Bir mektupla doktoru ayağına getirdi

Mardin’de yaşayan 13 yaşındaki Çiğdem Kaya, İstanbul Çapa Tıp Fakültesine gönderdiği mektupla doktoru ayağına getirdi.

Haberler 25.03.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8. snf örencisi çidem Kaya, stanbul çapa Tp Fakültesine gönderdii bir mektupla fakülteye olan hayranln anlatt. stanbul Tp Fakültesinde sosyal medya hesabnda fenomen olan Kaya, yazd mektupla gönlünü fethettii doktoru ayana kadar getirdi.

Mardinde yaayan 8. snf örencisi çidem Kaya 3 kardei ile beraber Mardin Kabala Kayacan Ortaokulunda okuyor. Ayn okulda okuyan kardei 11 yanda 6. snf örencisi Asl Kayaya öretmeninin verdii valilie ya da üniversitelere mektup yazn ödevinden esinlenerek kendisi de, çapa Tp Fakültesine olan hayranln dile getiren bir mektup yazarak postaya verdi.

MEKTUPLA DOKTOR GELD

Postaya giden mektup fakültenin sosyal medya hesabnda paylalarak çok fazla ilgi gördü. Bu ilgililerden biri de stanbul Tp Fakültesi mezunu dahiliye uzman Kzltepe Devlet Hastanesi Bahekim yardmcs Alihan Oral oldu. Oral, mektuptan etkilenerek çidem Kayay okulunda ziyaret etti. Okulunda üstün baar gösteren Kaya, en büyük hayalinin doktor olmak olduunu söyledi. Kaya, Daym da doktor ona özeniyorum. Ben de onun gibi doktor olmak istiyorum dedi.

Kaya ile ayn yollardan geçtiini söyleyen Dr. Alihan Oral, zamannda kendisine yol gösteren birinin olmadn söyledi. Oral, Bunun için ben bir yol gösterici olmak istedim. Mektuptan çok etkilenerek çidemi ziyaret etmek istedim. Umarm hayalini gerçekletirir ve stanbul çapa Tp Fakültesini kazanr diye konutu.

AYNI YOLLARDAN GEçTM

Dahiliye uzman Kzltepe Devlet Hastanesi Bahekim Yardmcs Alihan Oral, stanbul Tp Fakültesi mezunu olduunu söyledi. Oral, stanbul Tp Fakültesi hesabnda çidemin mektubu paylalmt. Ben de oradan gördüm. Mardinde olduum için de çidemi ziyaret etmek istedim. çidem ile biz ayn yoldan geçiyoruz aslnda, ben de ayn yoldan geçtim. Yine benzer bir okulda okudum. Yol gösterecek birini bulamyordum. Dolaysyla ben de onlara yol göstermek istedim. Öncelikle okul müdürüne ulatk. çidemin olduu, okuduu okulu ziyaret etmek istediimizi belirttik. çeitli hediyelerle okulda bir söylei eklinde, bir düzenleme yaptk. çidem nallah arzulad, istedii stanbul Tp Fakültesine yerleir. Biz de onun takipçisi olacaz. nallah vatana millete iyi bir doktor olarak yetiir ifadelerini kulland.

EN BÜYÜK HAYAL DR OLMAK

çidem Kaya, en büyüm hayalinin doktor olmak olduunu söyledi. Kaya, Mektuba cevap geleceini düünmüyordum. Bu ilgi beni çok mutlu etti. dedi.

çidem Kayann babas Hayrettin Kaya, kzndan umutlu olduunu söyledi. Kaya, Onun arkasndayz. Tabi ki bu çocuklar geleceimizdir. Her zaman onlarn yannda ve arkasndayz. Öncelikle okulundaki hocalara çok teekkür ediyorum. Alihan Orala da çok teekkür ediyorum. Demek ki o da bu yollardan geçmi ki böyle bir eyler yapmak istedi eklinde konutu.

OKUL ÖRETMEN SEVNCL

Kabala Kayacan Ortaokulu Türkçe Öretmeni Gülsün Erolu ise çalmaya nasl baladklarn anlatt. Erolu, Bu çalmaya öyle baladk. Örencilerimize yaz anlatm becerisi kazandrmak için bir dilekçe etkinlii yaptk. Dilekçe her Türk vatandann bilmesi gereken resmi yazma kural. Bu kurallar çerçevesinde örettim ve gönüllülük esaslyd. steyen gerçek bir dilekçe yazp üniversitelere veya il valiliklerine gönderebilir demitim. Asl gönüllü olarak yapt bu çalmay. Aslda Nevehir Valiliine yazd diye konutu.

çidem Kayann kz kardei 11 yanda 6. snf örencisi Asl Kaya dilekçesini Nevehire yazdn söyledi. Kaya, Nevehir valiliinden bana broür falan göndermelerini istedim. Onlar da gönderdi. Ben de onlara teekkür mektubu yazdm. Sonra ablamda benim gönderdiimi görünce oda stanbul çapa Tp Fakültesine gönderdi dedi.

Ana Sayfaya Git