Cevizli sucuk evde tutuyor

Batman'ın Sason ilçesinde korona virüs nedeniyle evde kalarak korunmayı hedefleyen cevizli sucuk üreticileri, durumu fırsata çevirerek üretimlerini arttırdı.

Haberler 23.03.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya gündemindeki ilk sray alan ve Türkiyede de korona virüsü vaka ve ölüm saylarn artmas üzerinde evde kal çarlarna uyarak virüsten korunmay hedefleyen Sason ilçesine bal Gürgenli ve Topluca köylerindeki cevizli sucuk üreticileri, evde kalmay frsata çevirerek ailece bir arada çalarak üretimlerini iki katna çkard.

SATILARDA ARTI

Dünya gündeminde olan korona virüsten evde kalarak korunmay hedeflediklerini belirten Topluca köyündeki cevizli sucuk üreticilerinden Muhammed çelik, evde kalmay daha kazançl bir hale getirmek, ailece moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmak için tamamen cevizli sucuk üretimine odaklandklarn söyledi. çelik, Korona virüs çok çabuk yaylan ve henüz ilac bulunmayan bir hastalk olmas sebebiyle yetkililerden yaplan evde kal, korun uyarlarna uyarak korunmay hedefliyoruz. Evde kalmann bizim için ev hapsi olmamas için daha öncede yaptmz i olan cevizli sucuk iini artrarak darda baka ilerde çalan aile bireylerimizin de destei ile üretimimizi iki katna çkardk. Cevizli sucuk tpk souk algnl ve gribal enfeksiyonlara iyi geldii gibi korona virüste de vücut ssn yükselttii için bakl artrdn düünüyoruz dedi.

Ürettikleri cevizli sucuklar kargolarla büyük illere göndererek toptan fiyat üzerinden kilosunu 40 liradan satan üreticiler, evde kalarak hem kendi ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katk salamaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git