Çaya kimyasal siyah boya kattılar!

Farklı fabrikalardan aldıkları çay posalarını tekrar işleyip tamamen kimyasal siyah boya ile karıştırarak tekrar piyasaya süren çeteye darbe vuruldu. 49 ton sahte çay ve çay yapımında kullanılan malzeme ele geçiren polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Haberler 21.06.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde polis ekipleri tarafndan çay atklar ile boya kullanlarak sahte çay üretimi yaplan bir depoya operasyon düzenlendi. Film sahnelerini aratmayan operasyonda, 49 ton çay ve çay yapmnda kullanlan hammadde ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüüne bal Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, bir depoda kimyasallarla karm yaplp sahte çay üretimi yapld ve piyasaya sürüldüü bilgisini ald. çalma balatan ekipler, merkez Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesinde bulunan depoyu 1 hafta süreyle takip etti.

çTNZ çAYA DKKAT

Özellikle gece üretim yapldn tespit eden ekipler ardndan depoya operasyon düzenledi. Film sahnelerini aratmayan operasyonda, 31 bin 450 kilo kimyasal jenerasyonla içime hazrlanmas planlanan çay, 13 bin 840 kilo içime hazr kimyasallarla yaplm sahte çay, 2 bin 25 kilo sodyum karbonat, bin 700 kilo amonyum bikarbonat ve 100 kilo eker olmak üzere 49 ton 115 kilo çay ve çay yapmnda kullanlacak olan hammadde ele geçirildi.

Ekipler, olayla ilgili 2 ahs gözaltna alrken, i yeri sahibi F. A.nn ise arand bildirildi.

Öte yandan, çaylarn kimyasal kartrlarak üretildii kaydedildi. çay fabrikas atklarnn toplanp ilemden geçirilerek hazrlanan çaylarn, boya yardmyla da renk verildii ve kaçak çay olarak piyasaya sürüldüü örenildi.

Ana Sayfaya Git