15 Haziran karantinaya alınan bölgeler

Bugün de bir çok ilden karantina haberi geldi. 4 ilimizde bir çok yerleşim yeri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği gerekçesiyle karatina altına alındı.

Haberler 16.06.2020 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün de bir çok ilden karantina haberi geldi. 4 ilimizde bir çok yerleim yeri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildii gerekçesiyle karatina altna alnd.

KAYSER

Kayseride 6 bina karantinaya alnd

Kayseride Kovid-19 tespit edilen 6 bina karantinaya alnd.

Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesi Yenidoan Mahallesinde bulunan ve 150 kiinin yaad 5 apartman, Kovid-19 tespit edilmesi üzerine karantinaya alnd. Ayrca filyasyon ekiplerinin çalmas sonrasnda Melikgazi ilçesinde bulunan Mimsin Mahallesinde de bir bina karantina altna alnd.

Ekipler tarafndan binalara giri ve çklar yasakland.

BTLS

Bitlisin Hizan ilçesinde 3 köy ve 7 mahallede 20 daire yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

Kaymakamlktan yaplan açklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolay lçe Hfzsshha Kurulu kararyla baz köy ve mahallelerde karantina uygulamasnn balatld bildirildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

lçeye bal çatakdeirmen köyünde 1, Gayda köyü Aaçl mezrasnda 1, Gayda köyü Durak mezrasnda 1, Talpnar Mahallesinde 5, Bahçelievler Mahallesinde 4, Kültür Mahallesinde 3, Yenikent Mahallesinde 2, Esentepe Mahallesinde 1, Yeilova Mahallesinde 1, Aa Karasu Mahallesinde 1 daire geçici süreyle karantinaya alnd. Bu adreslerde ikamet eden ve i devamll zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile salkçlar ilgili kstlama kararndan muaf saylacaktr. lçe Hfzsshha Kurulunca, Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri gereince alnan kararlara uymayanlara her seferinde 3 bin 150 lira idari para cezas uygulanacak.

ANLIURFA

anlurfada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 24 binada karantina uygulamas balatld.

Valilikten yaplan açklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerde yaayan baz vatandalarn Kovid-19 test sonuçlar pozitif çkt.

Bunun üzerine l Hfzsshha Kurulunca salgnla mücadele kapsamnda yeni kararlar alnd.

Bu kapsamda Karaköprüde 10, Haliliyede 7, Eyyübiyede 3, Viranehirde 3, Siverekte 1 binann 14 gün karantinaya alnmas kararlatrld.

Öte yandan, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Birecik, Suruç ve Viranehirdeki bir mahalle ve 9 binada uygulanan karantina ise sona erdi.

HAKKAR

Hakkaride l Hfzsshha Kurulu karar ile korona virüs tedbirleri kapsamnda bir köy karantinaya alnd.

l Hfzsshha Kurulu karar ile Hakkari-çukurca karayolu üzerinde bulunan çimenli köyü 14 gün süreyle karantinaya alnd.

Ana Sayfaya Git