Güvenin anahtarı peygamber efendimiz

Cuma hutbesinde huzur ve güvenin anahtarının Hazreti Muhammed(S.A.V) olduğuna dikkat çekildi

Haberler 24.10.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, dünkü Cuma Hutbesinin konusunu, Mevlid-i Nebi olarak belirledi. Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürlüünün hazrlad bu haftaki Cuma hutbesinin konusu Mevlid-i Nebi oldu. Türkiye genelinde okutulan hutbede, dünyada huzur ve güvenin anahtarnn Hazreti Muhammedi model almak ve onun gibi yaamaya gayret etmek olduu ifade edildi.

Andolsun ki Allah, müminlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onlar arndrp tertemiz yapan, onlara Kitap ve hikmeti öreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmutur. ayetine ve Bana itaat eden, Allaha itaat etmitir. Bana isyan eden, Allaha isyan etmitir. Hadis-i erifine atfta bulunulan hutbede, yüce Allahn, Hazreti demden itibaren müjdeleyici ve uyarc olarak nice peygamber gönderdii ifade edildi.

Hutbede, Peygamberler araclyla insanlar tevhide ve kullua, hakk benimseyip erdemli yaamaya davet etmitir. Peygamberler asrlar boyunca Allahn dinini tebli etmi, iyiliin yaylmas ve kötülüe engel olunmas yolunda insanla örnek olmulardr. lh vahiy alan bu erefli elçiler zinciri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem ile nihayete ermitir. Bu yüzden slam medeniyetinde Allah Resulü Efendimizin bir ismi de Htemül-Enbiy olmutur. Yani peygamberlerin sonuncusu, peygamberlik görevinin mühürleyicisi, mührü ismi hep anlagelmitir. denildi.

Resl-i Ekremin, insanln umudu, müminlerin sevgilisi, lemlerin rahmet vesilesi olduuna dikkat çekilen hutbede, Kuran- Kerimi bize aktaran, anlatan ve yaayarak öreten odur. Dünyada huzur ve güvenin, ahirette sonsuz mutluluun anahtar, onu model almak ve onun gibi yaamaya gayret etmektir. Zira o, bize öyle seslenir: Kim Rab olarak Allah, din olarak slam ve peygamber olarak Muhammedi kabul ederse, imann tadn alr. ifadelerine yer verildi.

Hutbenin devamnda unlar kaydedildi:

mann manasn bize anlatan, mümin olmann gerei olarak namazdan oruca, hacdan zekta her bir ibadetimizi nasl yerine getireceimizi bize gösteren Sevgili Peygamberimizdir. yi bir insan, salih bir kul, olgun bir mümin olmay bize öreten odur. Nitekim o kendisini öyle tantr: Ben, güzel ahlak tamamlamak için gönderildim.

Htemül-Enbiy Hazreti Muhammed Mustafa Efendimizin hayatna baktmzda görürüz ki, iman ve ibadet ancak güzel ahlakla kemale erer. Sünnet namazlar klmak nasl ondan bize miras kalmsa, samimi ve dürüst olmak, can tayan her varla efkat ve merhamet göstermek, adaletten ayrlmamak, ailenin deerini bilmek ve mümin kardeliinin hakkn vermek de ayn ekilde onun sünnetidir.

Mevlid-i Nebi Haftasnn bu ylk temas Peygamberimiz ve çocuk

Önümüzdeki çarambay Perembeye balayan gece, Habib-i Kibriya Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin dünyay teriflerinin yl dönümü olan Mevlid Gecesini idrak edeceiz inallah. Her yl olduu gibi bu yl da Mevlid-i Nebi Haftasn bir hafta boyunca kutlayacaz. Diyanet leri Bakanlmz bu yl Mevlid-i Nebi Haftasnn temasn Peygamberimiz ve çocuk olarak belirlemitir. Bu vesileyle Peygamberimizi daha yakndan tanmaya, anlamaya ve bilhassa çocuklarla iletiimini yeniden hatrlayarak hayatmza tamaya gayret edeceiz. Mevlid-i Nebi gecemizi tebrik ediyor, haftamzn slam lemine ve tüm insanla hayrlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git