak isteyen annenin, bakıcıya en az asgari ücret ödemesi gerekiyor. Devlet Memuru ve BağKur'lu anneler ise bu destekten yararlanamayacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekten çalışma hayatından kopmamış olacaklar hem de eğitimli ve sertifikalı bakıcıların istihdamı teşvik edilecek. Desteğin ne zaman uygulamaya geçeceği, başvuruların ne zaman gerçekleştirileceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Çalışan annelere desteğin detayları belli oldu! Başvurular için SGK sayfasından ve İŞKUR web sitesinden bilgi alınabilecek.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz