İstanbul'u Sel Aldı?

İstanbul'da sabah saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış etkili oldu. İstanbul Valiliği, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi.

Haberler 19.07.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul aralklarla dün gece balayan sabah 08.00 sralarnda ise iddetli bir ekilde yamaya balayan yamur, stanbulda sel basknlarna ve trafiin kitlenmesine neden oldu. Anayollarda biriken sular trafiin skmasna neden olurken, toplu tamada da adeta durdu vatandalar duraklara snd. Yamurun etkili olmas ile birlikte stanbul Valilii ise yazl bir açklama yaparakBugün ilimiz youn ya aldndan ulamda sknt yaanmamas için zorunlu olmadkça özel araçlarla trafie çklmamas rica olunur uyarsnda bulundu.

AKOM SU BASKINLARI çN UYARI YAPTI

iddetli ya nedeniyle bir çok yeri su bast, yollarda mahsur kalan araçlar var. çeitli metro istasyonlarn da su bast. Youn ya stanbulda trafii kilitledi, toplu ulam da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapand. AKOM ve stanbul Valilii sel ve su basknlarna kar stanbullular uyard. Valilik, zorunlu olmadkça vatandalardan özel araçlaryla trafie çkmamasn istedi.

Yetkililer sanak yamurun ölen saatlerinde etkisini artrp, akama kadar frtna eklinde devam etmesinin beklendiini açklarken zorul haller dnda özel araçlar ile trafie çklmamas uyarsnda bulundular.

METROBÜS DURAKLARI SU çNDE KALDI

Bastran iddetli saanak ile stanbulun bir çok noktasnda trafik durma noktasna geldi, araçlar sel sular içinde mahsur kald.Baz meydanlarda ve alt geçitlerde trafik tkanrken, toplu tamda büyük aksamalar yaand metro seferleri baz duraklara kadar yaplabildi. ehirde birçok kavak ve viyadük sular altnda kalrken, ar ya nedeniyle trafikte seyretmeye çalan baz metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarn su bast.

AVRASYA TÜNEL 30 DAKKA KAPATILDI

Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koullar nedeniyle geçici süreyle trafie kapand .Tünel yaklak 30 dakika sonra hizmete yeniden balad.stanbul Büyükehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafndan da kentin serin ve yal havann etkisi altnda olduu belirtilerek, frtna eklindeki yalarn sel ve su basknlarna neden olabilecei uyars yapld.Yan ölen saatlerine doru kent genelinde etkisini artrmas ve akam saatlerine kadar frtna eliinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yan dümesinin beklendii bildirildi.

E-5 karayolu ve baz ara yollar sular altnda kald.Biriken yamur sularnn tahliye olamamas nedeniyle baz araçlar mahsur kald.Üsküdarda ise bir vatandan i yerine yüzerek gitmesi sosyal medyada vatandalar tarfndan paylald.

TRAMVAY SEFERLERN DE VURDU

Youn ya nedeniyle T1 Kabata-Baclar Tramvay Hatt seferleri yaplamyor. M1 Hafif Metro Hattnda da seferler Otogar- Kirazl ve Bakrköy-Atatürk Havaliman istasyonlar arasnda yaplyor. Ayrca, stanbul Deniz Otobüslerinin (DO) Bostanc,Yenikap, Marmara Adas ve Ava Adas arasndaki deniz otobüsü, Bandrma ve Yenikap arasndaki hzl feribot seferlerinin bazlar yaplamad. DOnun 13.00teki Yenikap-Bandrma hzl feribot, 14.00teki Ava-Marmara/Yenikap-Bostanc deniz otobüsü, 15.00teki Ava-Marmara/Avclar-Yenikap-Bostanc deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

1 YILLIK YAMUR 12 SAATTE YADI

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Bir ylda yaan yamur, 12 saatte yad. Bu bir afettir. Dün bu yan geleceini gördük ve Cumhurbakanmz ile Babakanmza bunu anlattm. Yalar çaramba akamna kadar sürecek. dedi.

ULATIRMA BAKANI: BU BR AFET

Ulatrma Bakan Ahmet Arslan, Bu bir doal afettir. Ulalamayan bir nokta yok. Ekipler çalyor. Avrasyann Avrupa çk tarafnda skntl ve girileri kapattk açklamas yapt. Bakan tespit çalmalarnn ardndan zararlarn karlanacan söyledi.

BABAKAN YARDIMCISI KAYNAK: CAN KAYBI YAANMADI

Babakan Yardmcs Veysi Kaynak ise AKOM 6 binden fazla personelle, dalgç ve pompalarla afete müdahale ediliyor. Can kayb yok. Yolda kalan vatandalar AKOMa, stanbul Valiliine ulasn. Vatandalarmz mümkünse evden çkmamaldr. Dere yatana yakn oturanlar ise AKOM ve stanbul Valiliine bilgi versin diye konutu.

SLVRDE NSANLAR BOTLARLA KURTARILIYOR

stanbulda en fazla ya Silivri ald. Yollar basarken oluan sel nedeniyle Gümüyakada çok sayda kii evlerinde mahsur kald. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafndan botlarla ve i makineleriyle kurtarlyor. Silivri Belediye Bakan Özcan Iklar da tahliye çalmalarn yerinde takip ediyor. Silivrinin çanta ve Deirmenköy bölgelerinde de su basknlarnn yaandn belirten Silivri Belediye Bakan Özcan Iklar Gümüyakada 200ü akn evi sularn bastn söyledi.

D-100 GÜMÜYAKA MEVK TRAFE KAPATILDI

Öte yandan D-100 Karayolu da sular altnda kald. Polis, D-100ün Edirne istikametini Gümüyaka mevkiinden trafie kapatt.

BELEDYEDEN AçIKLAMA: 65 KLOGRAM YAI DÜTÜ

stanbul Büyükehir Belediyesi kentte etkili olan ya ile ilgili yazl bir basn açklamas yapt. Açklamada son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram ya dütüü ve yala beraber saatte rüzgarn hz 70-80 km-s kadar çkt belirtirken unlara deinildi; stanbulda sabah 07.00 sralarnda balayan ya ehri etkisi altna ald. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram ya dütü. Yala beraber saatte rüzgarn hz 70-80 km-s kadar çkt. Yalar Silivri Büyükçekmece Baakehir Üsküdar, ili, Fatih, Bakrköy bölgelerinde etkili oldu. BB ekipleri alarma geçti. tfaiye Yol Bakm Onarm Daire Bakanl, SK, staç ekipleri su baskn olan bölgelerde çallamalarn sürdürüyor.Trafikle aksamalar meydana gelirken baz metro seferler geçici olarak durduruldu.

YAI NE KADAR SÜRECEK?

stanbulda gece saatlerinden itibaren etkili olan ve saanan, ölen saatlerinde etkisini artrp, akama kadar frtna eklinde devam etmesi bekleniyor.

STANBUL VALLNDEN UYARI

stanbul Valilii Twitter üzerinden vatandalara duyuru yapt. Valilikten yaplan açklamada öyle denildi: Bugün ilimiz youn ya aldndan ulamda sknt yaanmamas için zorunlu olmadkça özel araçlarla trafie çklmamas rica olunur.

METRO STASYONLARINI DA SU BASTI

Metro duraklar ve metrobüs yollar da saanak yan getirdii taknlardan etkilendi. Yollar adeta göle dönerken, metro duraklarnn içleri ve metrobüs yolu da adeta göle döndü. Birçok metro seferi de youn yatan dolay iptal edildi.

Ana Sayfaya Git